BørnDanskHovedretOpskrift

Svensk pølseret – den originale udgave (opskrift)

Introduktion

Svensk pølseret er en klassiker i det danske køkken. Den har så vidt vides næppe noget med Sverige at gøre. Den kendes i hvert fald ikke i Sverige. Det forlyder at retten stammer fra nogle danskere der var på lejrtur i det svenske. Det gør dog ikke rettet mindre god.

Det er selvfølgelig vigtig med gode råvarer. Jeg vil anbefale asparges kartofler, da de er mere faste i det, og ikke koger ud. Jeg plejer at skrubbe dem godt, og lade “skrællen” side på. Den indeholder lidt ekstra vitaminer. Når det kommer til pølserne, så find dem med mest kød i, så de ikke bliver “smattede” i retten. Køb dem evt. ved slagteren eller nogle af de lidt bedre fra supermarkedet.

Opskriften nedenfor er til en stor portion (7-8 personer) – Del dosen til det halve, hvis du “bare” vil lave en almindelig portion. Men det er altid godt at have dagen efter, eller i fryseren 🙂

 

Svensk Pølseret opskrift på svenskpølseret hvordan laver man hjemmelavet

Svensk Pølseret

Den klassiske ret. Smager super godt. Denne opskrift rækker til 7-8 personer. Du kan ændre antallet med slideren herunder. Men det er altid godt at have lidt til madpakken/aftensmaden dagen efter, eller i fryseren ?
4.83 fra 17 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 2 kg kartofler
  • 1 kg pølser
  • 2 alm. løg
  • 20 gram smør
  • 2-3 spsk paprika (Edelsuss)
  • 2 ds tomatpure. koncentreret (2 små eller 1 stor)
  • 5-6 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk timian
  • Lidt peber
  • Lidt ketchup
Fremgangsmåde
  • Skær kartofler i passende stykker. Kog dem i ca. 20-25 minutter (til de er møre – må dog ikke koge ud). Alternativt kan du have dem kogt på forhånd. 
  • Skær pølser i skiver. Pil og hak løget.
  • Kom smørret i en stor gryde (høj varme). Lad det bruse op og blive gyldent. Svits da løget et par minutter. Tilsæt så paprika og pølser. Lad det svitse i ca. 3-4 min. 
  • Skru blusset ned til halv styrke og tilsæt kartoflerne, samt de øvrige ingredienser.
  • Lad retten småsimre i minimum 15 minutter og gerne længere. Jo længere det står jo mere smag bliver der trukket ud af f.eks. timian.

følg mig på instagram

 

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Smid gerne din oplevelse med opskriften på svensk pølseret. Har du andre gode tips og tricks, så smid dem meget gerne i kommentarfeltet længere ned (hop direkte dernede). Du er selvfølgelig også velkommen til at smide et spørgsmål, og så skal jeg forsøge at svare så hurtigt som muligt.

4.83 from 17 votes (12 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

14 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Keld Hansen
Keld Hansen
4 år siden

Jeg er lidt i tvivl omkring resultatet af denne opskrift, normalt plejer jeg at følge opskrifte på 7opskrifter.dk for deres svensk pølseret og den smager super godt, men vil gerne prøve noget nyt, så giver din version et forsøg idag!

Tine
Tine
7 år siden

Hej Lars,
Er det de små eller store dåser med tomatpuré?
Mvh Tine

Heidi
Heidi
7 år siden

Tak for en dejlig ret. Elsker timian “tilskudet”… det giver lige det sidste.
Bliv endelig ved med at komme med opskrifter.

Ninna Noming
Ninna Noming
7 år siden

Den er super god den opskrift. Jeg kan godt li’ hvis der kommer lidt mere ketchup i. men det er jo smag og behag. Godt tip med timian

Conny Mai Kristiansen
Conny Mai Kristiansen
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Et ord der beskriver retten: LÆKKER!! ❤️

Conny Mai Kristiansen
Conny Mai Kristiansen
Svar til  Conny Mai Kristiansen
3 år siden

Lækker.. Kan ikke siges tit nok.. ❤️

Bent Olsen
Bent Olsen
Svar til  Ninna Noming
4 år siden

Mums!

Torben Gruelund Sørensen
Torben Gruelund Sørensen
Svar til  Lars Koch Hansen
1 År siden

tilsætter hønsebouillon, hp sauce og en lille fed hvidløg, det smager super

14
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x