Køkken og hjemTests

Test: Ledningsfri Black & Decker græstrimmer (36V batteri)

Introduktion

De fleste folk, der har egen have, kommer på et eller andet tidspunkt til at overveje en græstrimmer. Jeg har i mange år haft robotplæneklipper, og trampolin i haven, og hvis der er noget en robotplæneklipper ikke kan, så er det at komme helt ind til kanterne (mure, trampolin etc).

Derfor gik jeg i gang med at gennemsøge markedet for den bedste græstrimmer. Mit eneste krav var at græstrimmeren skulle køre på batteri, da den skal være let at bruge. Jeg har tidligere haft en med ledning – men det står bare i skuret, da jeg ikke gider bøvle med at trække kabel rundt på hele grunden.

Jeg nåede frem til denne model fra Black and Decker, hvor der er et stort batteri, med god kraft – og det sidste plus var, at den brugte samme type batteri som min hækkeklipper. Læs min gennemgang af den i det følgende, og stil gerne spørgsmål nederst.

 

Overvejelser inden køb

Her er et par ting jeg synes du skal have med i overvejelserne inden du vælger:

 • Har du allerede et andet stykke batteridrevet værktøj, så se om du kan få græstrimmeren hos samme producent. Så kan du genbruge batterierne, hvis det ene løber tør.
 • Du skal helt klart gå efter en batteridrevet græstrimmer, hvis du er træt af at skulle finde kabeltrommel frem hver gang du lige skal “trimme” lidt.

 

Specifikationer

Type Græs trimmer
Farve Orange/Sort
Fabrikant nr. GLC3630L20
Driftstilstand Batteridrift
36 volt
Batteritype Lithium-ion genopladeligt batteri, 36 volt, 2 Ah, Ladetid 120 minuter
Området kapacitet 2500 m pr. batteriopladning
Klippebredde indtil 30 cm
Klippehastighed 6500-8500 rpm
Tråddiameter 1.5 mm
Faciliteter Automatisk trådfremføring, Kant trimning, Teleskophåndtag, justerbart andet håndtag
Tråd Medleveret tråd 10
Styrke 1,5 mm
Lydtryk 80
Vibrations oplysninger Vibrations emissionsværdi 3 m/s²
Vægt 3,5 kg
Funktioner og fordele
 • Langtids holdbart lithium batteri teknologi, ingen selvafladning…altid klar til brug
 • Effektivt klippesystem ved hjælp af lithium batteri,kapacitet op til 3750m på 1 opladning
 • E-Drive teknologi; Højt kraft moment: Gør brug af et unikt pantenteret gearopsætning, trimmertråden taber minimal hastighed, hvilket sikre du får arbejdet gjort hurtigere
 • Automatisk enkeltråds-fremføring
 • Lavvægt samt kabelfri græstrimmer sikre bedre manøvrering og kontrol
 • 36V og 30cm klippebredde er perfekt til store haver
 • Kabelfri, sikkerhed – ingen risiko at klippe ledningen eller forurenende miljø dampe
 • Brug original BLACK+DECKER A6481-XJ trådspole
 • Hurtigt skifte fra græs- til kantklipning
 • Telescopskaft paser til enhver størrelse
 • Mulighed for regulering af hastigheden, skift mellem (ECO mode)eller(TURBO mode)

 

Design og kvalitet

En græstrimmer er næppe pæn – men jeg er faktisk vild med den orange farve. Det er nok smag og behag. Kvaliteten virker rigtig god. Den er ikke vakkelvorn, og det hele virker solidt. Det eneste jeg har oplevet, hvor der er underligt er at den lille metalbøjle man bruger, når man vil kant-afrette kræver lidt snilde, hvis man ikke vil “slide” hjørne lidt skævt af den hård plast. Det er intet problem, og hvis man “glemmer” at trække godt ud når man rykker den rundt, så fungerer den altså stadig 100%. Men lidt en underlig design-flaw.

 

Sikkerhed

Der er selvfølgelig sikkerhedskappe på. Der anbefales som altid sikkerhedsbriller når man kantklipper, og det skal man selvfølgelig også bruge – men jeg må indrømme at det af og til smutter herhjemme. Den bliver bare hevet frem, og brugt. Den stopper med det samme du slipper knappen, så du risikerer ikke at få diverse skader pga. at tråden roterer længe efter slip. Super fint.

 

Støjniveau

Støjniveauet er super fint. Der er ingen motor. Der er kun den svage summen fra tråden der “suser” rundt. Det lyder lidt som en høj sur bi, der giver den gas. Bestemt ikke noget der generer.

 

Daglig brug

Græstrimmer

Når først du har fået samlet trimmeren, så er der ikke rigtig mere i det. Den er virkelig lækker at bruge, og den fungerer super godt. Den er lynhurtig at tage frem fra skuret, og lige “løbe haven over”. Hjemme hos os er det primært langs vores rækkevæk, hvor robotplæneklipperen ikke når helt ind, og det samme rundt om trampolin, træer og gyngestativer. Det tager ikke mange minutter før det let er klaret.

Man kan indstille hastigheden på hvor hurtigt tråden skal rotere. Jeg kører altid på ØKO, da jeg endnu ikke har haft behov for den ekstra kraft. Den fungerer fint til mine kanter, og endda når jeg tager det lidt højere græs, der vokser op langs kanten af hækken. Det er SÅ fantastisk ikke at skulle bøvle med det længere – og det er super let.

