Svensk pølseret – den originale udgave (opskrift)

Introduktion

Svensk pølseret er en klassiker i det danske køkken. Den har så vidt vides næppe noget med Sverige at gøre. Den kendes i hvert fald ikke i Sverige. Det forlyder at retten stammer fra nogle danskere der var på lejrtur i det svenske. Det gør dog ikke rettet mindre god.

Det er selvfølgelig vigtig med gode råvarer. Jeg vil anbefale asparges kartofler, da de er mere faste i det, og ikke koger ud. Jeg plejer at skrubbe dem godt, og lade “skrællen” side på. Den indeholder lidt ekstra vitaminer. Når det kommer til pølserne, så find dem med mest kød i, så de ikke bliver “smattede” i retten. Køb dem evt. ved slagteren eller nogle af de lidt bedre fra supermarkedet.

Opskriften nedenfor er til en stor portion (7-8 personer) – Del dosen til det halve, hvis du “bare” vil lave en almindelig portion. Men det er altid godt at have dagen efter, eller i fryseren 🙂

Tidsforbrug

30 minutter, hvis du har kartoflerne klar. Ellers ca 50 minutter.

Ingredienser til svensk pølseret

2 kg kartofler
1 kg pølser
2 alm. løg
20 gram Smør
2-3 spsk Paprika, edelsuss
2 ds tomatpure. koncentreret (2 små eller 1 stor)
5-6 dl mælk
1 dl Piskefløde
1 tsk Groft salt
1 tsk timian
Lidt peber
Lidt ketchup

Sådan gør du

Skær kartofler i passende stykker. Kog dem i ca. 20-25 minutter (til de er møre – må dog ikke koge ud). Alternativt kan du have dem kogt på forhånd. Skær pølser i skiver. Pil og hak løget.

Kom smørret i en stor gryde (høj varme). Lad det bruse op og blive gyldent. Svits da løget et par minutter. Tilsæt så paprika og pølser. Lad det svitse i ca. 3-4 min. Skru blusset ned til halv styrke og tilsæt kartoflerne, samt de øvrige ingredienser.

Lad retten småsimre i minimum 15 minutter og gerne længere. Jo længere det står jo mere smag bliver der trukket ud af f.eks. timian.

Velbekomme!

Smid gerne din oplevelse med min opskrift, eller hvis du har “forbedringer” til den. Det tvivler jeg på 🙂 men man lærer jo så længe man lever

Lidt billeder af processen
Information
recipe image
Opskriftsnavn
Svensk Pølseret - den rigtig gode
Opskrift af
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 40 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

6 tanker om “Svensk pølseret – den originale udgave (opskrift)

  • 27. september 2017 at 10:12
    Permalink

    Hej Lars,
    Er det de små eller store dåser med tomatpuré?
    Mvh Tine

    Svar
    • 27. september 2017 at 10:55
      Permalink

      Jeg bruger de store. Det kan jeg lige præcisere i opskriften når jeg kommer hjem 👍

      KH Lars

      Svar
  • 24. januar 2017 at 15:23
    Permalink

    Tak for en dejlig ret. Elsker timian “tilskudet”… det giver lige det sidste.
    Bliv endelig ved med at komme med opskrifter.

    Svar
  • 16. december 2016 at 22:15
    Permalink

    Den er super god den opskrift. Jeg kan godt li’ hvis der kommer lidt mere ketchup i. men det er jo smag og behag. Godt tip med timian

    Svar
    • 16. december 2016 at 22:17
      Permalink

      Hej Ninna,
      Det lyder da dejligt 🙂 Jeg er glad for du synes om opskriften på svensk pølseret. Det er altså en god ret, som man nok glemmer lidt. Jeg er også selv til mere ketchup, men ville ikke dynge den til i det. Det er ikke alle der har samme smag som du og jeg.

      Tak for roserne.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *