Svensk pølseret – den originale udgave (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Svensk pølseret er en klassiker i det danske køkken. Den har så vidt vides næppe noget med Sverige at gøre. Den kendes i hvert fald ikke i Sverige. Det forlyder at retten stammer fra nogle danskere der var på lejrtur i det svenske. Det gør dog ikke rettet mindre god.
Det er selvfølgelig vigtig med gode råvarer. Jeg vil anbefale asparges kartofler, da de er mere faste i det, og ikke koger ud. Jeg plejer at skrubbe dem godt, og lade “skrællen” side på. Den indeholder lidt ekstra vitaminer. Når det kommer til pølserne, så find dem med mest kød i, så de ikke bliver “smattede” i retten. Køb dem evt. ved slagteren eller nogle af de lidt bedre fra supermarkedet.
Opskriften nedenfor er til en stor portion (7-8 personer) – Del dosen til det halve, hvis du “bare” vil lave en almindelig portion. Men det er altid godt at have dagen efter, eller i fryseren 🙂
Svensk Pølseret
Ingredienser
- 2 kg kartofler
- 1 kg pølser
- 2 alm. løg
- 20 gram smør
- 2-3 spsk paprika (Edelsuss)
- 2 ds tomatpure. koncentreret (2 små eller 1 stor)
- 5-6 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk timian
- Lidt peber
- Lidt ketchup
Fremgangsmåde
- Skær kartofler i passende stykker. Kog dem i ca. 20-25 minutter (til de er møre – må dog ikke koge ud). Alternativt kan du have dem kogt på forhånd.
- Skær pølser i skiver. Pil og hak løget.
- Kom smørret i en stor gryde (høj varme). Lad det bruse op og blive gyldent. Svits da løget et par minutter. Tilsæt så paprika og pølser. Lad det svitse i ca. 3-4 min.
- Skru blusset ned til halv styrke og tilsæt kartoflerne, samt de øvrige ingredienser.
- Lad retten småsimre i minimum 15 minutter og gerne længere. Jo længere det står jo mere smag bliver der trukket ud af f.eks. timian.
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer?
Smid gerne din oplevelse med opskriften på svensk pølseret. Har du andre gode tips og tricks, så smid dem meget gerne i kommentarfeltet længere ned (hop direkte dernede). Du er selvfølgelig også velkommen til at smide et spørgsmål, og så skal jeg forsøge at svare så hurtigt som muligt.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Jeg er lidt i tvivl omkring resultatet af denne opskrift, normalt plejer jeg at følge opskrifte på 7opskrifter.dk for deres svensk pølseret og den smager super godt, men vil gerne prøve noget nyt, så giver din version et forsøg idag!
Jeg har lige opdateret opskriften. Desværre er alle karakterer røget. Jeg håber du vil være med til at få dem tilbage ved at trykke på de 5 stjerner ved billedet i opskriften. TUSIND TAK 😀
Hej Lars,
Er det de små eller store dåser med tomatpuré?
Mvh Tine
Jeg bruger de store. Det kan jeg lige præcisere i opskriften når jeg kommer hjem ?
KH Lars
Tak for en dejlig ret. Elsker timian “tilskudet”… det giver lige det sidste.
Bliv endelig ved med at komme med opskrifter.
Hej Heidi. Velbekomme og der skal nok komme flere. God dag ?
Den er super god den opskrift. Jeg kan godt li’ hvis der kommer lidt mere ketchup i. men det er jo smag og behag. Godt tip med timian
Hej Ninna,
Det lyder da dejligt 🙂 Jeg er glad for du synes om opskriften på svensk pølseret. Det er altså en god ret, som man nok glemmer lidt. Jeg er også selv til mere ketchup, men ville ikke dynge den til i det. Det er ikke alle der har samme smag som du og jeg.
Tak for roserne.
Et ord der beskriver retten: LÆKKER!! ❤️
Lækker.. Kan ikke siges tit nok.. ❤️
Tusind tak 🙂 Elsker den også herhjemme… God dag og tak for de fine ord… mvh Lars
Mums!
Tak Bent ❤️🙏👌
tilsætter hønsebouillon, hp sauce og en lille fed hvidløg, det smager super