Test: Bosch Indego M+ 700 robotplæneklipper

Introduktion

Jeg har været heldig at få fat i robotplæneklipperen Bosch Indego M+ 700 til test. For et par år siden testede jeg forgængeren kaldet Indego S 400 Connect, men nu har Bosch lanceret afløseren, hvor batteritiden er forbedret, og dermed også rækkevidden. Nu helt op til 700m2. I denne test vil jeg fortælle lidt om fordele og ulemper, og om Bosch Indego M+ 700 er et godt køb eller ej. Læs med, hvis du vil høre nærmere om en relativ billig robotplæneklipper.

 

Specifikationer

Batteritype: Lithium-ion
Batterispænding: 18 V
Batteriladetid: 60 min
Batteridriftstid: 75 min
Anbefalet plæneareal: Op til 700 m²
Batteri ombytteligt: Nej
Batteri udskifteligt: Ja
Klippebredde: 19 cm
Skæresystem: 3 roterende knive
Vægt: 7,6 kg
Klippehøjde: 30 – 50 mm
Indstilling af klippehøjde: 3 (30-40-50cm)
Hastighed: 40 cm/sec
Maks. stigning: 27 %
Lydniveau: 61 dB
Størrelse (L x B x H): 44,5 x 36,4 x 20,2 cm

– Medfølger i kassen
 • Ladestation (dock)
 • Skruer til dockingstation
 • Strømkabel
 • Afgrænsningskabel 175m
 • 240 pløkker
 • 1 kabelforbinder
– Fremhævet fra producent
 • Logicut-navigationssystem
 • 3 pivoterende barberklinger
 • Smart autoplanlægning
 • Børsteløs motor
 • Kollisionssensor
 • Amazon Alexa compatible
 • Spotskæringsfunktion
 • 27° maksimal hældningsvinkel
 • BorderCut
 • MultiArea
 • Smart Gardening App til styring
 • 3 års garanti med produktregistrering

 

Bosch Indego M+ 700 indhold i pakken
Indhold i kassen (produktfoto fra Bosch video)

Design og kvalitet

Første gang jeg så en robotplæneklipper fra Bosch var for ca 5 år siden. Den første model ikke specielt pæn og den grønne farve lignede noget fra 70erne.

Med Bosch Indego 400 og nu den nye Indego M+ 700 har Bosch ramt en super flot dyb grøn. Jeg er vild med den. Derudover er Bosch Indego plæneklipperen forholdvis lille. Den passer rigtig godt til en standard villahave. Kvalitetsfornemmelsen er god. Maskine er ret tung men det gør også den virker meget robust. Bosch Indego M+ 700 har ikke så høj kørehøjde. Det betyder, at den kan have sværere ved at køre på en ujævn plæne i forhold til nogle af konkurrenterne. Hvis du har en klassisk nybyggerhave som vores, så er der absolut ingen problemer.

Klippehøjden kan indstilles til 30, 40 og 50 mm ved hjælp af en fysisk trykknap midt på . Det er simpelt at indstille, og fungerer fint.

 

Installation

Bosch Indego M+ 700 fungerer ligesom de fleste andre robotplæneklipper ved at have en kanttråd, som den bruger som grænse. Der er et “målebånd” med, så du kan se, hvor stor afstand du skal have til træer, søer, fliser etc. Det er super let at gå til. Når du har fundet stedet til din docking station og trukket kablet rundt i haven, så skal du blot bede din nye Bosch Indego M+ 700 om at kortlægge haven. Herefter følger den kanttråden rundt, og gemmet et kort over have i hukommelsen.

Herefter er du klar til at klippe løs.

Hvis du har “indkredset” f.eks. en trampolin eller et bed i haven, så vil den første gang den støder på det kortlægge det også. Den kører typisk 1 el. 2 gange rundt om stedet, og kører herefter til kanttråden, som den så følger indtil den er helt sikker på hvor den er på plænen. Næste gang vil du så kunne se hvordan din Bosch Indego M+ 700 har mappet din have. Se min have her, hvor jeg har både en rund trampolin, diverse kant-bede, et rektangulært bed, og den ret tynd stribe med græs på bagsiden af huset. Jeg har klippet lidt i billedet, da det er fra app’en (du kan se alle billederne længere nede)

 

Plæneklipning og Logi-cut

Bosch Indego M+ 700 har indbygget kortfunktion, som du kan se ovenfor. Du kender det måske fra robotstøvsugere, som også kan mappe dit hus (læs f.eks. min test af Xiaomi robotstøvsugeren). Det betyder at en typisk plæneklipning starter med kantklip hele vejen rundt. Herefter går Bosch Indego M+ 700 i gang med at klippe fra en ende af. Den skifter retning for hver gang klippen har været slået helt. Det betyder at “retningsstriberne” skifter pr. gang, og sikrer dig den fineste klipning.

