Test: Anova Precision Cooker (Bluetooth + WIFI) holder 100 procent

Introduktion

Rigtig mange forskellige sous vide apparater er kommet på markedet, og nu har vi også fået mulighed for at købe Anova Precision Cooker, som ellers tidligere kun har kunnet købet hjem via udlandet.

Det store spørgsmål er hvilken en model skal man så købe. Skal man købe en model til køkkenskuffen (stavblender formen), eller er det bedre med en stor model, hvor du har vandbad og varmelegeme i en samlet pakke. Rent udseende-mæssigt og pladsmæssigt, så er jeg klar fortaler for en model der kan ligge i skuffen.

Denne gang har jeg fået lov at test en nyere model fra firmaet Anova Culinary. Anova var faktisk en af de første spillere på markedet, men som sagt kunne den kun købes i udlandet. Det har ændret sig, og nu er der både WIFI og Bluetooth indbygget i den lille enhed. Det gør du kan se og styre din madlavning fra telefonen – både når du er hjemme eller når du er væk.

 

Kort om Sous Vide

Sous Vide betyder under vakuum (altså lufttomt), og er en måde du kan langtidsvarme mad/kød i et vandbad. Dermed har man har nøje kontrol over temperaturen. Man undgår man at overstege kød, men derimod aktiveres enzymer i kødet, og bindevævet nedbrydes, så man får et perfekt stykke mørt kød, der er lavet til perfektion – hver gang. Det svarer lidt til tidligere langtidsbagning i grill og ovn, bare MEGET lettere og bedre.

Jeg har lavet en god beskrivelse og gennemgang af sous vide teknikken her, så du kan blive endnu klogere på, hvorfor sous vide er kommet for at blive.

 

Byggekvalitet / Design

Når man pakker æsken med sin nye Anova Precision Cooker op, så er indpakningen virkelig flot. Man tænker med det samme at der må være tale om et kvalitetsprodukt. Jeg elsker når ting oser af kvalitet fra starten af.

Selve apparatet er lavet af polycarbonate (plast) og rustfrit stål. Den nederste del af staven kan tages af, så du let kan rengøre og fjerne kalk.

Maskinen ligner faktisk lidt den fra Melissa, som vi tidligere har testet (link til test). Jeg vil dog sige at denne her virker på en eller anden måde lidt bedre mht. Trykskærm og kvalitetsfornemmelsen. Skærmen er flot og giver et fint overblik. Den er let at indstille, og man drejer ”bare” på det lille hjul for at indstille termperatur m.m. (se video). Men det allermest smarte er faktisk at styre temperatur og tid via app’en til din smartphone. DET fungerer perfekt.

Den medfølgende holder til staven kan let sættes fast på gryden, og kan justeres på mange forskellige måder, så den sidder perfekt. Den sidder super stabilt, og fungerer bare.

Der er selvfølgelig en minimum og en maximums indikator på enheden som viser hvor meget vand der må være i den gryde/kasse du bruger. Der er en alarmindikator, hvis du har for lidt vand i, eller, hvis du ved langtidsvarmning har mistet vand, så du kommer ned i et kritisk niveau (ved fordampning). Det er altså også ret smart.

 

Billeder

 

Brugervenlighed

Den er let at betjene når man bruger de ”fysiske” trykknapper. Det giver faktisk sig selv, og man kan let se det på quick-start manualen. Jeg vil derimod hellere fokusere lidt på forskellen på denne og på de andre jeg har haft fat i – nemlig WIFI og bluetooth forbindelse. Det fungerer super godt.

Når du er inde i app’en første gang, så opdager den straks at du har koblet en Anova Precision cooker til strøm i nærheden og spørger om du vil koble sammen med den. Herefter kan du vælge at opsætte den med dit WIFI netværk. Jeg har primært testet funktionen via bluetooth og det fungerer 100% perfekt. WIFI delen fungerer med 2.4 gHz (ikke 5gHz). Hvis du har en almindelig router til dit internet, så skal du ikke være bekymret.

Funktionen med WIFI er faktisk super smart. Man kan således f.eks. smide en vakuumpakket frossen steg i vandbadet når man tager hjemme fra om morgenen og så starte den i rette tid fra arbejdet af. Det er smart og fungerer glimrende. Man skal være obs på at første gang man kobler Anova’en på WIFI netværket, skal telefonen selv være koblet på dit 2.4Ghz netværk derhjemme, eller vil den ikke koble sammen. Når først det er gjort, så funker det bare. Smart. Det reddede mig, da vi juleaften tog i kirken, men havde glemt at “starte” sous vide’en. Det blev gjort fra distancen, og flæskestegen (opskrift 1 eller opskrift 2) kunne således få den rigtige tid.

Udover selve styringen af tid og temperatur, så han du i app’en også mulighed for at se klassiske temperaturguider. Altså hvor lang tid skal en bestemt type kød have både i tid og temperatur. Derudover er er også 1000vis af opskrifter, så du let kan komme i gang. Det er en dejlig ting selvom det ikke primært er derfor jeg har app’en hos mig 🙂

 

Støjniveau

Der er tre vigtige ting når man skal vælge sin Sous Vide maskine. Støjniveau, kvalitet og pris. Det allervigtigste er støjniveauet. Apparatet skal ofte stå tændt på køkkenbordet i mange timer, og der er ikke noget værre end hvis man konstant kan høre en summen fra pumpen eller anden støj fra apparatet.

Anova Precision Cooker hører til blandt de mest støjsvage, så den er absolut godkendt. Man kan høre den svage summen fra pumpen, men ikke noget der generer hvis man opholder sig i rummet mens den kører i baggrunden. Jeg vil dog nævne at Sansaire staven er den mest støjsvage jeg har testet til dato.

 

Flexibilitet / Størrelse

Det helt unikke ved denne stavblendertype af sous-vide maskiner er at de let kan gemmes væk i en køkkenskuffe. I vores køkken har vi ikke en masse overskydende plads, så det er et must at den skal kunne gemmes let af vejen. Det kan Anovas maskine.

En anden super god ting ved denne type, er at du kan bruge de gryder du allerede har i hjemme. Vi bruger vanligvis en stor suppegryde som er rigelig stor når der skal laves mad til vores familie på 4 (helt op til 6-8 personer). Skal du lave mad til flere, så vil jeg anbefale dig at anskaffe dig en termokasse med låg. I denne kan du lave et hul, hvor sous-vide apparatet kan stikkes ned igennem. På den måde isolerer du vandet, så du ikke skal bruge ret meget energi på at holde temperaturen konstant. Det er genialt, hvis du f.eks. vil lave 1-2 store stege etc.

Anova Precision Cooker’en skulle ifølge producenten kunne trække 20L vand. Det er super til netop en termokasse. Nogle af de billigere modeller har ofte en lidt svagere pumpe, så de kun kan bruges op til omkring 12-13L.

Det eneste minus jeg kan finde er at ledningen er lidt for kort. Den er ca. 70 cm. Hvis du har en kontakt lige, hvor du bruge sous-viden, så er det lige meget. På andre maskiner jeg har testet er ledningen normalt ca. 100 cm, og det har jeg faktisk savnet her.

 

Pris

Prisen på sous vide maskiner er faldet meget de seneste år. Interessen fra den mere almindelige forbruger har gjort markedet større, hvilket selvfølgelig har medført flere spillere på markedet, og deraf lavere priser. De opretstående modeller ligger normalvis mellem mellem 900-2.000 kroner, hvilket jeg synes er yderst fornuftigt når man tænker på hvor meget en sous vide stav rykker din madlavning. Anova Precision Cooker ligger i den høje ende af skalaen, men til gengæld får du også en enhed, som er af højeste kvalitet og er let at betjene (også via bluetooth og WIFI).

Desværre forhandles Anova sous-vide staven ikke så mange steder. Jeg har samlet forhandlerne her:

ForhandlerLeveringTotalprisLæs mere
0,00 1.159,00 Læs mere

 

Fakta om Anova Culinary Precision Cooker

I boksen

  • Anova Precision Cooker (selve apparatet)
  • Quick start guide
  • Brugsanvisning
  • Den justerbare holder til gryder etc.

Specifikationer

  • Kapacitet: 20 liter.
  • Watt: 900 w
  • Trykfølsom 2,5” LCD skærm
  • WIFI & Bluetooth via smartphone
  • Temperatur: 25-99°C
  • Temperatur nøjagtighed: 0.1°C
  • Mål: H 36,8 x B 6,98 x D 12,8 cm

 

Andet tilbehør

Udover en Sous Vide maskine skal man have enten nogle Zip-lock poser til opvarmning (hvor de sænkes i vand, så luften klemmes ud), alternativ en vacuumpakker, som suger luften ud af posen, så varme kan overføres til kødet bedst muligt. Jeg har købt en vacuumpakker og det fungerer super godt.

Læs mere om Anova Precision Cooker på deres hjemmeside (engelsk).

Søger du en vakuumpakker, så er der både poser og vakuummaskiner hos Coop.dk, men tjek også hos Danmarks specialbutik på sousvide.dk – her har de stort set alt og til gode priser.

Du støtter gratis bloggen, hvis du benytter mine links i forbindelse med et køb. Det er fuldstændig gratis for dig og betyder meget for en lille blog som min. Tusind tak.

 

Videoer

I den første video har jeg forsøgt at fremstille støjniveauet, så man kan få et indtryk af “lyden”. Lyden er forstærket en del, så den lyder voldsommere end den er i virkeligheden.

 

I den næste video viser jeg lige helt kort, hvordan man indstiller temperaturen, og hvordan alarmen lyder, når vandet når den indstillede temperatur. Det fungerer godt – rigtig godt.

 

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til Anova Precision Cooker så skriv dem gerne nedenfor… Så svarer jeg efter bedste evne.
Smid gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for bloggen og så bliver vi i øvrigt super glade 😀 :

 

Konklusion

Anova Precision Cooker (Bluetooth + WIFI)
  • Byggekvalitet / Design
  • Brugervenlighed
  • Støjniveau
  • Flexibilitet / Størrelse
  • Pris
4.7

Min konklusion

Helt grundlæggende, så er Anova Culinary Precision Cooker den mest gennemførte sous vide maskine jeg har haft fornøjelsen af at teste. Den fungerer bare. Den er let at betjene via app, eller bare direkte på enheden. Den varmer rimelig hurtigt op, og holder temperaturen stabilt.

Derudover er den robust, og man føler den kan holde til nærmest alt. Den sidder super stabilt på gryden. Prisen er marginalt højere en et par af konkurrenterne, men den er pengene værd. Designet kan altid diskuteres. Jeg synes det er fint, men rent udseendemæssigt, så er jeg mere til Sansaire modellen. Største minus er faktisk den lidt korte ledning.

På trods af den lidt korte ledning, så har Anova Culinary Precision Cooker (WIFI + bluetooth) mine varmeste anbefalinger.

bedste pris

Gode ting

  • 900 Watts varmelegeme
  • Støjsvag
  • Klarer en 20 liters beholder (f.eks. en termokasse)
  • Robust
  • Kvalitetsmaterialer alle steder
  • Styring via Bluetooth
  • Styring hjemmefra via internettet og WIFI
  • App med let brugerflade
  • App med masser af opskrifter

Dårlige ting

  • Kort ledning (70 cm vs. normalt omkring 100cm)
  • Prisen kunne være lidt lavere (det kan den jo altid)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0 thoughts on Test: Anova Precision Cooker (Bluetooth + WIFI) holder 100 procent