Udstyr til Algarve Pergola

Udstyrsliste / Tilvalg Pergola

I denne lille artikel har jeg prøvet at skrive lidt sammen om vores overvejelser i forhold til vores tilvalg til Algarve Pergola. Samtidig med en lille forklaring også. Vi har haft virkelig god gavn af Thomas og Per fra Alument Outdoor, som har hjulpet os til at finde de løsninger, som vi havde brug for.

Herunder er lidt om de valg vi har taget med hensyn til udstyr / montering etc.

 

Algarve eller Carmargue?

Det allerførste valg står med at finde ud af hvilken af pergolaerne I ønsker. Vi synes der var to modeller fra producenten Renson, som gav mening hos os. Det var enten Algarve eller Carmague. De ligner hinanden ved første øjekast. Algarve er i min verden lidt mere elegant end Camargue. Forskellen er at Camargue giver mulighed for at have skjult skærm/gardin udover skydeglasset. Vi ville bare have skydeglas, så derfor kunne vi ligeså godt spare de ca 40-50.000 der er til forskel og få en “overlægger” der er en smule smallere. Selve skelettet er også en smule smallere, da der jo netop ikke skal være plads til at skjule et “gardin”.

Farven på skelettet bliver RAL 7016 (antracit grå), som er samme farve som vores vinduer/døre på huset. Lamellerne kan man få i den farve man ønsker også. Vi har valgt den samme farve som skelettet, da skidt er mindre synligt. Vi overvejede hvide lameller, men skidt/alger ses bare mere tydeligt, og det kræver mere rengøring. Efter lidt guide fra konsulenterne, så hoppede vi fra de hvide pga. den ekstra rengøring og mere synlige skidt når lamellerne står åbne.

Det koster ikke ekstra at vælge forskellige farver. Det er med i den alm. pris.

 

 

Skydeglas (ikke foldeglas)

Vi var helt solgt, da vi så skydeglasset. Det er super elegant og har ingen gummikanter eller lignende. Det er lavet i 10mm hærdet sikkerhedsglas. I modsætning til foldeglas, så kan du ikke folde glasset helt væk, så det står glat op af muren. Foldeglas har også en samling mellem hvert glas, og en lidt tykkere kant i bunden, som i vores optik ikke var så pæn. Men det er smag og behag. Skydeglasset, som vi har valgt trækkes let til side, og du kan selv vælge hvilken side du vil skyde til det. Jeg skal nok lægge billeder op når vi har fået det monteret, så I kan se, hvordan det fungerer.

 

LED lys i 2 loftlameller

Alternativet kunne være LED lys ude i overlæggerne enten på de korte el. lange sider. De kan dæmpes, og derfor valgte vi at have det i lamellerne der går henover gulvarealet, så vi let kan justere lyset, når vi skal sidde derude. På billederne her kan man se hvordan de kan sidde.
algarve led lys I lameller
algarve led lys I lameller

 

Terrassevarmer

Vi blev anbefalet en 2500W terrassevarmer fra Solarmagic, da den originale fra Renson er ret dyr, og denne skulle kunne monteres fint, og kunne varme op uden problemer.

 

Regnsensor

Dette er et must i vores verden. Vi kommer til at have loungemøbler stående med puder etc, og derfor skulle der også meget gerne være “rimeligt” tørt. Med regnsensoren, så vil lamellerne lukke når det begynder at regne, og dermed undgå at det hele bliver gennemblødt.

 

Fjernbetjening og Tahoma-box

Der medfølger en fjernbetjening, som kan styre både lamellernes hældning (åbne/lukke) og så selvfølgelig lyset (inkl. dæmpning). Denne fjernbetjening er i princippet det eneste du behøver i dagligdagen. Men selvfølgelig kan man også få muligheden for at styre via mobilen.

Det kræver en Tahoma-box, hvor du kan betjene pergolaen fra telefonen. Du kan koble det sammen med andre enheder du har derhjemme (hvis de er understøttet). Man kan tilkøbe diverse sensorer, så du kan laver små scenarier, så taget automatisk åbnes når solen skinner. Lige nu har jeg ikke set det i brug – men skal nok følge op på denne del når pergolaen er monteret. Jeg har en drøm om at man kan få monteret en temperatursensor, så tager åbnes, hvis der bliver for varmt derinde (pga. sollys), og selvfølgelig lukke igen, hvis det begynder at regne.

 

Punktstøbning 4 søjler

Vores kommende Algarve pergola skal sættes op på vores terrasse og huset er lavet i en trækonstruktion beklædt med fibergibs etc, og vi var lidt i tvivl om det kunne bære, at pergolaen skulle sættes op direkte på væggen. Derfor valgte vi at der skal 4 stolper til, som alle blive punktstøbt i jorden. Så er vi sikker på det holder 100%. Der bliver så fuget mod huset, så det holder helt tæt der også.

 

 

Du kan følge med på instagram, hvor der kommer “stories”, med processen. De ligger som højdepunkter, så man kan se dem løbende – uden at de forsvinder 🙂 God fornøjelse.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål herunder, så skal jeg forsøge at svare så godt jeg kan. Du kan selvfølgelig også altid hive fra i en af salgkonsulenterne fra Alument Outdoor. De svare endnu mere præcist, hvis det er nødvendigt.

Hop til kommentarfeltet og fyr løs…

 

Næste gang

Næste indlæg bliver omkring selve monteringen og selvfølgelig det endelige resultat, hvor I får pergolaen at se færdigmonteret.

 

Inspiration

Overdækket terrasse – bebyggelsesprocent m.m.
Overvejelser om overdækket terrasse – glastag, sejl, pergola etc.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *