Frugtsalat med råcreme og hakket chokolade (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Er der noget mere frisk og lækkert end frugtsalat – eller abemad, som nogle kender det under. Du kan jo stort set bruge alle former for frugter bare du blander både sødt og syrligt. Vi elsker det hjemme hos os og frugtsalat kan nydes med eller uden råcreme 🙂 Frugtsalat er en super dessert, men kan selvfølgelig også bruges til børnefødselsdagen etc. Kun fantasien sætter grænser for, hvornår abemad kan serveres.
Frugtsalat passer sig super godt til at børnene kan hjælpe med at skære tingene ud – det tager selvfølgelig lidt længere tid, men øger succesraten enormt, når de selv har hjulpet med at skære tingen i tern. Du kan også med fordel lade dem vælge hvilke frugter de allerhelst vil have med i abemaden.
Frugtsalat med råcreme (abemad)
Ingredienser
Råcreme
- 1 Vaniljestang (eller 1.5 tsk vaniljesukker)
- 4 Æggeblommer (evt. pasteuriseret)
- 100 gram sukker
- 2.5 dl piskefløde
Frugterne
- 0.5 Ananas
- 1 Æble
- 1 Banan
- 1 Kiwi
- 1 Appelsin
- 1 Pære (gerne en hård - ala Clara Friis, Lucas etc)
- 1 Grape (gerne rød)
- 0.5 Melon
- 200 gram vindruer (kernefri)
- 250 gram Jordbær/Hindbær/Brombær/Blåbær
Ekstra
- 50 gram mørk chokolade (evt. dobbelt så meget, hvis du har en sød tand)
Fremgangsmåde
Råcreme
- Gå I gang kort inden den skal bruges, da den er bedst helt frisk.
- Kom æggeblommer og sukker i en skål. Flæk vanillestangen i 2, og skrab vaniljekorn/masse ud og ned i skålen. Piskes til en luftig æggesnaps.
- Pisk fløden i en anden skål til den bliver luftig og lidt stiv.
- Vend æggesnapsen, og den lette flødeskum sammen i en skål. Stil på køl til du har frugtsalaten klar.
Frugtsalat
- Herefter gør du de tingene klar til frugtsalaten. Skræl og skær frugterne i mundrette stykker.
- Hvis du bruger friske bær, så skal de tilsættes lige inden servering, eller bliver de lidt "grimme"
- Serveres med råcremen, og chokoladestykkerne ved siden, så man selv kan komme det på man ønsker.
Opskriftsnoter
- Du skal bruge ca. 1.5 frugt pr. mand. Du kan kombinere som du ønsker. Hvis du tager ovenstående ingredienser, så får du en afbalanceret frugtsalat, der både har syrlighed og sødme.
- Forsøg at finde frugter i alle farver. Det giver et fantastisk udseende. Brug røde druer, hvis du ikke har andre røde ting etc. etc.
- Frugtsalat skal helst laves lige inden servering for at se "pænest" ud.
- Syren fra kiwi og appelsin sørger for at æbler/pærer/banan ikke bliver grimme.
- Du kan også vende råcremen sammen med frugterne. Så kan du let lave den i forvejen, da frugten ikke bliver "grim".
Billeder
Kommentarer eller spørgsmål
Har du kommentarer eller spørgsmål, så skriv endelig. Jeg skal forsøge at svare så godt jeg kan – og så hurtigt jeg kan. Har du en favorit sammensætning, så vil jeg meget gerne høre dine fif. Skriv dem gerne i kommentarfeltet herunder (Tryk og hop derned).
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Så er det bare om at komme igang. Det kan kun blive en kæmpe succes 🙂
Skriv endelig, hvis I har spørgsmål
God dag,
Lars 🍀