SoftwareTips

Erfaring med Dropbox? Hvad er det? Dropbox kan være USB stikkets død!

Dropbox

Hvad er Dropbox? Det er genialt

Dropbox giver mulighed for sikker backup, overførsel af filer mellem computere, synkronisering og deling på den nemme måde. Dropbox giver dig mulighed for at droppe USB sticken, og via internetopkoblingen giver dig adgang til dine filer på alle dine computere på en gang. Man installere et lille program, der ordner alt for dig. Du skal bare installere det på de computere du ønsker at filerne skal deles imellem – og så kører det perfekt!

 

Alle files du gemmer i Dropbox bliver automatisk gemt og er med det samme klar på dine andre computere, telefoner eller online på dropbox.com. Her er hvad du får:

 1. 2GB gratis plads med mulighed for at betale dig til mere plads. Endvidere kan man via at få andre til at deltage få ekstra plads (250mb pr. deltager – både til referenten men også til den der melder sig til – 500 mb hvis du registrerer dig med din studiemail)
 2. Dine file er altid tilgængelig fra den sikre dropbox hjemmeside (https)
 3. Dropbox virker på kryds af styresystemer: Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone, Android og BlackBerry.
 4. Virker også når du er offline. Du har altid filerne liggende fysisk på dine computere, og så snart internetforbindelsen er der opdateres de automatisk, hvis du har foretaget ændringer siden sidste forbindelse.
 5. Dropbox overfører kun de dele af en fil der er ændret, så man ikke skal uploade en kæmpe igen, hvis man bare har ændret en lille smule (f.eks. i et word-dokument).
 6. Du kan manuelt begrænse den hastighed som Dropbox må bruge af din internetforbindelse.

 

Let at dele:
Man kan rigtig let dele filer med hinanden. Med dropbox kommer man uden om diverse email udbyderes grænse for hvor store file man kan vedhæfte. Man kan fra sin Dropbox let få et link direkte til en bestemt fil, eller man kan dele en hel mappe. Den der har linket får så adgang netop til den specifikke fil, og ikke andre. Hvis man deler et helt bibliotek kræves det af sikkerhedsgrunde at andre skal være medlem af dropbox, da man så kun kan få adgang med den “dropbox konto” man har delt mappen med. På den måde risikerer man ikke at alle feriebillederne lige pludselig er offentligt tilgængelig, hvis man kommer til at dele linket f.eks. på facebook. Dog kan dette omgår ved hjælp af en “offentlig folder/public folder”, hvis man virkelig ønsker dette.[/nextpage]

 

Dropbox på mobilen:
Der findes en app til både iPhone, iPad, Android, og BlackBerry enheder. Her bliver filerne først synkroniseret når man trykker på dem – simpelthen for at spare plads.
Man har mulighed for at sætte password på programmet.

Sikkerhed:
Dropbox beskytter dine file uden at man selv skal gøre noget:

 1. Dropbox har muligheden for at genskabe en slettet fil via Webinterfacet. Hvis man kommer til at overskrive en fil, eller slette, kan man logge på online, hvorefter man så kan vælge at genskabe filen i en tidligere version – DET er genialt.
 2. Derudover gemmer Dropbox også dine ændringer i en måned. Det betyder at hvis man kommer til at slette alt ved en fejl, så er der fuld backup og man kan så kontakte dropbox, der kan genskabe det hele for dig – uden bekostning! Man kan også tilkøbe en mulighed for at denne funktion gælder “for evigt”, så man altid kan genskabe tidligere version. Det gør at man i princippet kan uploade store filer (f.eks. diverse film), slette dem igen, og når man så en gang skal bruge en fil, så genskaber man den bare :-) På denne måde fylder filerne ikke i “pladsregnskabet”
 3. Alle ændringer kan genskabes og ligeledes slettede filer.
 4. Dropbox benytter sig af Secure Sockets Layer (SSL) og AES-256 bit encryption.

 Hvorfor er Dropbox så smart… 

I min dagligdag bruger jeg ofte min bærbare computer hvor jeg gemmer diverse dokumenter, excelark, billeder etc i forbindelse med mit ph.d studie. Disse filer gemmes alle i min Dropbox, som jo “bare” er en mappe på computeren ligesom så mange andre. Det smarte er at så snart jeg har gemt filen, så er den allerede klar på mine andre enheder.
Skriver jeg f.eks. på en ansøgning, som jeg ikke når at blive færdig med på arbejdet, så kan let forsætte derhjemme. På min kontor derhjemme har jeg en stationær computer stående, og der vil den samme fil være tilgængelig så snart den tændes (opdaterer automatisk via nettet med dropbox). Jeg skal således ikke bekymre mig om hvilken version der er den nyeste etc. Jeg har altid den nyeste til rådighed på alle mine enheder – DET er genialt. Ikke mere USB stik halløj med 10 versioner af samme dokument etc.

Hvis du skulle være interesseret i at prøve Dropbox, så kan du vælge to muligheder:

 1. Da jeg allerede betaler for plads hos Dropbox, så kan du bruge dette link: Dropbox +500 mb. Så får både du og jeg ekstra gratis plads (modsat 250mb, for ikke-betalende brugere). Hvis du ikke ønsker dette, så gør følgende:
 2. Bruge dette link: Dropbox (uden 500mb – ingen referral). Her får ingen af os den gratis ekstra plads.

På hjemmesiden er der også videoer og yderligere information omkring Dropbox… Programmet har seriøst gjort min hverdag lettere og jeg har ikke brugt min USB stick siden. Det er bare blevet 1000 gange lettere at have filer med rundt, da man har adgang til filerne online og fra hvilken som helst computer (via dropbox hjemmesiden)… vildt man ikke opdagede det for længe siden…

Min hverdag er i hvert fald blevet MEGET lettere efter jeg er begyndt at bruge Dropbox.

En sidste ting jeg lige ville nævne er Google Drive (Google Drev), som er et alternativ til Dropbox. Jeg har alle mine fotos på Picasa, så det ville være oplagt at bruge Google Drive til netop fildeling i stedet for dropbox. Desværre er Googles svar på Dropbox på ingen måde lige så god.
Selve desktop applikationen er ikke så overskuelig. Man kan ikke se upload hastighed. Man har ikke mulighed for at lave direkte links ved at højreklikke på en mappe/fil. Allervigtigst er at webinterfacet slet ikke har de samme muligheder. Man kan ikke “undelete” en fil, eller få en tidligere version af filen frem igen. Der er i det hele taget rigtig mange shortcomings, som gjorde at jeg måtte hoppe retur til Dropbox (efter jeg have kopieret og uploaded alle mine 50 gb)…
Google Drive skal virkelig oppe sig, hvis Dropbox skal væltes af pinden!!!

UPDATE 31. August 2014.
Dropbox har nu opgraderet pladsen for betalende, så man nu får 1000 GB for 99$ om året. Det er en 10-dobling af pladsen… Well done… Nu er der ikke et reelt alternativ til DB!

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Michael Robert Brown
11 år siden

I am not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x