Lyd og BilledeTests

Sony WH-1000XM4 – fremragende trådløs lyd med ANC

Introduktion

Så er det igen tid til en lille anmeldelse af et par super lækre høretelefoner – denne gang har jeg haft fat i Sony WH-1000XM4. Det er topmodellen fra Sony. Det er trådløse, har aktiv støjdæmpning (active noise cancelling – ANC), og så har Sony forsøgt at ændre nogle af de ting man savnede på forgængeren.

Læs mere, hvis du vil lære lidt om kvaliteten, ANC og meget mere. Det kunne være de var det perfekte par høretelefoner til dig?

Specifikationer

Producent: Sony
Produktnavn: WH-1000XM4
Høretelefontype: Over-the-ear, trådløse, lukkede.
Højttalerenhederne (drivere): 40 mm
Frekvensområde: 4 Hz – 40 kHz
Aktiv støjreduktion: Ja
Ambientfunktion (aktiv lyd udefra kommer igennem): Ja
Batteritid: 30 timer m. ANC, 38 timer u. ANC
Vandtætte: Nej
Stemmestyring: Google Assistant, Apple Siri, Amazon Alexa
App: Sony Headphones Connect
Tilslutning: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, LDAC), 3,5 mm analog (minijack)
Farver: Sort, lys grå, blå, hvid
Vægt: 254 gram

 

Medfølger i kassen:
USB Type-C® Kabel 20 cm (USB-A to USB C)
Minijack-minijack 1,2 meter (kablet forbindelse til f.eks. bærbar etc.)
Fly-connector (2-bens minijack til minijack)
Opbevaringsboks/opladningsboks

 

Installation

Så snart Sony WH-1000XM4 er ladet op så er du klar til brug. Du kan koble sammen via NFC, eller du kan blot gøre det via app’en Sony Headphones Connect. Du kan også godt bruge dem uden at installere app’en , men jeg vil klar anbefale at du benytter den.

Ønsker du at have høretelefonerne koblet sammen med både telefon og en computer, så kan det faktisk lade sig gøre. Det kræver at du har Sony Headphones Connect app’en, hvor du så kan aktivere “Connect to 2 devices simultaneously”. Det kaldes Bluetooth Multipoint, altså at du kan have forbindelse med 2 enheder samtidig (Se under billeder).

Sony WH-1000XM4
Fra Sony.com

Design og byggekvalitet

Sony WH-1000XM4 er holdt enkelt. De minder lidt om Bose’s høretelefoner i størrelse, som betyder at de ikke er voldsomme, og sidder rigtig fint om ørene. Selve ørekoppen er oval, og sidder godt om ørene. Det bløde “skum” der støder mod hovedet er virkelig behageligt selv ved lang tids brug.

Høretelefonerne er lavet i kvalitetsplastik. Der er ingen problemer med knirkelyde, eller fornemmelse af at de er ved at gå fra hinanden. De virker meget robuste.

Personligt er jeg glad for designet, som er en smule underspillet. De er ikke helt så “bling”-agtige, som f.eks. Apple’s eller DALI’s IO-6. Plastikken gør at vægten holdes nede, men gør også at jeg lidt mangler den sidste “high-end” feeling. Men det er nok smag og behag.

 

Daglig brug

Høretelefoner kobler lynhurtigt sammen med din telefon/computer, så snart du tænder dem. Det er let at aktivere ANC (støjdæmning), og mine er sat op til at de altid starter med ANC tændt. Det giver fuldstændig ro med det samme du tager dem på.

Opbevaringsboksen, der medfølger, er let at tage med rundt. Du har det hele samlet, og kan derfor ret hurtigt hive opladningskabel frem, hvis det er nødvendigt.

Kvaliteten af lyd kommer der lidt mere om senere, men jeg vil gerne skrive lidt om en super god funktion, som jeg er SÅ glad for. Det er muligheden for at være koblet på 2 enheder samtidig. Det er intet mindre end genialt når man sidder på kontoret med computeren foran sig, hvor man gerne vil have mulighed for at høre lyden derfra. Derudover skulle man også helst kunne besvare et telefonopkald, hvis den skulle ringe midt i arbejdet/filmen etc.

Sony kalder funktionen for multipoint bluetooth forbindelse, som blot betyder at du kan koble flere enheder sammen samtidig. Hører du musik på computeren, og telefonen ringer, så skifter den automatisk til telefonen, og når opkaldet er slut går den tilbage til musikken. Den finder altså selv ud af hvilken enhed, der afspiller lyd. Det fungerer super. Der er nogle små krav til at dine enheder ikke må være alt for gamle. Jeg har ikke oplevet problemer hjemme hos mig.

Sony har en funktion kaldet “speak-to-chat”, som betyder at høretelefonerne automatisk stopper/pauserer musikken hvis den opfanger tale tæt på. Funktionen kan være smart, hvis du hurtigt skal deltage i en samtale eller, hvis der kommer nogen forbi og begynder at tale til dig. Du kan slå det til og fra i app’en eller blot ved at holde 2 fingre på touchpanelet på hørebøfferne.

