BørnTips

Erfaring med området Dalby ved Kolding

Velkommen til Dalby (Kolding S)

Jeg har i dette indlæg samlet lidt blandet information, som jeg søgte dengang jeg ville flytte til området… Dalby er en lille hyggelig forstad, som er vokset sammen med Kolding. Der er en masse nye byggegrunde, og husene skyder i vejret. Der er en god fodboldklub både for unge og ældre, der er et aktivt foreningsliv med blandt andet gymnastikhold og meget mere (www.dalbygf.dk).

Dalby Sogn Byskilt Kolding

Børn i Dalby

At være børnefamilie i Dalby er skønt. Der er en masse familier, der næsten alle har børn i skolen. Det giver et super dejligt sammenhold på kryds og tværs. Børnene kan selv gå og cykle rundt til deres kammerater, der ofter bor dør om dør. Helt perfekt.

Rent praktisk, så er der ingen daginstitutioner i selve Dalby. Der findes nogle dagplejere, og så er der selve skolen. Hidtil har der været fra 0. – 6. klassetrin, men kommunen har netop bevilliget at skolen får overbygning pga. det store antal elever på skolen. Så fra 2018-20 bygges den nye overbygning, så man fremadrettet kan gå i skole til og med 9. klasse. De seneste år har der været 3 fulde 0. klasser, så der er masser af børn, og skolen er igen blev udvidet i år.

Skolen har en super god SFO, hvor børnene hygger sig med en masse ude aktiviteter, bådture (om sommeren), bål, snobrød, etc. etc. Det kan du læse mere om på skolens og SFO’en hjemmeside.

http://dalby-skole.kolding.dk/

 

Motion omkring Dalby

Området omkring Dalby er fremragende til at dyrke lidt motion. Man kan løbe mod Agtrup, hvis man vil ud på landet. Vil man hellere løbe i byen, så kan man løbe ind via Idyl/Agtrupvej/Skamlingsvejen (langs vandet). En anden rute, hvor man får lidt af begge dele, er at løbe over Vonsild og så ind via Sdr. Ringvej/Agtrupvej/Idyl. Alle ruter skønne og mellem 7-11 km.

Eneste men er det kuperede terræn, da der er en del bakker omkring Dalby egnen, så hvis man ikke er i rimelig form, skal man nok holde sig i nærområdet :-)

Et par links:

Facebook gruppe for området: https://www.facebook.com/gangidigogdalby/
Kolding motion: http://www.koldingmotion.dk/
Kolding Triathlon Klub: http://www.ktrik.dk/

Pendling til og fra Dalby

Jeg arbejder pt. i Odense, og kører dagligt turen. Det tager 55 minutter til Odense Universitets Hospital (OUH). Dalby ligger sådan set på den “forkerte” side af byen når det kommer til pendling. Til gengæld får du ro, fantastisk natur, og et super godt lokalsamfund. Rent praktisk betyder det ca. 5-10 minutter længere pendletid hver vej i forhold til, hvis jeg boede i Strandhuse.

Jeg har også i et par år kørt til Vejle Sygehus, og det tog ca. 35 minutter om morgenen.

 

Smid gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for bloggen og så bliver vi i øvrigt super glade 😀 :

[fblike]

 

Planer for dagligvarebutik i området

Der er et området ved udstykningen Dalby Mølle Vej, hvor der er lagt op til at der skal kunne etableres en dagligvarebutik, men endnu er dette ikke sket. Det er selvfølgelig vigtigt set fra en evt. butik at kundegrundlaget er i orden. Da der bygges helt vildt i området udad mod odins ager / Thors ager etc, så vokser dette grundlag stille og roligt, så mon ikke der snart kommer noget i støbeskeen. Vi krydser fingre.

 

Strand og naturen

Rebæk strand er kun en lille cykeltur på ca. 1.5 km væk. Det er simpelthen SÅ vidunderligt at kunne cykle derned om sommeren. Hygge og lege ved vandet, og så cykle hjem igen. Det er guld værd med børn. Har man små børn, så må man nok ty til bilen, men det er heller ikke noget problem. Der er fin parkeringsplads tæt på stranden, så det går let.

Stranden er lille, men fin, og der er ikke noget at være bange for mht. pludselig dybt eller store bølger, da det er inde i fjorden.

Her kan du se kommunens oversigt over alle strande omkring Kolding.

Stranden i Rebæk har også en windsurfing klub, hvis man er til det 🙂

Af andre områder, så er området bag skolen også skønt. Her kan man gå ture langs åen i den smukke skov. Her kommer man helt omkring Geografisk Have, og man kan faktisk gå helt ud til Vonsild af denne rute. Det kan klar anbefales. Man går ned bag ved skolen, eller midt på Idyl-bakken 🙂

 

Links fra området

Jeg har forsøgt at samle lidt links fra området omkring Dalby (Kolding S), som andre kunne drage nytte af:

Dalby Gymnastisk forening
Dalby Skole
Dalby Kirke
Grundejerforeningen Goldbæk
Hair Control – Salon i Goldbækparken
Skamlingsbanken – natur

Indkøbsmuligheder tæt på området:
Rema1000 i Agtrup
SuperBrugsen Vonsild
LIVA stormarked Kolding
Fakta Agtrupvej

 

Hvad synes du om indlægget?

Du må meget gerne kommenterer nedenfor, og også rigtig gerne give indlægget 5 stjerner 🙂

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x