IndienRejser / Ferie

Rejseadapter til elstik i Indien og er der 220V?

Introduktion rejseadapter

Tur til indien

Skal man have en rejseadapter med til Indien og hvordan er det med lige stikkene i Indien? Passer de danske stik i stikkontakterne, og hvad med volt? I forbindelse med at vi har været på en 3 ugers tur rundt i Indien havde vi gjort os lidt tanker omkring, hvordan vi skulle få opladet vores stik m.m. Jeg havde anskaffet mig en konverter, så jeg kunne bruge de indiske stikkontakter for at være på den sikre side, men er det rent faktisk nødvendigt?

Volt

Det er det samme som i Danmark 220-240V, så intet problem.

Stikkene

De almindelige stik uden jord (de 3. ben) minder i høj grad om de danske. Faktisk kan man i langt de flest stikkontakter komme sine danske stik direkte i og så fungerer de. Nogle af dem kræver man ”lige” rammer det rigtige sted inde i kontakten, men det går. Men, der er også få gange, hvor vi ikke kunne få det til at virke ud konverteren, så jeg vil bestemt anbefale at have en med i tasken. Det er jo ikke fordi de koster alverden.

Her et billede af konverter og efterfølgende et af stikkontakten (Verden-til-indien adapter). Tryk på billedet for at hoppe til forhandler.

Indisk stikkontakt
Link til rejseadapter Indien

Mit råd er at købe en af god kvalitet. Tænk på hvor lille del af dit budget det er. Det er træls at stå med en der ikke fungerer ordentlig når I endelig er fremme på destinationen.

Powerbank

Strømforsyningen er ikke helt så stabil i Indien som vi er vant til i Danmark. Derfor vil jeg klar anbefale at man tager en powerbank med sig på turen. Gerne så stor som muligt, så man har muligheden for at tanke strøm, hvis man skulle risikere f.eks. en eftermiddag uden strøm. Det er i hvert fald surt, hvis kameraet lige pludselig går tør, og strømmen så er gået.

Køb en på over 10.000 mAh, og så evt en med solceller på toppen, så du kan udnytte solens stråler, selv om det ikke lader specielt hurtigt med ren sol.

– i samarbejde med PriceRunner

 

 

Stil gerne spørgsmål, så skal jeg svarer så godt jeg kan…

 

Hvad synes du om indlægget?

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Vivi Storm
Vivi Storm
5 år siden

Jeg siger også tak – var i tvivl om strømstik I Indien.
Dejligt der er en som dig, med overskud til at dele til alle os andre. Tror da også lige der kunne være en opskrift jeg skal lure på, når jeg er tilbage fra min rejse.

Niels
Niels
7 år siden

takker 🙂 Lige det jeg skulle vide

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x