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

– Betjening Sony WF1000MX4

Sony WH-1000XM4 touch control styre

På den højre øre-kop er touchpanelet. Du kan således let styre funktionerne via denne. Til gengæld har den venstre ikke nogen funktion. Det kunne man godt gøre smartere i den næste version.

Højre ørekop:

Der er ingen fysiske knapper på den højre kop. Det er touchpanelet, hvor du kan dobbelttappe for play/pause (besvare/lægge på). Derudover kan du slide op/ned for volumenkontrol, og venstre/højre for at skifte frem/tilbage mellem numre. Du kan holde fingeren på touchpanelet, og så aktiveres Siri/Alexa etc.

Det fungerer rigtig fint. I bunden er opladningshullet til USB-C.

 

Venstre ørekop:

På den venstre kop er der ikke et touchpanel. Lidt underligt at man ikke udnytter denne. Kunne være fedt, hvis man kunne “kode” i appen, hvad det skulle kunne. Det kunne være skift mellem EQ indstillinger, Ring til favorit etc. men det må vi se om Sony laver i fremtiden.

Der er 2 fysiske knapper. Den ene er powerknappen. Den kan du trykke en enkelt gang på for at batteristatus oplyst. Holder du den inde slukkes/tændes headsettet.

Den anden knap kaldes Custom. Den kan du vælge funktionen af i App’en. Du kan dog kun vælge mellem ANC/Ambient og Alexa/Siri.

 

Lydkvalitet

I min verden er kvaliteten af musikken det allervigtigste. Alle mine tests af højttalere og høretelefoner testes med lyden fra Tidal Premium (HIFI), som er den streaming tjeneste, der har den højeste bitrate (ukomprimeret lyd – hos Tidal kaldet Master/Hifi)

 

– Musik

Jeg har testet med alt fra Billie Eilish (Bad Boy) over The Eagels (Hotel California) til Suspekt. WH-1000XM4 gør det rigtig godt. Der er en rigtig fin balance mellem bas, mellemtone og diskant. Personligt er DALI IO-6 lige en tand bedre når det kommer til lyden. Den er lidt mere skarp/crisp i de høje frekvenser. Sony WH-1000XM4 er på ingen måde dårlige – slet ikke. De er stadig toppen af høretelefon også når det kommer til lydkvaliteten. Det er væsentlig bedre end samtlige low/mid-end høretelefoner jeg har testet. Der er heller ikke nogen in-ears der har lige så god lyd. Du får altså et mega-fedt sæt høretelefoner, hvis du hopper på WH-1000XM4.

 

– Equalizer

I stort set alle mine anmeldelser af høretelefoner, hvad enten det er in-ears eller over-the-air, har jeg efterspurgt muligheden for selv at kunne ændre på de lydindstillinger der er fra fabrikken. Via app’en har Sony gjort dette muligt. Det er et kæmpe plus at du nu har muligheden for at fin-indstille lyden, så den passer præcist til dig. Sådan Sony !

 

 – Active Noise Cancelling (Støjreduktion)

Active Noise Cancelling (ANC) er en af de absolutte styrker ved Sony WH-1000XM4. ANC er absolut fremragende. Når man aktiverer ANC, så lukkes du hurtigt inde i din egen lille bobbel. Støjdæmpning fungerer som hos mange andre mærker ved at du har mikrofoner, der opfanger lyden omkring, og så filtrerer konstant støj fra ved at sende et signal i mod-fase ind gennem højtaleren.

I forhold til DALI, så er Sony’s ANC langt bedre. I forhold til Bose’s topmodeller, så synes jeg faktisk at Sony gør det en tand bedre. Det er den bedste ANC jeg har prøvet. Sådan. Det er en genial ting til køreturen (bus/bil) eller hvis du skal sidde på flyet i mange timer. Du får en helt anden ro og fred, og er meget mere udhvilet når du ankommer til din destination.

Udover ANC, så har Sony WH-1000XM4 og en Ambient sound, som lader lyden udenfor slippe igennem. Normal har du en ret kraftig passiv lyd-dæmpning, når øret omsluttes af en “kop”. Ambient lyden gør at lyden optages ved hjælp af en af mikrofonerne, og sendes så igennem i højtaleren. Det er super smart, hvis du lige skal høre hvad der foregår omkring dig. En smart feature er at du kan lægge hånden over den højre høretelefon-kop, og så aktiveres funktionen mens holden er på. Det gør at du hurtigt kan høre hvad der sker omkring dig f.eks. hvis der bliver kaldt op over højttalerne i lufthaven. Godt tænkt.

 

– Telefoni, Teams etc.

Når du bruger WH-1000XM4 til Teams / Skype etc, så er du godt skærmet fra omgivelserne, og det gør at lyder er super klar for dig. Når du taler med andre, så gør den indbyggede mikrofon at lyden også er ganske fornuftig i den anden ende. Jeg har testet med flere opkald både i bilen, går ture og går rundt i hjemmet. Det fungerer glimrende.

 

– Mikrofontest

Sony WH-1000XM4 (over-ear)

 

Sony WF-1000XM4 (in-ears)

 

Wavell TWO:

 

Sony WH-1000XM4
Fra Sony.com

Batteritid

Batteritiden Sony WH-1000XM4 er ganske god, og er som på den tidligere XM3 model. Det betyder at du kan spille musik i ca. 30 timer, hvis du har ANC aktiveret. Det er super fint. Hvis du slår ANC fra, så kan du hive yderligere 7-8 timer ud af dem.

Du får hurtigt en batteristatus ved at trykke kort på powerknappen, hvorefter en kvindestemme straks proklamerer “Battery fully charged” etc. Du kan også set det inde i app’en.

 

Konkurrenterne

Jeg har testet flere low/mid-budget høretelefoner, og de tjener absolut ingen sammenligning. Det burde de heller ikke gøre, når man ser på prisen. Der er bare forskel ! Derimod er konkurrenterne Dali, Bose og nok Apple (som jeg endnu har tilgode at teste). Jeg har tidligere testet følgende:

4.9 ud af 5.0 stjerner – Dali IO-6 bluetooth høretelefoner
4.7 ud af 5.0 stjerner – Bose QuietComfort 35 II

Dali IO-6 er reference modellen når det kommer til lydkvalitet. Den er simpelthen perfekt afbalanceret. Kompromiset er at ANC er mindre effektfuld. Hvis du gerne vil have EQ og en fremragende støjdæmpning, så er der ikke rigtig noget alternativt. Går du efter lydkvaliteten, og en fornuftigt støjdæmpning, så gå efter DALI.

 

Pris

Prisen var ved lanceringen noget højere, men aktuelt kan du finde dem til omkring 2.200 kroner, hvilket er ganske fornuftigt for et par af denne kaliber.

Her er de billigste priser hentet direkte fra Pricerunner. Så er du sikker på du får dem til den bedste pris. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

 

Billeder

 

Hvad synes du?

Har du gjort dig dine egne erfaringer, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til testen, så smid et spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet (hop derned). Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

Synes du, jeg har glemt noget vigtigt omkring Sonys høretelefoner, så smid også blot en kommentar, så følger jeg op ASAP.

 

Inspiration

Her kan du læse mine gennemgange af nogle andre fine høretelefoner i min “Lyd og Billede” sektion. Der er mange gode høretelefoner derude, og det hele er nok et spørgsmål om økonomi og behov.

 

 

Det med småt
Som altid står jeg 100% inde for testens konklusion og beskrivelserne i testen. Jeg har ikke modtaget penge for at lave den, og firmaet har heller ikke haft mulighed for at ændre eller læse teksten forud for publiceringen, så du kan selvfølgelig regne med en ordentlig vurdering af min side. Det står jeg inde for. Der kan være tale om reklamelinks på siden, som gør at du støtter mig via et evt. køb, hvor en lille procentdel kommer retur til mig. Prisen er selvfølgelig det samme for dig. På forhånd tusind tak for støtten, hvis du benytter links. Det er meget værdsat.

 

 

Konklusion

Test af Sony WH-1000XM4 høretelefoner
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug / funktioner
 • Lydkvalitet (telefoni og musik)
 • Batteritid
 • Active Noise Cancelling (Støjdæmpning)
 • Pris
4.7

Min samlede vurdering

Sony WH-1000XM4 er et fremragende sæt høretelefoner. De har eminent aktiv støjdæmpning, EQ og selvfølgelig god lyd. Derudover har de muligheden for at have 2 enheder tilsluttet på én gang. Sidstnævnte er genialt når man sidder på kontoret, og har dem koblet på computeren, men samtidig let kan besvare opkald på telefonen.

Sony WH-1000XM4 har mine top anbefalinger.

Hop op til prisoversigten

Gode ting

 • Fremragende støjdæmpning
 • Super lydkvalitet
 • DSEE Extreme audio codec (upscaling)
 • Multipoint bluetooth (2 enheder samtidig)
 • Auto-play/pause når du tager dem af
 • Equalizer
 • App

Dårlige ting

 • Pris
 • Ikke regnsikre
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jon Hansen
Jon Hansen
1 År siden

Hej igen.
Jeg så lige du havde testet over-the-ear WH-1000xm4 fra Sony også. De er eminente. Jeg er lidt spændt på den nye udgave 1000xm5. Tror du at du kan få lov at teste dem også. Det kunne være fedt med en sammenligning mellem WH-1000XM4 og WH-1000XM5, hvis det er muligt…

Tak for en god hjemmeside

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x