Lækre hjemmelavede brunkager (opskrift)

Introduktion

Er der noget bedre end hjemmelavede brunkager. Jeg tror det næppe. Denne opskrift har jeg “arvet” efter min mor, og de er et hit hos alle, der har smagt dem. De er super lette at lave, og så kan man lave dem i god tid, og have en dej-rulle liggende i køleskabet, så man på 10 minutter kan lave friske brunkager, hvis man skulle få besøg.

Denne opskrift er uden appelsinskræl, sukat, kardemomme og hvad folk eller kommer i deres brunkager. Det er selvfølgelig smag og behag, men jeg vil vove den påstand, at det ikke hører sig til i brunkager. Prøv at lave denne opskrift – det vil du ikke fortryde…

 

Opskriften

brunkageopskrift opskrift på brunkager gode brunkage brunkagedej brunkageopskrift hjemmelavede hjemmebagte brune kager jul hvordan laver man

Hjemmelavede brunkager

Her er en super god opskrift på brunkager. Brunkagedejen er let at lave, og kan opbevares på køl indtil du skal bage brunkagerne. Det er let, og så smager det SÅ skønt...
5 fra 14 stemmer
Print Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage, Jul
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 300 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 250 gram sirup
  • 500 gram smør (evt. margarine)
  • 500 gram sukker
  • 125 gram mandler
  • 7 gram nelliker (stødt)
  • 15 gram potaske
  • 1000 gram hvedemel
Fremgangsmåde
Brunkagedejen
  • Smelt smør, sukker og sirup i en gryde. Må ikke koge - det skal kun lige begynde at boble. Tag så gryden af varmen.
  • Hak mandlerne groft og kom dem i sukkermassen.
  • Opløs potaske i lidt kogende vand, og rør det ud i sukkermassen. 
  • Når dejen kun er "lun", så tilsættes melet og nelliker. Rør til dejen er jævn og blank (brug meget gerne en røremaskine). 
  • Lad dejen køle helt af og rul den i pølser (diameteren i den størrelse du vil have brunkagerne). Du får ca. 5-6 ruller ud af en almindelig portion. 
  • Pak rullerne i plastfolie / opklippet frysepose, og lad dem være i køleskabet et par dage før du skærer dem.
Bagningen
  • Tag en rulle ud af køleskabet, og skær den i tynde skive 1-1.5 mm med en skarp kniv.
  • Bag dem i en varm ovn ved ca. 180 grader i 5-7 minutter (alm. ovnvarme). Pas MEGET på de ikke bliver for mørke.
  • Lad kagerne køle lidt af inden servering. Så bliver de ekstra sprøde. 
  • Kan gemmes i kagedåser i lang tid - hvis de ikke bliver spist inden.
Opskriftsnoter
  • Sæt evt. bagetiden ned ved at bage ved 200 grader i 4-5 minutter. Igen - vær meget opmærksom på de ikke brænder på. 
  • Frys evt. dej-rullerne, og tag dem op når du skal bruge dem. Du kan skære de tynde brunkageskiver direkte fra den frosne rulle.
  • Du kan gemme brunkagerullerne i køleskabet i 3-4 uger inden du bruger dem, eller op til 2 måneder i fryseren.
  • Hak evt. 25 gram pistacienødder og tilsæt i stedet for tilsvarende mængde mandler. Giver et flot farvespil, og smager dejligt.

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (ved at trykke på de små stjerner over billedet i selve opskriften). Du kan også gøre det ved at skrive en kommentar nedenfor, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner over kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.

 

Kommentarer og spørgsmål

Jeg vil meget gerne høre, hvad du synes om brunkagerne. Du må også meget gerne smide et lille billede op sammen med din kommentar. Jeg ELSKER at se resultaterne 🙂 Du er også meget velkommen til at stille et spørgsmål nedenfor, så vil jeg selvfølgelig forsøge at svare så godt og hurtigt som muligt. Held og lykke med de lækre brunkager… Det er en sikker succes

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 spændende tanker om emnet “Lækre hjemmelavede brunkager (opskrift)

  • 18. december 2018 at 17:15
    Permalink

    Endnu en gang har du fundet en fantastisk god opskrift frem.
    Det er et hattrick fra din side.
    3 ud af 3 opskrifter har leveret fantastiske gode kageoplevelser, skønt!

    Svar
    • 18. december 2018 at 17:29
      Permalink

      Hej Louise
      Tusind tak for de fine ord 🙏🙌😍 jeg håber du bliver ved med at lade dig inspirere 😁

      Glædelig jul når du kommer så langt 🎄🎁

      Svar
  • 14. december 2018 at 20:08
    Permalink

    Kan det passe, at den portion giver 300 brunkager? 😱

    Svar
    • 14. december 2018 at 21:32
      Permalink

      Hvis de er tynde ja. Men de kan gemmes og de ryger lynhurtigt for de smager fantastisk 😍😊

      Svar
  • 27. november 2018 at 18:15
    Permalink

    Uhmm de er gode 👌 Tænker at jeg kommer til at lave en portion mere inden jul 😋
    Tak for en god opskrift 🎄

    Svar
    • 27. november 2018 at 21:27
      Permalink

      Tak for den fine anbefaling 😉🙏
      Jeg skal også i gang igen. William herhjemme kan ikke vente på at faren snart får bagt en ny portion 😂

      Svar
  • 20. november 2018 at 13:26
    Permalink

    Hej Lars, endnu en super opskrift fra din…og din mors…hånd 😉👍. Jeg blev sendt tilbage til min mormors kække (for jeg kom jo til at smage på dejen)… Tak for det.

    Svar
    • 20. november 2018 at 19:00
      Permalink

      Hej Hannah. Det varmer meget at få sådan en fin tilbagemelding ❤️. Tusind tak. Jeg giver min mor en hilsen med på vejen når jeg ser hende i weekenden 😊👍🍀🙏

      Svar
  • 20. november 2018 at 08:44
    Permalink

    Jubiii… min nye yndlingsopskrift er fundet 🙂
    De blev simpelthen bare så gode, og jeg har stadig en stang liggende i køleskabet til senere… Tak for endnu en super god opskrift !

    Svar
    • 20. november 2018 at 18:58
      Permalink

      Hej Pernille. Velbekomme og tusind tak for de fine ord og stjerner 🙌🙏❤️

      Svar
  • 14. november 2018 at 19:41
    Permalink

    Den ser god ud!
    Jeg er jo allerede en fan af dine gode opskrifter på drømmekagen og brunsvigeren, så dine brunkager skal være de nye småkager i år. Mon ikke de sniger med på den faste liste 😉

    Svar
    • 14. november 2018 at 21:24
      Permalink

      Hej Louise.
      Du kan roligt sætte den på favoritlisten 😋🍀 det eneste minus er at man ikke kan lade dem ligge ☺️

      Tak for de fine ord 🙏

      Svar
  • 8. november 2018 at 17:49
    Permalink

    Hvornår tilsætter du nelliker?

    Svar
    • 8. november 2018 at 17:51
      Permalink

      Sammen med melet. Kan godt se at jeg har glemt at skrive det. Det ændrer jeg inden ret længe ❤️👍🙏

      Tak for reminderen

      Svar
  • 26. marts 2018 at 21:25
    Permalink

    Det er de BEDSTE brunkager jeg har smagt længe… Jeg er så træt af kardemomme og sukat i mange brunkageopskrifter. Vil give dig helt ret i at man bare skal bruge røremaskinen til at få dejen æltet sammen. Den kan godt være noget “drøj” at ælte.

    God dag.
    Ps. Julen varer lige til påske 🙂

    Svar
    • 26. marts 2018 at 21:48
      Permalink

      Hej Marianne
      Mange gange tak for de fine ord. Jeg må indrømme at jeg ikke havde forventet ret meget aktivitet her på brunkageopskriften før vi nærmede os jul igen 🙂 Men der tog jeg fejl.

      I øvrigt kan jeg kun give dig ret i at sukat og kardemomme ikke hører sig til i brunkager. Det vil andre også finde ud af når de har prøvet denne gode opskrift på brunkager.

      God påske.
      mvh Lars

      Svar