Når plæneklipperen er ved at løbe tør for strøm, så vil den blot huske, hvor den er nået til, køre retur til din dockingstation, og lade op. Herefter returnerer den til område, hvor den tidligere var, og fortsætter hvor den slap. Det er genialt. En anden vigtig pointe er også at den IKKE følge kanttråden hjem, men følger blot kortet. Det betyder at du ikke får helt så mange spor langs kanttråden, som man ellers ser hos nogle af konkurrenterne. Det er smart. Hvis den af en eller anden grund ikke kan finde hjem (f.eks. glemte ting på plænen), så vil den forsøge indtil batteriniveauet kommer langt ned. Til sidst vil den så følge kanttråden slavisk indtil den rammer docken. Rammer den ikke docken i første forsøg, så vil den blot kører lidt baglæns (og forsøge igen).

Logi-cut

Under Video kan du se et eksempel på hvordan Bosch Logicut fungerer. Du kan med fordel se den i lidt hurtigere hastighed (x2)

Logicut Bosch Indego 400 s+ connect super smart

Sikkerhed

Bosch Indego M+ 700 stopper når du løfter den, så det er svært at komme galt afsted. Støder den ind i f.eks. et træ eller et ben, så vil den stoppe op og køre uden om. Plæneklipperen kan ikke startes, hvis den ikke står på jorden. Der er endvidere en stor stopknap midt på overfladen, som du altid blot kan trykke på hvis du vil stoppe den hurtigt.

Du kan indstille en pinkode, som kræves, hvis du vil ind i menuen, eller hvis den har været stoppet af den ene eller anden årsag. Der er også en alarm, hvis den bliver løftet fra jorden. Den deaktiveres ved at indtaste pinkoden (4 cifre).

 

Støjniveau

Den står registreret til at have et støjniveau på 61-63 dB. Det er et acceptabel niveau. Hvis maskinen kører udenfor, når man sidder bag husets vinduer, så kan man svagt fornemme plæneklipperen når den trisser forbi. Når man er uden for, så kan man selvfølgelig høre den som en svag summen, når den er i nærheden. Den skal ikke langt væk, så lægger du ikke mærke til den længere. Støjniveauet er absolut acceptabelt.

 

Daglig brug

Når først Bosch Indego M+ 700 er installeret, og den har fået kortlagt din have, så kører det bare. Til dagligt benytter jeg blot Smartmowing, som er Bosch’s intelligente system, hvor der planlægges ud fra dine valg, hvor ofte plænen skal klippes pr. uge, og så planlægges tidspunktet ud fra vejrudsigten. Det fungerer super godt. Der er IKKE regnsensor i maskinen, så hvis det lokalt regner meget, så vil den fortsætte med at slå græsset.

Generelt er jeg super glad for Smartmowing systemet. Enkelte dage vil jeg gerne “overrule” systemet, og have plænen klippet, og det kan man sagtens. Du vælger bare “klip plænen” fra appen (eller på maskinen), og så går den i gang og fortsætter til hele plænen er klippet.

De første uger var det som om at den lige skulle lære mine mange små smalle stykker at kende. Den havde lidt svært ved at “ramme” uden om ikke-afmærkede træer, men det har den lært, og kører nu automatisk uden om dem.

 

Batteritid

Den tidligere Bosch Indego Connect 400 (S+) robotplæneklipper havde et mindre batteri. Den nye Bosch Indego M+ 700 har klippe tid på op til 75 minutter før den skal retur. Det afhænger dog meget af temperaturen udenfor (selvfølgelig). Men den klipper virkelig længe før der er behov for opladning. Det er super godt. Ikke noget at klage over der.

 

Rengøring / Vedligeholdelse

Når plæneklipperen har kørt i vind og vejr, så kan det ikke undgås at der sætter sig noget tørt græs i hjul, og i diverse riller underneden. Den er heldigvis ret nem at rense. Jeg bruge en børste/kost, og så får man let græsset af. Du kan spule med en vandslange nedefra, så den bliver helt ren. Oversiden kan du blot tørre over med en fugtig klud.

App’en vil også huske dig på at skifte de små knive der klipper græsset. Det skal vist gøre ca. hver 3 måned. Personligt skifter jeg ca. 1x pr. sæson og det fungerer fint. Du kan se når de blive sløve, da græsset bliver “trukket” lidt. Det er svært at forklare, men man kan godt se at det ikke klippes elegant.

 

Ekstra udstyr

Det vigtigste ekstraudstyr er en “garage” så din plæneklipper står i tørvejr. Den kan købes samme steder som maskinen. Den koster ca. 800 kroner. Derudover er der de små knive, som skal skiftes indimellem.

