Tips

Hækklipning – gode råd, tips og tricks

Tips og tricks til hækklipning til dig, der skal gøre det selv

Hækklipning kan være en svær og måske ligefrem uoverskuelig opgave at skulle i gang med. Især hvis man ikke er helt 100 % sikker på, hvordan man bedst klipper sin hæk. Hvordan gør man det bedst, hvornår er det bedst at gøre det, og hvilke redskaber er bedst at bruge til hæk klipning? Der kan være mange spørgsmål forbundet med at klippe hæk. Hvis du også er i tvivl om, hvordan man bedst kan gøre det selv, så er du havnet det helt rigtige sted. Her kan du nemlig læse mere om, hvordan du skal bære dig ad med hækklipningen.

Klipning af hæk kan dog også godt være en fed opgave, hvis man er en gør-det-selv type. Det kan være rigtig tilfredsstillende, at se på en nyklippet hæk, når man endelig er færdig med opgaven. Og hvis du ikke er gør det selv typen, kan du rent faktisk også få hjælp til at klippe hæk. Hvis du leder efter hjælp til hækklipning, kan du finde det lige her på Handyhand. Her kan du desuden finde ud af hæk klipning pris, hvis du vil vide, hvad det skal koste dig at få hjælp til at klippe hækken. Du kan eksempelvis søge på “havemand” hvis du vil lede efter én, som kan hjælpe dig med beskæring af hæk.

 

Råd #1: Få styr på, hvilken type hæk, der skal klippes

Alt afhængigt af, hvilken type hæk det er, du har i din have, er der forskellige måder at klippe den på. Der findes mange forskellige hække i de forskellige haver rundt omkring i Danmark. De typiske hække er for eksempel gran, bøg, syren, lærk, laurbær, rødbøg, liguster eller tjørn. De forskellige typer af hæk har forskellige måder og hastigheder at vokse på, og der er derfor forskel på eksempelvis bøgehæk klipning og ligusterhæk klipning.

De forskellige hæktyper har indflydelse på blandt andet hækkens udseende, hvor meget den vokser, både opad og udad samt hvor tæt hækken er og derfor også hvor meget den bør klippes for ikke at lukke helt af for lyset.

Placeringen af hækken har måske også betydning for, hvordan den skal klippes. Hvis hækken står i mellem din og din nabos grund, bør den jo egentlig klippes lidt oftere, da det ikke er sikkert, at hverken du eller din nabo har lyst til at have en uklippet hæk imellem jer.

 

Råd #2: Tænk på, hvor høj og bred, hækken skal være

Det er også en god idé at tænke over dette spørgsmål: Hvor høj må min hæk være? Det er der nemlig regler for. Der er forskellige regler for dette afhængigt af, hvor hækken står. Hvis hækken er placeret i skel mellem to naboer, skal den ifølge Hegnsloven være 1,80 meter høj og maksimalt to meter høj. Hvis det vel at mærke er en fælles hæk. Hvis det er “eget hegn” og altså er din egen hæk, som står mindre end 1,75 meter fra skellet, er den maksimale højde også to meter + den afstand, der er til skellet. Du kan læse mere om disse regner i Hegnsloven.

 

Råd #3: Sørg for, at du har det rette udstyr

Når du skal klippe hæk er det selvfølgelig vigtigt, at du har det helt rigtige udstyr at gøre det med. Det er altså rigtig vigtigt, at du har den rigtige hækkeklipper. Hvis ikke du har den optimale hækkeklipper, kan det gøre hækklipning rigtig besværligt og tidskrævende. Det rigtige udstyr til hækklipning afhænger også af, hvilken type hæk du har, der skal klippes.

Hvilken hækklipper er bedst – 240V eller batteri?

Jeg bruger selv en elektrisk hækklipper, som jeg er super glad for. Jeg har endnu ikke fået skrevet anmeldelsen, men det er en Black and Decker med det store 36V batteri. Det giver masser af kraft, og så er den let at have med rundt i haven. Andre foretrækker en med ledning, da du så slipper for at have en forlængerledning med rundt – men det er efter min mening noget mere bøvlet specielt, hvis du har hæk hele vejen rundt om huset.

Det er denne jeg har, og her er de 3 billigste priser fra Pricerunner (opdateres automatisk):

 

Råd #4: Klip rigtigt!

Der er faktisk mange ting, man bør være opmærksom på, når man skal klippe hæk. Blandt andet, om hækken bliver klippet lige og vandret. Dette kan man blandt andet sørge for ved at bruge en snor som hjælpemiddel for at få hækken til at blive helt lige. Det er desuden vigtigt, at du klipper hækken nedefra og op, for at få det bedste resultat.

Et ekstra tip herfra er, at du bør holde øje med fuglene. Nogle fugle er nemlig glade for at bygge redder inde i hække, og du bør derfor være ekstra opmærksom på ikke lige pludselig at have skåret en fugleredde over i to halvdele.

 

hækklipning

 

Inspiration

Tip: Fjern let haveaffald efter hækklipning f.eks. bøgehæk
Alt om bøgehæk: Plantning, klipning, gødning, vanding og meget mere

 

Hvad synes du om indlægget?

Jeg vil som altid gerne have din mening om indlægget, og du kan derfor trykke på de små stjerner herunder. Det giver karakter, og bliver vist i søgninger hos Google. Så tryk gerne din ærlige mening.

[kkstarratings]

Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
4 år siden

[…] er der selvfølgelig altid lidt havetips, som du kan måske kan bruge: Hækklipning – gode råd, tips og tricks Tip: Fjern let haveaffald efter hækklipning f.eks. […]

1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x