Hus og haveKøkken og hjemTests

Test: Ledningsfri Black & Decker hækkeklipper (36V batteri)

Introduktion

Vi bor i et hus med en dejlg hæk omkring og derfor er der nogle gange om året behov for en god hækkeklipper. Jeg undersøgte derfor markedet, og fandt frem til denne Black & Decker med 36V batteri, som giver den ekstra kraft og batteritid. I denne test vil jeg fortælle lidt om mine erfaringer, så du selv kan finde ud af om det er noget for dig.

En hækkeklipper kan du få fra nogle hundrede kroner og op til nogle tusind. For mig var det vigtigste at jeg skulle kunne bruge den uden ledning – da jeg tidligere har oplevet at klippe denne – og det er sgu lidt træls. Jeg har omkring 300 meter bøgehæk, så batteritiden skulle gerne kunne holde til at hækken kunne klippes – eller i hvert fald uden at blive irriteret over det.

 

Overvejelser

De vigtige ting jeg synes man skal have med i overvejelserne er følgende:

 • Gå efter en batteridrevet hækkeklipper, hvis du vil have friheden uden ledning (gerne 36V)
 • Gå efter et mærke, hvor du i forvejen har et andet stykke batteridrevet værktøj, hvor du vil kunne genbruge batteriet.
 • Kig efter en med bred afstand mellem klippebladene, så det lidt større grene kan “klares”.

Tjek min test af den fine græstrimmer, der også har samme kraftige og store batteri:
Test: Super ledningsfri Black & Decker Græstrimmer (36V batteri)

 

Specifikationer

55cm sværdlængde og
22mm mellem ”tænderne” – god til større grene/hække
Støjniveau: 93 dB(A)
Batteritype: Lithium
Batteriets opladetid (op til): 90 minutter
Inklusiv oplader/batteri: Ja (kan også købe uden batteri og lader)
Batterispænding: 36 Volt
Lithium batteri – ingen afladning
Antal batterier: 1 stk
Batteristørrelse: 2 Ampere
Drivkraft: Kun batteri – ikke 240v
Garanti: 2 år
Vægt: 3,4 kg inkl. batteri
BLACK+DECKER 36V batterifamilie: Hækkeklipper, kantklipper etc.
Håndtag designet med flere grebs muligheder, øget komfort og kontrol

 

Design og kvalitet

Hækkeklipperen kommer i en fin indpakning, og man mærker med det samme, at der er tale om fin kvalitet. Den er lavet i kvalitetsplastik, og skæret i rustfrit stål. Den er let at samle. Man skal lige montere skærmen der beskytter, og oplade batteriet og så er du straks klar til at gå i gang.

Jeg ved ikke om man kan diskutere design, når man tale om en hækklipper, men på den anden side, så kan man vel godt. Jeg synes den er flot – min hustru er ikke helt enig. Det er jo bare en hækkeklipper.

 

Daglig brug

Jeg har min oplader stående i skuret, hvor batteriet kan sættes til opladning, når det er ved at være tomt. Jeg sætter det altid retur i laderen når jeg er færdig. Når det er er ladet helt op, så sætter jeg det retur på klipperen, og den er klar til næste gang jeg skal trimme hækken.

Normalt siger man, at en hæk skal klippes omkring Skt. Hans, og en gang senere på året. Jeg plejer at klippe den en 3-4 gange, da jeg på den måde lettere kan holde den nede – og så går det MEGET hurtigere, hvis den ikke er vokset fuldstændig vildt. Du kan endda slipper for at køre affaldet væk, hvis du har en bioklip-plæneklipper. Se mit tidligere indlæg her: Brug din bioklipper til at fjerne afklippede blade/grene fra din bøgehæk

Black & Decker hækkeklipperen har en god balance, og en tilpas tyngde. Batteriet holdbarhed passer meget godt med at jeg kan gå og klippe hækken, og når armene er trætte, så er jeg næsten færdig. Så smider jeg lige batteriet i laderen, og så er jeg 100% sikker på jeg kan nå helt færdig. Den lader rigtig hurtigt. Det fungerer altså glimrende.

På toppen er der sådan en knap “Power Command”, som er en form for “hakke” funktion, hvis du skal gøre kål på en tyk gren. Tanken er sikkert god, men jeg har endnu ikke haft brug for den.

En ting der er super hos denne hækkeklipper er at den har stor afstand mellem klippebladene, så de større grene også kan klares uden at du skal have fat i en grensaks.

 

Sikkerhed

Beskyttelsesskærm, som hindrer splinter i ansigtet
2-håndsafbryder forhindre utilsigtet start
Kabelfri ingen risiko for at klippe ledningen

Sikerhedshåndtaget sikrer at børn ikke bare får tændt maskinen. Man skal bruge begge hænder for at aktivere hækkeklipperen. Heldigvis, så er det ikke svært at aktivere både håndtag og knap samtidig.

En anden smart ting er at bladene så snart du slipper knappen. Dermed undgår du at du kommer til at klippe dig uheldige steder pga. vedvarende skær der kører frem og tilbage.

 

Batteritid

I praksis har batteriet ca. 60-85 minutters klippetid. Det synes jeg er super fint. Jeg kan i hvert fald godt bruge en lille pause, når jeg har klippet så længe. Det passer super fint til min hæk. Opladningen går hurtigt, og når jeg ikke at blive færdig inden den skal oplades, så passer det med en kaffepause – så er den klar til resten.

 

Støjniveau

Denne Black & Decker hækkeklipper har et fornuftigt støjniveau. Man kan selvfølgelig høre den, da skærene glider hurtigt frem og tilbage. Men det er ikke nødvendigt at gå med høreværn, når du bruger den. Tror lydniveauet er meget standard. I hvert fald i forhold til de andre maskiner jeg har prøvet igennem tiden.

 

Rengøring

Når du er færdig med hækklipningen, så kan du lige børste evt. bladrester af skæret, men ellers ryger den bare retur på hylden. Der medfølger sådan et plastikovertræk til skæret, som man lige trækker over når man er færdig.

 

Pris

Da jeg købte min B&D batteri hækkeklipper lå den til ca. 1500 kroner. Du kan være heldig at finde den til omkring 1300 på tilbud. Pricerunner tjekker nettet for de billigste priser. Du kan derfor se de aktuelle steder, hvor du kan købe denne Black+Decker hækkeklipper til den bedste pris lige nu.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Video

Hvad synes du?

Jeg vil selvfølgelig gerne høre fra dig, hvis du har erfaring med denne maskine. Skriv gerne længere nede i kommentarfeltet.

 

Det med småt

Jeg har ikke modtaget noget for at skrive denne test, og maskinen er købt til mig selv efter lang tids research. Hvis du benytter links ovenfor, så får jeg en lille procentdel af et salg. Prisen er uændret for dig.

 

Inspiration til hjemmet

Test: Isterningemaskine fra Tectake
Test: Ankarsrum Assistent – en super køkkenmaskine!
Test: Bjørn Teddy – en fremragende maskine

 

Konklusion

Black & Decker 36V batteridrevet hækkeklipper
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Pris
 • Sikkerhed
4.6

Min samlede vurdering

Jeg er vild med min batteridrevne Black and Decker hækkeklipper. Den fungerer bare super godt. Batteritiden er super, og det store 36V batteri kan bruges til andre produkter i deres haveserie. Jeg har også en græstrimmer, og det er altså fedt at det hele er på batteri. Batterierne holder længe, og aflader ikke når de bare ligger i skuret.

Du fortryder i hvert fald ikke, hvis du køber denne. Sådan!

Gode ting

 • Langt skær
 • Perfekt balanceret
 • 36V Batteri – hurtig opladning
 • Brede tænder og afstand til de tykke grene
 • Holdbar
 • Sikkerhedsfunktioner
 • Lithiumbatterier, der ikke aflader

Dårlige ting

 • Prisen er lidt høj (men ok)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x