Jeg har også købt samle-enheder, så jeg kan koble kablet sammen, hvis jeg er kommet til at hakke det over eller, hvis jeg skal etablere et nyt bed i haven. Så er det godt at have denne mulighed også-

 

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

Pris

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

“Bedst i Test” på Tænk.dk

bedst i test tænk.dk taenk.dk 2021 2022 bedst i test tænk.dk taenk.dk 2021 2022 Indego M+ 700 Bosch

Bosch Indego M 700 robotplæneklipperen er kåret som bedst i test i Tænk.dk’s store test sidste sommer. Den model jeg har testet er M+, som har internetadgang oveni.

 

 

Billeder

 

Video

Når du afspiller så stil hastighed til x2. Eksemplet er på Logi-cut, hvor den klipper et stykke af græsplænen. Den klipper længere områder af gangen end det lige ser ud her. Jeg har optaget et stykke, hvor den klipper “det sidste den mangler”. Til sidst i videoen er den færdig, og “synkroniserer” online. Herefter kører den retur til docken.

Dokumenter

Bosch Indego M+ 700 Manual (Dansk)
Bosch Indego M+ 700 Installationsvejledning (Dansk)

 

Tips og problemer

 1. Overhold de angivne afstandsmål til f.eks. bed, hæk etc. Du fortryder, hvis du alligevel sætter tråden for tæt på, da du vil opleve at plæneklipperen ind i mellem kører lidt for langt ud over tråden, og så sidder den fast.
 2. Anskaf dig en trådløs kanttrimmer (f.eks. Black & Decker græstrimmer (36V batteri)). Med en robotplæneklipper skal du rundt ca. hver 14. dage med trimmeren for at holde alle kanterne “skarpe”. Ellers vokser græsset op langt trampolin etc..
 3. Jeg oplevede at plæneklipperen slet ikke kunne kortlægge haven ordentligt. Den var vind og skæv og kunne ikke finde hjem. Det viste sig at det var kompasset, der var noget galt med. Maskinen blev skiftet via supporten, og så kørte det bare.

 

Hvad synes du?

Du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Jeg skal forsøge at svare bedst muligt. Du kan selvfølgelig også altid kontakt Bosch kundeservice eller en af deres forhandlere, da de selvfølgelig også kan hjælpe.

 

Det med småt

Bosch Indego M+ 700 er stillet til rådighed af Bosch. Som altid står jeg 100% inde for testens konklusion og beskrivelserne i testen. Bosch har ikke haft mulighed for at ændre eller læse teksten forud for publiceringen, så du kan selvfølgelig regne med en ordentlig vurdering af min side. Hvis du benytter links fra prisoversigten, så får jeg en lille procentdel af forhandlerens fortjenesten ved et salg. På den måde støtter du min hjemmeside, hvis du købe via disse links. Tusind tak på forhånd :-)

 

Konklusion

Bosch Indego M+ 700 Robotplæneklipper
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug / Batteritid
 • Stabilitet
 • Rengøring
 • Pris
4.5

Min samlede vurdering

Bosch Indego M+ 700 er en prisvenlig plæneklipper som kan klare de fleste græsplæner. Den dækker op til 700m2, og så planlægger den efter vejrudsigten. Det er smart. Den er online, og kan styres via Alexa el. IFTTT. Logicut giver dig en flot klippet plæne, og den husker, hvor langt den er nået. Det er smart!

Er du på udkig efter en stabil robotplæneklipper, og har en plæne uden store hældninger, så er Bosch Indego M+ 700 et godt køb.

Hop til prisoversigten

Gode ting

 • Kortlægger plænen
 • Husker forhindringer, og kører uden om
 • Husker hvor den slap (hvis den skal lade)
 • Logi-cut – klipper i parallelle linjer
 • Planlægger efter vejret
 • Konstant online
 • Automatisk softwareopdatering OTA
 • App
 • Pris

Dårlige ting

 • Kan miste fodfæste i regnvejr
 • Ingen regnsensor
 • Navigerer ikke efter GPS, og kan derfor miste lokalisationen, og bruger så tid på at finde et kendt sted ved at følge kanttråden.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 thoughts on “Test: Bosch Indego M+ 700 robotplæneklipper

 • 8. juli 2022 kl. 21:33
  Permalink

  Min mobiltelefon viser indigo offline. Hvad gør jeg.

  Besvar
  • 8. juli 2022 kl. 21:41
   Permalink

   Prøv at se om den står i laderen eller er kørt fast et sted. Det er typisk fordi den er løbet tør for strøm

   Besvar
 • 13. maj 2022 kl. 19:49
  Permalink

  Skal man sætte kantledning rundt om træ legehus og trampolin eller finder den selv ud af det? Vh Jacob

  Besvar
  • 13. maj 2022 kl. 20:23
   Permalink

   Hvis Legehuset går ned til jorden er det lige meget. Det lærer den. Trampolinen har jeg lagt omkring hos os for at den ikke sidder fast under kanten.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *