Test: Xiaomi Roborock Mi 2 (s50) robotstøvsuger

Introduktion

Xiaomi er en af verdens største kinesiske producenter af elektronik både inden for smartphones, men også for elektronik til hjemmet. De kom for nogle år siden med Xiaomi Mi støvsugeren, som høstede mange priser, som et billigt alternativ til de noget dyrere iRobot støvsugere. Nu er de kommet med en opgradering til den ellers super lækre maskine fra dengang.

Xiaomi Roborock Mi 2 (s50) robotstøvsugeren er således en opdateret udgave, nu også med mulighed for moppe-funktion. Jeg har testet maskinen gennem flere månederne nu – og jeg er stadig imponeret over, hvor god den rent faktisk er.

Jeg havde tidligere en iRobot Roomba (modellen kan jeg ikke huske). Det var før robotstøvsugerne fik laser-mapping – altså laser-navigation. Dengang kørte den bare rundt i “tilfældige” mønstre, og den farede simpelthen vild i vores nuværende 1 plans hus (200m2).

 

Specifikationer

Farve: Hvid
Lydniveau (dB): 60 dB
Højde: 9,6 cm.
Bredde: 35 cm (diameter)
Vægt: 3,5 kg.
Ladetid: 4 timer
Arbejdsareal: 250 kvm.
Beholderkapacitet: 0,5 liter
Batteritid: Op til 2,5 times støvsugning.
Batteri: Li-ion (14.4V / 5200mAh)

 

Design og kvalitet

Xiaomi Roborock S50 er hvid. Super flot efter min mening. Jeg kan godt lide hvide ting, og er ret vild med den hvide “blanke” finish, som støvsugeren har. Jeg har tidligere haft et par robotstøvsugere herhjemme, men denne er uden sammenligning den pæneste. Men det er jo nok smag og behag.

Kvaliteten af materialer er umiddelbart høj. Når man løfter støvsugeren op er man ikke nervøs for at den går i stykker. Affaldsbehover, støvfilter etc. sidder helt præcis i de indrettede “huller”, og der er ikke nogen dele, der ikke passer helt.

 

Opsætning

Første gang man skal i gang med støvsugeren, skal man selvfølgelig have den sat op. Find et passende sted, hvor der er en stikkontakt i nærheden. Det kan være under en sofa/seng, men vær obs. på at det skal være til at komme til, når du skal tømme affaldsbeholderen. Herefter downloader du Xiaomi Mi Home App, som du let kan finde i App Store / Google Play. Her trykker man så på det lille “+” i højre hjørne, og tilføjer din Roborock støvsuger. Følg bare guiden stille og roligt. Den kobler på dit WIFI netværk, og downloader seneste firmware version (styresystem) automatisk. I løbet af kort tid så er du kørende – uden problemer.

 

Sikkerhed og støjniveau

Sikkerheden
Sikkerheden er i top på Xiaomi Roborock støvsugeren. Der er sensorer alle steder. Både rundt om maskinen, som gør at den stopper, hvis den kører ind i noget rent fysisk. Derudover har den 360 graders laserskanning og andre sensorer, som gør at den kan kører fuldstændig problemfrit langs vægge uden at ramme på konstant. Den har selvfølgelig også en trappesikring, så den automatisk opdager, hvis der er “langt ned” f.eks. ved et trin. Der er ingen steder, hvor man kan få fingrene i klemme, og heller ikke børn / dyr behøver at frygte den.

Støjniveauet
Støvsugeren er ikke støjsvag, heller ikke hvis du sætter den på laveste suge niveau. Den er nogenlunde i niveau med de andre jeg har ejet. Niveauet kan man sammenligne lidt med en af de her trådløse støvsugere man kan købe fra f.eks. Nilfisk. Er det irriterende højt er der nogle stykker der har spurgt mig på Facebook siden? Nej, men støjen er alligevel så meget, at skal man sidde og arbejde lige ved siden af så bliver det lidt generende. Dog på ingen måde, som ved en almindelig støvsuger. Du kan danne dig et indtryk af lyden i videoen længere nede.

Idéen med en robotstøvsuger er jo også at den skal køre mens man ikke er hjemme. Det vigtigste er efter min mening at den er god til at navigere rundt og gøre rent i alle kroge.

 

Daglig brug

Batteritiden

Står man og overvejer en robotstøvsuger, så er det nok fordi man har indset at man ikke får taget alle de små fnullermænd rundt omkring i løbet af en typisk uge. Sådan er det i hvert fald hjemme hos os. Støvsugeren kan tage hele vores hjem på ca 200 m2 på en enkelt opladning. Det er ret imponerende. Det store batteri fungerer virkelig godt sammen med den intelligente navigation.

