Glutenfri madpandekager med kødfyld
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Glutenfri madpandekager kan være super lækre, og specielt hvis man laver dem “rigtigt”. I vores familie har vi en niece, der har glutenallergi, og det har fået mig til at udforske det glutenfrie område lidt ekstra. Her er en super opskrift på pandekager, som er glutenfri, og hvor fyldet er lidt indisk/mexicansk inspireret. Prøv dem – det vil du ikke fortryde.
Glutenfrie madpandekager med fyld
Ingredienser
Pandekager
- 9 dl mælk
- 4 æg
- 160 gram glutenfri Finax melblanding (Skiftet navn til Valsemøllen)
- 0.5 tsk salt
Kødfyld
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 700 gram hakket oksekød (10-12%)
- 2 ds hakkede tomater
- 1 tsk chilipulver (obs. på styrke)
- 2 tsk oregano
- 1 tsk spidskommen
- 2 peberfrugter (hakket fint)
- 300 gram majs (fra dåse)
- 200 gram røde kidney bønner - drænet vægt (kan undlades)
Andet
- 200 gram revet mozarella (topping - kan undlades)
- Olie og smør til stegning
- Mexicansk salsa (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at piske halvdelen af mælken sammen med æg i en skål. Det skal blive lidt luftigt. Tilsæt så salt, og pisk godt sammen igen, hvorefter du sigter melet ned i blandingen mens du fortsat rører rundt. Når det er godt pisket sammen tilsættes den resterende mælk og piske godt igennem.
- Stil dejen på køl i 15-20 minutter.
- Hop så i gang med kødfyldet. Hak løg og hvidløg, og svits dem let på en pande/gryde med lidt olie. Tilsæt så kødet. Når kødet er gennemstegt tilsættes de resterende ingredienser. Smag til med salt og peber. Der skal en del salt til grundet de store mængder tomat og "søde" peberfrugt/bønner etc.
- Find en pande på ca. 17-20 cm i diameter. Varm panden godt op på middelstærk varme (8 ud af 12). Tag pandekageblandingen ud af køleskabet, og rør det godt rundt igen. Du kan tilsætte lidt ekstra mælk, hvis den er for tyk (yoghurt-agtig).
- Kom en klat smør på panden. Lad det smelte, og hæld så en lille deciliter af blandingen på panden. Steg godt på begge sider.
- Kom så ca. 3 spsk fyld på pandekagen, og rul den sammen, og kom den i et ildfast fad (med plads til alle pandekagerne). Dæk med staniol mens du steger resten.
- Når de alle er færdige og ligger på rad og række i fadet, så kom lidt mexicansk salsa sauce henover, og drys med revet mozarella. Kom fadet i ovnen ved 200 grader i 11-12 minutter.
Opskriftsnoter
Færdigblandet?
Nogle vil mene at man ikke må bruge en “færdig” melblanding. Men når man nu kan købe en melblanding, der virkelig fungerer fantastisk, hvorfor så forsøge at lave sin egen helt selv. Det kan man selvfølgelig gøre. Hvis man gerne vil lave sin egen blanding, så vil jeg anbefale at bruge 50/50% af henholdsvis fuldkorns rismel/majsmel, og tilsætte til du få den ønskede konsistens der er lidt løsere en ymer. Det er ca. 120 gram af hver til standardportionen med 9 dl. mælk.
Hvad synes du?
Jeg vil selvfølgelig meget gerne høre, hvad du synes om opskriften? Det kan du fortælle længere nede på siden under kommentarer (hop direkte derned) Du må selvfølgelig meget gerne trykke på det. 5 stjerner ved billedet. Det betyder super meget for min lille blog, og det samme gør det, hvis du “tagger” mig på instagram, hvis du smider billeder op der (@livetssmaating).
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
[…] Glutenfri madpandekager med kødfyld Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift) Indisk Butter Chicken – den klassiske udgave (opskrift) […]
Velbekomme alle sammen. Skriv endelig, hvis der er spørgsmål, så vil jeg forsøge at svare så snart jeg har mulighed for det. I kan også vedhæfte et billede af jeres resultat, hvis I har lyst til at dele 😀