Lækre hjemmelavede brunkager (opskrift)

Introduktion

Er der noget bedre end hjemmelavede brunkager. Jeg tror det næppe. Denne opskrift har jeg “arvet” efter min mor, og de er et hit hos alle, der har smagt dem. De er super lette at lave, og så kan man lave dem i god tid, og have en dej-rulle liggende i køleskabet, så man på 10 minutter kan lave friske brunkager, hvis man skulle få besøg.

Denne opskrift er uden appelsinskræl, sukat, kardemomme og hvad folk eller kommer i deres brunkager. Det er selvfølgelig smag og behag, men jeg vil vove den påstand, at det ikke hører sig til i brunkager. Prøv at lave denne opskrift – det vil du ikke fortryde…

 

Opskriften

5 fra 6 stemmer
brunkageopskrift opskrift på brunkager gode brunkage brunkagedej brunkageopskrift hjemmelavede hjemmebagte brune kager jul hvordan laver man
Hjemmelavede brunkager
Forberedelse
45 min
Tilberedning
10 min
Samlet tid
55 min
 

Her er en super god opskrift på brunkager. Brunkagedejen er let at lave, og kan opbevares på køl indtil du skal bage brunkagerne. Det er let, og så smager det SÅ skønt...

Kategori: Dessert og Kage, Jul
Køkken: Dansk
Antal: 300 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 250 gram sirup
  • 500 gram smør (evt. margarine)
  • 500 gram sukker
  • 125 gram mandler
  • 7 gram nelliker (stødt)
  • 15 gram potaske
  • 1000 gram hvedemel
Fremgangsmåde
Brunkagedejen
  1. Smelt smør, sukker og sirup i en gryde. Må ikke koge - det skal kun lige begynde at boble. Tag så gryden af varmen.

  2. Hak mandlerne groft og kom dem i sukkermassen.

  3. Opløs potaske i lidt kogende vand, og rør det ud i sukkermassen. 

  4. Når dejen kun er "lun", så tilsættes melet. Rør til dejen er jævn og blank (brug meget gerne en røremaskine). 

  5. Lad dejen køle helt af og rul den i pølser (diameteren i den størrelse du vil have brunkagerne). Du får ca. 5-6 ruller ud af en almindelig portion. 

  6. Pak rullerne i plastfolie / opklippet frysepose, og lad dem være i køleskabet et par dage før du skærer dem.

Bagningen
  1. Tag en rulle ud af køleskabet, og skær den i tynde skive 1-1.5 mm med en skarp kniv.

  2. Bag dem i en varm ovn ved ca. 180 grader i 5-7 minutter (alm. ovnvarme). Pas MEGET på de ikke bliver for mørke.

  3. Lad kagerne køle lidt af inden servering. Så bliver de ekstra sprøde. 

  4. Kan gemmes i kagedåser i lang tid - hvis de ikke bliver spist inden.

Opskriftsnoter
  • Sæt evt. bagetiden ned ved at bage ved 200 grader i 4-5 minutter. Igen - vær meget opmærksom på de ikke brænder på. 
  • Frys evt. dej-rullerne, og tag dem op når du skal bruge dem. Du kan skære de tynde brunkageskiver direkte fra den frosne rulle.
  • Du kan gemme brunkagerullerne i køleskabet i 3-4 uger inden du bruger dem, eller op til 2 måneder i fryseren.
  • Hak evt. 25 gram pistacienødder og tilsæt i stedet for tilsvarende mængde mandler. Giver et flot farvespil, og smager dejligt.

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (ved at trykke på de små stjerner over billedet i selve opskriften). Du kan også gøre det ved at skrive en kommentar nedenfor, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner over kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.

 

Kommentarer og spørgsmål

Jeg vil meget gerne høre, hvad du synes om brunkagerne. Du må også meget gerne smide et lille billede op sammen med din kommentar. Jeg ELSKER at se resultaterne 🙂 Du er også meget velkommen til at stille et spørgsmål nedenfor, så vil jeg selvfølgelig forsøge at svare så godt og hurtigt som muligt. Held og lykke med de lækre brunkager… Det er en sikker succes

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

3 tanker om “Lækre hjemmelavede brunkager (opskrift)

  • 26. marts 2018 at 21:25
    Permalink

    Det er de BEDSTE brunkager jeg har smagt længe… Jeg er så træt af kardemomme og sukat i mange brunkageopskrifter. Vil give dig helt ret i at man bare skal bruge røremaskinen til at få dejen æltet sammen. Den kan godt være noget “drøj” at ælte.

    God dag.
    Ps. Julen varer lige til påske 🙂

    Svar
    • 26. marts 2018 at 21:48
      Permalink

      Hej Marianne
      Mange gange tak for de fine ord. Jeg må indrømme at jeg ikke havde forventet ret meget aktivitet her på brunkageopskriften før vi nærmede os jul igen 🙂 Men der tog jeg fejl.

      I øvrigt kan jeg kun give dig ret i at sukat og kardemomme ikke hører sig til i brunkager. Det vil andre også finde ud af når de har prøvet denne gode opskrift på brunkager.

      God påske.
      mvh Lars

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.