Flæskesteg Sous Vide – en anden god måde (opskrift)

Introduktion til flæskesteg som sous vide

Så blev det juleaften – flæskesteg og tilbehør skal til at forberedes. Der er ingen grund til at frygte forberedelsen til denne lækre steg. Det super gode ved at forberede med sous vide, er at man slipper for at stresse over tider, og for høj temperatur, så kødet risikerer at blive tørt og kedeligt. I denne version laver du sværet ved siden af stegen. Det giver et fantastisk resultat, og sikrer optimale flæskesvær og en perfekt steg steg.

Ingredienser

1 kamsteg / flæskesteg på ca. 1.5-2 kg
Salt og peber
Laurbærblade
Smør

Sådan gør du

Flæskesteg

Start med at skille svær og fra stegen. Få så meget fedt med som muligt, så stegen ligger tilbage som “nærmest” rent kød.

Kom salt og peber på stegen, 4-5 laurbærblade, og en klat smør. Kom det i vakuumposen og sug luften ud med din vakuumpakker. Sæt temperaturen på 58-59 grader og giv den 7-9 timer.

Tag flæskestegen ud af posen, lad hvile i 5 minutter under sølvpapir og brun den af i en pande i lidt smør. Lad den trække dækket med sølvpapir igen i 10-15 minutter inden den skæres ud. Brug væsken fra posen til sovsen…

Flæskesvær

Sværen fra stegen skæres ud, så du har sværene enkeltvis. Kog dem 20 minutter i saltet vand. Hæld så vandet fra og læg sværene op på en bradepande. De skal ikke røre hinanden. Tænd ovnen på 200 grader alm. varme. Lad ovnen bliv godt varm inden de sættes ind.

Sæt sværene i ovnen og steg dem i ca. 30-35 minutter til de er gyldne, puffede og sprøde.

Undervejs hældes afsmeltet fedt fra bradepanden.
Lad sværene dryppe af på fedtsugende papir og drys dem med salt. Sværene kan evt. varmes op i ovnen inden servering, hvis de når at blive lidt kølige.

Velbekomme

 

Ps. læs evt. min anden opskrift, hvor man lader sværen sidde på stegen – det er min favorit 🙂

 

Billeder

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Flæskesteg / Kamsteg Sous Vide - den perfekte udgave...
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

2 tanker om “Flæskesteg Sous Vide – en anden god måde (opskrift)

  • marts 1, 2017 at 13:56
    Permalink

    Sous vide og flæskesteg, troede jeg bestemt ikke kunnehænge sammen, men waaoow det er blevet godt. Tak for hjælpen 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *