BilerKøkken og hjemTests

Test: Thule Velocompact 927/926 (cykelholder til 3-4 cykler)

Introduktion

En gang imellem har man brug for et cykelstativ når man f.eks skal hente børnene rundt omkring. Her kan et stativ til 1 cykel være fin. Men en gang imellem er behovet større. Thule Velocompact 927 / 926 er en cykelholder, hvor der som standard er plads til 3 cykler (og kan udvides yderligere så der også er plads til 4 cykler). Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn, og når vi f.eks har lejet et sommerhus, så er det fedt at have cykler med, så vi alle kan komme rundt sammen – uden at skulle tage bilen.

Jeg har derfor været på udkig efter et cykelstativ til 4 cykler. Jeg endte ud med at købe Thule VeloCompact 927. Den fås også i en Thule Velocompact 926, som er samme model. Forskellen fandt jeg først ud af senere – nogle vil kalde det dårlig research – men det er at model 926 er med 13-pol stik, og 927 med 7-pol. Du kan læse om mine oplevelser og se lidt billeder i dette indlæg.

 

Specifikationer

I pakken får du en Thule VeloCompact 927/926, hvor alt er med til at kunne transportere 3 cykler. Lidt oplysninger:

 • Maximalt 3 cykler som standard (4 cykler med adapter)
 • Lastkapacitet maximalt 60 kg.
 • Max cykelvægt: 25 kg.
 • Vægt på cykelholder: 18,9 kg.

Udover dette kan du som nævnt købe en skinne, som monteres let, og så har du pludselig plads til en 4. cykel. Denne ekstra skinne kan tages af og på, så man ikke behøver have den monteret i dagligdagen, hvor man typisk kun kører rundt med 1-2 cykler. Ekstraskinnen må belastes til 25kg.

 

Installation, design og kvalitet

Cykelholderen ankommer i en stor papkasse. Den er godt pakket ind, og den vejer helt godt. Når du har fået pakket den ud, så skal du bruge ca. 20 minutter på at det hele samlet. Har du også købt til montering af den fjerde cykel, så skal du regne yderligere 15 minutter.

Det er måske lidt overkill at tale om design når man taler om et cykelstativ til 4 cykler – men på den anden side, så er der altså en del forskel på hvordan de forskellige ser ud. Nogle er meget firkantede og “klodsede” at se på. VeloCompact 927/926 er lavet med bløde linjer, og det gør at den ser mere “lækker” ud – i hvert fald hvis du spørger mig. Et cykelstativ bliver aldrig flot – slet ikke, men den er acceptabel.

Når man begynder at arbejde med Thule VeloCompact cykelholderen, så mærker man at der er tale om kvalitet. Det er robust, og man frygter ikke at det går fra hinanden. Slet ikke. Der er lavet i lækkert aluminium og stærkt plastik.

 

Daglig brug

Montering af cykler skal være let. Overordnet må man sige, at cykelholderen tager længere tid at sætte på end det klassiske “klik-på-stativ” (saksestativ). Til gengæld er cykler monteret langt mere stabilt og de “skramler” heller ikke mod hinanden.

Thule VeloCompact 927/926 monteres ved at folde bagstangen op og spænde fast (hvis du har haft den foldet sammen, hvilket man typisk har når du har den stående i skuret). Herefter tages cykelholderen og sættes på anhængertrækket. Her låses den fast ved hjælp af den robust håndtag. Herefter sidder den klippefast på anhængertrækket.

Når cyklerne skal monteres, så starter du med at montere cyklen på den inderste bøjle. Cyklen sættes op på bøjlen (se billeder) og den lille stang spændes til og holder dermed cyklen i stabil afstand fra bilen (og de kommende 2-3 cykler). Herefter spænder du så stropperne der går igennem egerne og holder hjulet klippefast. Cyklen står virkelig stabil og rokker sig ikke ud af stedet.

Herefter monteret du cyklerne en efter en ud fra samme princip. Det er smart, og det fungerer fantastisk.

Når du skal have cyklerne af igen, så tager du en cykel af gangen i modsat rækkefølge dvs. at du starter med at løsne stropperne, og så stangen der holder cyklen. Det er let og tager ikke mange minutter.

 

Adgang til baggagerum

En super smart detalje er at du kan vippe cykelholderen med de 3-4 cykler monteret. Du trykker på en “pedal” under nummerpladen, hvorefter du stille og roligt kan vippe hele stativet ned, så cyklerne kommer til side, så du kan åbne bagagerummet (se under billeder). Dermed kan du komme ind og tage kufferter etc ud, selv om cyklerne er monteret bagpå. GENIALT !!!

 

Opbevaring

En cykelholder til 4 cykler fylder selvfølgelig noget. Bøjlen ind mod bilen, som man monterer “cykel-holde-armen” på, kan også foldes sammen, så cykelstativet fylder “mindre”. Dermed kan du stille cykelholderen op af væggen i skuret eller lignende. Dog fylder den stadig en del, og det kan være bøvlet, hvis du har pladsmangel.

 

Vægt

Et cykelstativ af denne størrelse, hvor du har plads til 3(4) cykler fylder selvfølgelig en del som nævnt ovenfor, og derudover kræver det også, at den er lavet af et holdbart materiale. Det får “desværre” også vægten lidt i vejret. Cykelholderen vejer ca 19 kg. Det er ikke et problem for de fleste, men hvis du hører til dem, der ikke har styrke nok til at løfte så meget, så kan det blive bøvlet at få monteret og afmonteret cykelstativet.

 

Under kørsel

Først gang du er ude at køre med dit nye stativ vil du opdage, at cyklerne ser ud til at vippe lidt. Det er ok, da cykelholderen jo netop er monteret på anhængertrækket. Jo mere vægt du har på cykelholderen jo mere vil den vippe, da vægten kommer længere fra fix-punktet svarende til anhængertrækket. Efter du har kørt nogle gange, og har accepteret at “sådan skal det være” vil du blive helt tryg ved situationen. Ved en enkelt cykel vipper det ikke.

Da cyklerne giver øget vindmodstand vil du oplevet at dit benzin/diesel/el-forbrug vil stige når du har koblet 3-4 cykler bag på bilen – men det giver næsten sig selv.

 

Pris

Prisen kan svinge meget, men der er ingen grund til at betale for meget. Derfor får du her top 5 på Pricerunner, så du altid har den laveste pris. Velocompact 927 er ofte små 1000 kroner billigere end VeloCompact 926 – jeg ved ikke helt hvorfor – men sådan har det været. Modellen er den samme – det er kun 7 vs. 13-pols stikket der er forskellig.

Thule VeloCompact 927 (7-pol)


Thule VeloCompact 926 (13-pol)


Udvidelse til 4. cykel til Thule VeloCompact 927/926

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Video

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål til VeloCompact 927/926, så skriv endelig længere nede i kommentarfeltet. Jeg vil selvfølgelig også gerne høre, hvis du synes om min gennemgang, eller hvis du selv har erfaring med en cykelholder til 3 eller 4 cykler. Det kan være jeg skal have udvidet med endnu en test – måske via dig, hvis du har lyst til at tage lidt billeder. Giv endelig lyd.

 

Andre indlæg

Eftermontering af anhængertræk på Tesla Model S
Mobil aircondition i campingvogn – gør det selv.
Overnatning på vej sydpå til f.eks. Italien (Gardasøen, Livigno) – et kæmpe hit hos vores børn!
Test: Renault Megane ST (2017) er både pendler- og familievogn

 

Det med småt

Min test af VeloCompact 927 er som altid lavet af undertegnede, og jeg kan stå inde for både ordlyd og endelige vurdering. Der er ikke nogen der har betalt mig for at skrive som jeg gør. Cykelholderen har jeg købt til mig selv - så den har ikke været stillet til rådighed. Hvis du benytter links fra oversigten i forbindelse med et evt. køb, så vil jeg typisk få nogle få procenter af fortjenesten fra forhandleren. Det støtter min blog, så den kan fortsætte. På forhånd tusind tak for dette :-)

 

Konklusion

Thule VeloCompact 927 / 926 - Cykelholder til 3-4 cykler
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Pris
4.3

Min samlede vurdering

Thule VeloCompact 927/926 er en god og stabil cykelholder. Den har fornuftig lastevne med 3 cykler som standard og muligheden for at tilkøbe en skinne, så du kan have 4 cykler med. Prisen er i et fornuftigt prisleje.

Cykelholderen er stabil, og cyklerne står godt fast, så de ikke risikerer at ramme hinanden når du er på tur. Selve cykelstativet er selvfølgelig stort i forhold til det lille klassiske “sakse-stativ”, men det kan slet ikke sammenlignes rent kvalitetsmæssig. Her kan du køre med cyklerne uden at være bange for at de ridser/skrammer hinanden.

Som børnefamilie er det genialt at kunne have 4 cykler med på tur, og når bilen skal pakkes, så kan man vippe cyklerne, så man let kan komme ind i baggagerummet. Det er super smart.

Thule VeloCompact 927/926 har mine varmeste anbefalinger.

Gode ting

 • Plads til 3-4 cykler
 • Cyklerne står meget stabilt
 • Vippe-adgang til bagagerum
 • Hurtigt og let at montere

Dårlige ting

 • Opbevaring (fylder lidt)
 • Vægt
Følg
Giv besked ved
guest

8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jacob Lagoni
Jacob Lagoni
11 måneder siden

Tak for en fin test og gennemgang.
Vi skal til Toscana i en tesla i år. En tur, jeg kan se du har kørt før.
Har du nogen ide om hvor meget ekstra strømforbrug man skal regne med, når du kører med denne cykelholder fyldt med cykler?
Mvh
Jacob

Flemming
Flemming
1 År siden

Hej, Cool anmeldelse af cykelholderen, jeg har selv 927’eren med ekstra skinne til 4. cykel, og er super glad for den. Jeg er på udkig efter en bagageboks, som kan monteres på den, har du nogen erfaring i den retning?, der er ikke nogen bokse der nævner den.

Stephan
Stephan
2 år siden

Har du et billed af udstyret slået/pakket væk i skuret? Hvor meget fylder det? Du nævner det i tekst, men ikke på billeder.

Jørgen Nielsen
Jørgen Nielsen
3 år siden

Tak for en dybdegående test af Thules cykelholder til 4 cykler. Vi har været på udkig længe, og har været lidt i tvivl omkring den ekstra skinne til den 4. cykel. Dejligt at se det i “live” her på siden.

Vi bestilte på baggrund af din test, og vi har ikke fortrudt. Det er fedt at man ikke behøver køre rundt med den 4. cykel-holder hele tiden, men kan montere den når man f.eks. skal på tur. Så fylder den heller ikke helt så meget.

Jeg kan kun anbefale dette cykelstativ til 4 cykler, hvis du går med tankerne om at anskaffe et.
Mange tak
Jørgen Nielsen, Assens

8
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x