Hjemmelavet råcreme til frugtsalat (opskrift)

Introduktion

Her er en hurtig opskrift på hjemmelavet råcreme, som bl.a. bruges til den gamle klassisker “abemad” – også kendt som frugtsalat. Det er kun fantasien der sætter grænserne for du smider i en frugtsalat. Bare husk appelsin / kiwi eller lignende, da syren sørger for at f.eks. æbler, pærer, banan etc ikke bliver så grimme i farven.

opskrift på råcreme raacreme perfekt til is og frugtsalat hjemmelavet vaniljecreme vanillecreme med æg opskrift på hvordan laver man råcreme

Råcreme

Råcreme med frisk vanille er genialt til f.eks. frugtsalat (abemad). Kan enten blandes sammen med frugten, eller du kan servere den ved siden af.
4.38 fra 8 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 335kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
 • 1 vaniljestang (eller 1,5 tsk vaniljesukker pr. stang)
 • 4 æggeblommer pasteuriseret
 • 100 gram sukker
 • 2,5 dl Piskefløde
Ekstra
 • 100 gram mørk chokolade (hakkes i grove stykker - kan undlades)
Fremgangsmåde
 • Gå I gang kort inden den skal bruges, da den er bedst helt frisk.
 • Kom æggeblommer og sukker i en skål. Flæk vanillestangen i 2, og skrab vaniljekorn/masse ud og ned i skålen. Piskes til en luftig æggesnaps.
 • Pisk fløden i en anden skål til den bliver luftig og lidt stiv.
 • Vend æggesnaps, og den lette flødeskum sammen i en skål, og servér til lækker frugtsalat og drys med grov chokolade på toppen.
Opskriftsnoter
Den hakkede chokolade serveres i en lille skål ved siden af, og drysses over frugtsalaten (Link til min gode frugtsalatopskrift).
Chokoladen kan også blandes i råcremen.
Skulle du være så heldig at der bliver noget til overs af din hjemmelavede råcreme, så kan du komme den i en lille beholder, og fryse den. Bliver til en lækker is med chokoladestykker.
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 335kcal | Kulhydrater: 25.6g | Protein: 4.6g | Fedt: 22.5g | Sukker: 25g

følg mig på instagram

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er som altid velkommen til at stille spørgsmål, eller vedhæfte dine egne billeder nede i kommentarfeltet. Du må selvfølgelig også meget gerne trykke på de 5 små stjerner ved billedet, eller når du skriver en kommentar. Det giver et super skulderklap, og betyder meget for min lille blog.

 

Velbekomme ❤️

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

3 thoughts on “Hjemmelavet råcreme til frugtsalat (opskrift)

 • 29. april 2019 kl. 11:45
  Permalink

  Velbekomme. Der skal nok komme min favoritopskrift på frugtsalat blandingen også. Der går lige lidt – men bare rolig ❤️

  Skriv endelig her, hvis du har spørgsmål.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.