Navigation

Xioami robotstøvsugeren gør det smarte, at den deler rummene op i mindre bider, og tager dem så en efter en. Hvert område er på omkring 10 m2, og det fungerer simpelthen perfekt. Se billeder for blueprint oversigten. Den kører ikke over samme sted 2 gange, og starte med at køre rundt langs kanten, og får på den måde skidtet væk fra væggen. Herefter køres så systematisk frem og tilbage med et lille overlap, så stort set alt bliver støvsuget op.

Rengøringen

Det allervigtigste, når man skal have sådan en robotstøvsuger til at køre problemfrit, er, at man har fået ryddet gulvet ordentligt. Hvis der ligger en masse ledninger f.eks. fra iPads / iPhones etc, så kan du være næsten sikker på, at Roborock robotstøvsugeren nok skal finde dem, og få viklet sig lidt ind i dem, så du manuelt skal hen og redde trådene ud. Har du derimod sørget for at gulvet er ryddet for diverse ledninger, og vaskeklude etc, så fungerer den altså fantastisk godt.

Vi lader den kører 2-3 gange om ugen, og hold da op, hvor får den samlet meget skidt, fnuller og sand op. Efter hver kørsel er affaldsbeholderen fuldstændig fyldt op. Filteret og affaldsbeholderen tømmes let og bankes bare af ned i skraldespanden.

Moppefunktion

Xiaomi Roborock S50 Mi 2 har også indbygget en moppefunktion. Der er en ekstra enheden med, hvor der er monteret en klud på. Her kan man påfylde lidt vand, og så kører den rundt og vasker gulvet efter sig. Idéen er god, men det kommer ikke nær en normal gulvvask. Hvis du lader støvsugeren køre dagligt, så vil det give mening at bruge den, da den så vil sørge for at gulve er “rimelig” vasket – men gør du som os, og kun kører nogle gange om ugen, så virker det ikke så godt. Gulvet skal være rent, hvis moppen skal have en chance.

Jeg har afmonteret min, og kun testet den få gang i forbindelse med denne test.

App

App’en er meget intuitiv. Når Xiaomi Roborock støvsugeren har drønet igennem huset første gang, så gemmer den et blueprint over rummene. Så kan du tænde støvsugeren via app’en (også væk hjemmefra). Du kan følge den live på kortet, hvor du kan se, hvilket rum den er ved at rengøre. Du kan også vælge at køre den hen til et bestemt rum, og starte den der.

En anden ting, som vi bruger en del er Zone rengøring. Det betyder, at du kan markere på blueprintet/kortet ved at markere med fingeren et bestemt rum eller steder, hvor du gerne vil have den til at gøre rent. Når du har valgt områderne, så trykker man bare start, og så kører den hen og klarer rengøringen. Vi bruger det tit omkring køkkenøen og spisebordet. Så behøver den ikke køre alle de andre rum igennem hver gang. De eneste jeg savner i den forbindelse er at man skulle kunne gemme nogle faste zoner, så man let kunne trykke start direkte fra app’en. Som det er nu skal du hver gang markere området med fingeren. Ikke en stor ting, men det andet kunne have været rart. Kan være det kommer i en opdatering…

Automatisk opdatering

Støvsugeren vil automatisk opdatere til nyeste software både i støvsugeren men også i app’en. Det gør at efterhånden som Xiaomi får rettet små-ting, eller tilføjer nye funktioner / sprog, så bliver du spurgt, om du vil opdatere. Det fungerer super let, og klares også selv om man er hjemmefra. Genialt.

Problemer

Det eneste problem jeg har oplevet er i vores stue, hvor vi har et langhåret tæppe med meget høj kant. Tror det er ca. 2 cm i højden, og hårene er ca 5 cm og 3-4 mm i diameter. Her kommer den nogen gang i problemer. Den får sådan set ikke hårene i maskinen, men derimod kan den faktisk have lidt problemer med at komme op over den meget bratte og høje kant rundt langs tæppet. Den forsøger dog altid i hærdigt, og søger også områder, hvor det tidligere er lykkes. Men en sjælden gang må den give op, og kører videre. Normalvis klarer den sig dog fint.

 

Vedligeholdelse

Når først Xiaomi robotstøvsugeren er i gang er der ikke meget der skal gøre. Den gør hvad den skal, og du skal sørge for at tømme affaldsbeholderen. Som sagt, så skal den, i vores hus som er 200 m2 i et plan, tømmes nærmest, hver gang den har kørt. Det er sådan set ikke fordi at beholderen er lille, men mere fordi den får utrolig meget fnuller halløj med, hver eneste gang den kører. Virkelig imponerende.

Mht. børste, og skift af sliddele / vask af filter etc, så kommer der automatiske en påmindelse om dette via app’en. Der er simpelthen en oversigt, hvor du kan se alle delene, og hvor længe støvsugeren kan arbejde endnu før de enkelte ting skal rengøres/skiftes. Super smart.

En af de ting man oplever hyppigt ved robotstøvsugere er, at de får viklet tråde og hår omkring den roterende rulle i bunden. Her har Xiaomi Roborock sit eget lille værktøj inkluderet. Det sidder under det lille plastikdække ved siden af affaldsbeholderen. Den er perfekt til at få løsnet disse ting super let. Se foto længere nede. Der er et lille knivblad, som skærer trådene over let så man kan fjerne dem uden problemer.

 

Ekstra udstyr

Bliver børsterne slidte, eller skal du bruge en reservedel, så kan de let bestilles via app’en eller på hjemmesiden.

 

Pris

Da jeg skrev anmeldelsen koster robotten ca. 4000 kroner inkl. fragt. Her har du de nyeste priser fra de største forhandlere samlet, så du let kan se, hvor den er billigst.

ForhandlerLeveringTotalprisLæs mere
75,00 1.700,03 Læs mere
0,00 3.090,00 Læs mere
0,00 3.499,00 Læs mere
0,00 4.099,00 Læs mere

 

Billeder

 

Video

Jeg har lavet en video fra min stue, hvor den er sat til at rengøre en lille zone. Læg mærke til hvor systematisk den går til værks.

 

Officiel video fra Xiaomi

 

Dokumenter

Engelsk Manual (PDF fil)

 

Det med småt

Maskinen er ikke blevet sponsoreret og jeg er heller ikke blevet betalt for at lave testen. Den er købt til vores eget hjem efter lang tids research. Hvis du benytter min links på hjemmesiden til f.eks. Roboteksperten.dk, så er det er reklamelink, som betyder at bloggen får nogle få procenter, hvis du vælger at købe hos dem. Det betyder ikke noget for prisen for dig, men giver værdifuld støtte til min blog. På forhånd tusind tak.

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du må meget gerne stille spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor. Så vil jeg besvare dem så hurtigt som muligt – og efter bedste evne. Har du selv Xiaomi robotstøvsugeren, så vil jeg meget gerne høre hvad du synes om den også.

 

Konklusion

Xiaomi Roborock Mi 2 robotstøvsuger
 • Design / Byggekvalitet
 • Opsætning
 • Sikkerhed og støvniveau
 • Batteritid
 • Kvalitet af støvsugningen
 • Daglig brug (App etc.)
 • Vedligeholdelse
 • Pris
4.7

Min samlede vurdering

Xiaomi Roborock Mi 2 (S50) robotstøvsugeren er en fantastisk robotstøvsuger. Jeg elsker, at den ikke kører forgæves rundt på må og få. Den laver et fint blueprint af huset / lejligheden første gang den kører. Det bliver opdateret løbende, og ud fra det kan du efterfølgende sætte den til at køre rundt om køkkenøen, under spisebordet etc.

Jeg er vild med, at når den først har lavet kortet og lokaliseret evt. forhindringer, så kører den let og elegant rundt om dem, og den kører i perfekte linjer så hele arealet bliver dækket.

De eneste ting jeg egentlig kan komme på af “mindre gode” ting er at jeg savner muligheden for at gemme “bruger-zoner” som en form for quick-zoner (f.eks. omkring en køkkenø). Det kunne have være fedt. Det andet er moppefunktionen, som jeg faktisk har afmonteret, da jeg ikke fik det brugt i dagligdagen. Den sidste ting er de høje tæppekanter, som den kan have lidt problemer med, hvis de er over 2 cm.

Xiaomi robotstøvsugeren har mine varmeste anbefalinger.

Gode ting

 • Kraftig sugestyrke
 • Fremragende batteritid
 • Perfekt navigation (via laser)
 • Tæppefunktion (automatisk)
 • Super rengøringsfunktion
 • Zone-rengøring
 • ‘Stor’ Affaldsbeholder
 • Vaskbart HEPA filter
 • Moppefunktion
 • God styring via APP
 • Godt overblik via APP
 • Fjernstyring over nettet via APP
 • Pris i forhold til f.eks. Roomba
 • Automatisk firmware opdatering via WIFI

Dårlige ting

 • Noget dyrere end 1. generation – nærmer sig prisen på Neato Botvac Connected.
 • Moppefunktionen tager ikke større pletter.
 • APP mangler muligheden for at gemme “Zoner” som standard rengøringsområde.
 • Kan have problemer med langhårede og høje tæpper

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