Flæskesteg sous vide – med løse svær (opskrift)

Introduktion

Så blev det juleaften – flæskesteg og tilbehør skal til at forberedes. Der er ingen grund til at frygte forberedelsen af denne lækre steg. Det super gode ved at forberede med sous-vide, er at man slipper for at stresse over tider, og for høj temperatur, så kødet risikerer at blive tørt og kedeligt. Her er min opskrift på flæskesteg med løse svær. Det giver et fantastisk resultat, og sikrer optimale flæskesvær og en perfekt steg.

Opskriften

flæskesvær ved siden af opskrift sous vide kamsteg

Flæskesteg med løse svær

En alternativ måde at lave en lækker flæskesteg sous vide, hvor du laver sværen ved siden af.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret, Jul
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 7 timer
Samlet tid: 7 timer 25 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 kamsteg / flæskesteg på ca. 1.5-2 kg
  • Salt og peber
  • Laurbærblade
  • Smør
Fremgangsmåde
Flæskesteg
  • Start med at skille svær fra stegen. Få så meget fedt med som muligt, så stegen ligger tilbage som "nærmest" rent kød.
  • Gnid salt og peber på stegen, 4-5 laurbærblade, og en klat smør. Kom det i vakuumposen og sug luften ud med din vakuumpakker. Sæt temperaturen på 58-59 grader og giv den 6-9 timer.
  • Tag flæskestegen ud af posen, lad hvile i 5 minutter under sølvpapir og brun den af i en pande i lidt smør. Lad den trække dækket med sølvpapir igen i 10-15 minutter inden den skæres ud. Brug væsken fra posen til sovsen.
Flæskesvær
  • Sværen fra stegen skæres ud, så du har sværene enkeltvis. 
  • Kog dem 20 minutter i saltet vand. Hæld så vandet fra og læg sværene op på en bradepande. De skal ikke røre hinanden. Tænd ovnen på 240 grader alm. varme. Lad ovnen bliv godt varm inden de sættes ind.
  • Sæt sværene i ovnen og steg dem i ca. 20-30 minutter til de er gyldne, puffede og sprøde. Afhænger meget af ovnen
  • Undervejs hældes afsmeltet fedt fra bradepanden.
  • Lad sværene dryppe af på fedtsugende papir og drys dem med salt.
Opskriftsnoter
Sværene kan evt. varmes op i ovnen inden servering, hvis de når at blive lidt kølige.

 

Billeder

 

Alternativ opskrift

Hvis du kunne tænke dig at lave stegen, hvor du beholder sværen på selve stegen, så skal du se nærmere på en af mine mest populære opskrifter: Perfekt flæskesteg / kamsteg sous vide (opskrift)

Det vil du ikke fortryde.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 tanker om “Flæskesteg sous vide – med løse svær (opskrift)

  • 20. december 2018 at 21:01
    Permalink

    Nu med en print-venlig opsætning. Desværre er alle stjernerne røget, så håber du vil trykke på de 5 stjerner igen 🙂 God fornøjelse.
    mvh Lars

    Svar
  • 1. marts 2017 at 13:56
    Permalink

    Sous vide og flæskesteg, troede jeg bestemt ikke kunnehænge sammen, men waaoow det er blevet godt. Tak for hjælpen 🙂

    Svar
    • 19. januar 2018 at 09:11
      Permalink

      Velbekomme. Altid dejligt med en positiv tilbagemelding 🙂

      Svar