 

Kantskærer / kant-afretter

Denne funktion var jeg lidt i tvivl om jeg ville bruge. Det kan jeg så sige uden at blinke – det gør jeg. Man drejer hovedet på græstrimmeren ved at trykke på den lille knap. Herefter drejes det til det klikker igen, og det sidder nu i 90 graders vinkel. Så kan man dreje den lille metalbøjle ned, og benytte den som guide/afstandsholder. Den er faktisk rigtig god til at tage kanterne langs dit bed, eller din flisekant mod plænen, hvor der er en tendens til at græsset vokser lidt udover. Her kan du let holde det nede ved at benytte kantklipperfunktionen.

Den har selvfølgelig sine begrænsninger, da den ikke er en klassisk kantskærer. Den kan således ikke tage det store trykke jordstykker der er vokser ud over – men er super til at holde det nede inden det kommer så langt. Jeg er super tilfreds med at muligheden er der.

 

Batteritid

Batteriet holder rigtig fint. Jeg har i min almindelige villahave endnu ikke skulle lade det op mens jeg har gået rundt og klippet kanter langs hækken, gyngerne, træer etc etc. Hvis du endda har et andet stykke værktøj med samme batteri, så kommer du aldrig i problemer. Som nævnt, så har jeg stort set aldrig kørt med hurtigere hastighed end ØKO funktionen. Men det kan man selvfølgelig gøre – og så vil det bruge mere strøm.

 

Rengøring og vedligeholdelse

Denne græstrimmer fra B&D kræver ikke den store rengøring. Det eneste man sådan set bare skal gøre at at sørge for at eventuelle græsrester bliver børstet af  i skjoldet en gang imellem. Det er absolut et minimum. Af anden vedligeholdelse så er der vist ikke rigtig noget. Jeg har i hvert fald ikke skulle gøre noget ekstra.

Forbrugsmæssigt skal man selvfølgelig købe noget ekstra tård

 

Pris

Da testen blev lavet kostede den batteridrevne græstrimmer fra Black and Decker med det store 36V batteri ca. 1.500 kroner. Hvilket jeg synes er ok for noget der virkelig fungerer. Den kan købes mange steder. Hvis du allerede har et andet stykke værktøj fra B&D med 36V, så kan du faktisk også købe den uden selve batteriet. Det er dog altid rart at have et ekstra. Nå men her er i hvert fald de billigste aktuelle priser direkte fra Pricerunner (inkl. batteri). De opdateres automatisk, så du sikres den bedste pris.

 

Køb af ekstra tråd

Jeg har selv været lidt i tvivl, hvor jeg kunne købe ekstra tråd – men det kan man stort set alle steder. Her er nogle af stederne, hvor du også bare kan bestille online. Det er altså lidt lettere 🙂

– i samarbejde med PriceRunner

Billeder

 

Hvad synes du?

Har du selv erfarringer med denne græstrimmer / kantklipper fra Black and Decker, så vil jeg gerne høre, hvad du synes i kommentarfeltet længere nede (hop derned).

 

Det med småt

Jeg har ikke fået noget for at lave denne test. Græstrimmeren er købt til eget brug efter at jeg har brugt mange time på at finde ud af hvad der var godt og skidt.

Hvis du benytter links fra Pricerunner, så få jeg en lille procentdel af deres avance ved køb. Det ændrer ikke noget ved den pris du skal betale. Så støt mig gerne ved at benytte prisoversigten, hvis du alligevel vil købe en græstrimmer.

 

Inspiration

Jeg har selv et andet stykke haveredskab, der benytter samme batteritype (36V) fra Black and Decker. Det har jeg bevidst gået efter, så jeg kunne bruge batterierne begge steder. Det er genialt, og jeg går “aldrig” tilbage til lednings haveredskaber, hvis jeg kan undgå det. Det fungerer bare super godt. Læs om hækkeklipperen her:

Test: Trådløs Black – Decker hækkeklipper (36V batteri)

Derudover er der selvfølgelig altid lidt havetips, som du kan måske kan bruge:
Hækklipning – gode råd, tips og tricks
Tip: Fjern let haveaffald efter hækklipning f.eks. bøgehæk

 

Konklusion

Black & Decker 36V batteridrevet græstrimmer (ledningsfri)
 • Design / Byggekvalitet
 • Støjniveau og Sikkerhed
 • Daglig brug
 • Batteritid
 • Pris
4.6

Min samlede vurdering

Denne ledningsfrie batteridrevne græstrimmer/kantklipper fra Black & Decker er fantastisk. Det er SÅ godt med batteri. Ingen ledninger, du kommer til at klippe over, eller skal bøvle med. Jeg har virkelig ikke noget negativt at sige. Den er let at hive frem, og du får lynhurtigt trimmet haven. Den fungerer bare.

Sådan skal det gøres.

Gode ting

 • God balance
 • Lang batteritid (36V – 2Ah)
 • Ledningsfri
 • Automatisk kanttrådsfremføring
 • Teleskopfunktion for optimal længde
 • Kantklippefunktion

Dårlige ting

 • måske den lille designting med beskytterbøjlen ved kantskærerfunktionen
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x