Rejseadapter til elstik i Indien og er der 220V?

Introduktion rejseadapter

Tur til indien

Skal man have en rejseadapter med til Indien og hvordan er det med lige stikkene i Indien? Passer de danske stik i stikkontakterne, og hvad med volt? I forbindelse med at vi har været på en 3 ugers tur rundt i Indien havde vi gjort os lidt tanker omkring, hvordan vi skulle få opladet vores stik m.m. Jeg havde anskaffet mig en konverter, så jeg kunne bruge de indiske stikkontakter for at være på den sikre side, men er det rent faktisk nødvendigt?

Volt

Det er det samme som i Danmark 220-240V, så intet problem.

Stikkene

De almindelige stik uden jord (de 3. ben) minder i høj grad om de danske. Faktisk kan man i langt de flest stikkontakter komme sine danske stik direkte i og så fungerer de. Nogle af dem kræver man ”lige” rammer det rigtige sted inde i kontakten, men det går. Men, der er også få gange, hvor vi ikke kunne få det til at virke ud konverteren, så jeg vil bestemt anbefale at have en med i tasken. Det er jo ikke fordi de koster alverden.

Her et billede af konverter og efterfølgende et af stikkontakten (Verden-til-indien adapter). Tryk på billedet for at hoppe til forhandler.

Indisk stikkontakt
Link til rejseadapter Indien

Mit råd er at købe en af god kvalitet. Tænk på hvor lille del af dit budget det er. Det er træls at stå med en der ikke fungerer ordentlig når I endelig er fremme på destinationen.

Powerbank

Strømforsyningen er ikke helt så stabil i Indien som vi er vant til i Danmark. Derfor vil jeg klar anbefale at man tager en powerbank med sig på turen. Gerne så stor som muligt, så man har muligheden for at tanke strøm, hvis man skulle risikere f.eks. en eftermiddag uden strøm. Det er i hvert fald surt, hvis kameraet lige pludselig går tør, og strømmen så er gået.

Køb en på over 10.000 mAh, og så evt en med solceller på toppen, så du kan udnytte solens stråler, selv om det ikke lader specielt hurtigt med ren sol.

– i samarbejde med PriceRunner

 

 

Stil gerne spørgsmål, så skal jeg svarer så godt jeg kan…

 

Hvad synes du om indlægget?

[kkstarratings]

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 thoughts on “Rejseadapter til elstik i Indien og er der 220V?

 • 30. januar 2019 kl. 23:29
  Permalink

  Jeg siger også tak – var i tvivl om strømstik I Indien.
  Dejligt der er en som dig, med overskud til at dele til alle os andre. Tror da også lige der kunne være en opskrift jeg skal lure på, når jeg er tilbage fra min rejse.

  Besvar
  • 31. januar 2019 kl. 05:42
   Permalink

   Velbekomme.
   Rigtig god tur ? og du skal være velkommen til lidt opskrifter også ?
   Mvh Lars

   Besvar
 • 30. januar 2017 kl. 16:23
  Permalink

  takker 🙂 Lige det jeg skulle vide

  Besvar
  • 30. januar 2017 kl. 16:59
   Permalink

   Velbekomme ??

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *