Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Lav dine egne rugbrødschips
Der findes rigtig mange lækre ting, man kan “fodre” kroppen med, når man ønsker en lille snack. Et af de lidt sundere alternativer er rugbrødschips. Du kan købe dem hos bageren og betale kassen for dem, eller du kan lave dem selv. Det er egentlig utroligt simpelt. Enten kan man lave sit eget rugbrød (se min opskrift her), eller man kan købe et stort langt rugbrød hos. f.eks. lagkagehuset (gerne softkernerugbrød). Den sidste måde er klar den letteste. Her ridser jeg lige kort op, hvad du skal gøre.
Opskrift rugbrødschips
Ingredienser
- 1 rugbrød (skåret i tynde skiver)
- Olivenolie (anden olie kan også bruges)
- Flage salt
Fremgangsmåde
- Læg de fint skåret rugbrødsskiver på en bradepande. De må gerne ligge tæt. Typisk mellem 9 og 12 stykker pr. bradepande (se billeder).
- Pensl rugbrødsskiverne med en god olivenolie, og drys lidt flagesalt henover (Maldon eller lignende).
- Bag brødskiverne i ca. 20-25 minutter ved 160 grader i varmluft (Mankan sagtens bage 2-3 plader ad gangen).
- Når de tages ud af ovnen, så tjek at de er sprøde (de bliver mere hårde når de er kolde), eller giv dem nogle minutter mere.
- Lad dem afkøle på en rist, så de ikke danner kondens under dem.
- Når de er kolde, så knæk dem i mindre stykker og kom dem i en dåse.
Opskriftsnoter
- Det letteste er at købe rugbrødet hos bageren, og så få dem til at skære det i så tynde skiver de kan. Hos vores bager er det 4 mm. Det er vigtigt at brødene er kølet godt af inden de skæres, da de eller klæber, og går i stykker ved skæring. Så køb sidst på dagen.
- Laver du rugbrødet selv (opskrift på rugbrød), skal du skære det i så tynde skiver som muligt. Erfaringer siger, at man ikke kan komme ret meget under 5-7 mm i tykkelsen med en alm. køkkenkniv. Men så tyndt som muligt.
- Rugbrødschips er perfekte til madpakken, ostebordet, eller som en sundere snack.
Opskriften er lavet med støtte fra raavareguiden.dk.
Velbekomme 🙂
Ps. Tak til Heidi og Line for det gode tip 🙂
Billeder
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
[…] Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift) Broccolisalat med bacon – den perfekte salat (opskrift) […]
[…] Minirugbrød med chokoladestykker til madkassen (opskrift) Hjemmelavede rugbrødschips (opskrift) […]
Sådan ??
Super god og let opskrift ❤️
Et lille tip, som gør de lækre chips endnu mere lækre er at gnide brødet med hvidløg inden man kommer olie og salt på. Det smager fantastisk
Det lyder som et dejligt pift.
Tak for tippet ??
Kunne man ikke bruge hvidløgsolie (eller anden olie med “smag”)?
Det kan du sagtens gøre. God idé faktisk. Har ikke prøvet men det skal jeg have gjort.
Du må gerne give en melding hvis du forsøger 🙏🙌👍
tak for en god opskrift. Super lækkert og billigt med hjemmelavede rugbrødschips
Velbekomme
Mange tak for den fine opskrift. De passer perfekt til mit ostebord i weekenden. Så kan jeg også lige nå at teste det af inden. Hvor lang tid kan de holde sig?
Hej Stine,
Velbekomme. Jeg er sikker på at rugbrødschips’ne bliver et kæmpe hit. Da de er tørret godt ind, vil jeg forvente en holdbarhed på ca.1 måned – måske længere… Men jeg tvivler på de holder sig så længe 🙂
God fornøjelse.