Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift)

Lav dine egne rugbrødschips

Der findes rigtig mange lækre ting, man kan “fodre” kroppen med, når man ønsker en lille snack. Et af de lidt sundere alternativer er rugbrødschips. Du kan købe dem hos bageren og betale kassen for dem, eller du kan lave dem selv. Det er egentlig utroligt simpelt. Enten kan man lave sit eget rugbrød (se min opskrift her), eller man kan købe et stort langt rugbrød hos. f.eks. lagkagehuset (gerne softkernerugbrød). Den sidste måde er klar den letteste. Her ridser jeg lige kort op, hvad du skal gøre.

Sådan gør du

Laver du brødet selv, skal du skære det i så tynde skiver som muligt. Erfaringer siger, at man ikke kan komme ret meget under 5-7 mm i tykkelsen uden det går fra hinanden. Hvis du køber et rugbrød hos bageren, så få dem til at skære det i så tynde skiver de kan. I Kolding er det 4 mm. Det er vigtigt at brødene er kølet godt af. Et friskbagt brød kan ikke skæres så tynd, så køb dem gerne sidst på dagen 🙂

 1. Læg de fine rugbrødsskiver på en bradepande. De må gerne ligge tæt. Typisk mellem 9 og 12 stykker pr. bradepande.
 2. Pensel dem med en god olivenolie, og drys lidt flagesalt henover (Maldon eller lignende).
 3. Bag dem i ca. 20-25 minutter ved 160 grader i varmluft (gerne 2 plader ad gangen).

Når de tages ud af ovnen, så tjek at de er sprøde (de bliver mere hårde når de er kolde), eller giv dem nogle minutter mere. Læg dem på en rist, så de ikke danner kondens under dem. Når de er kolde, så knæk dem i mindre stykker og kom dem i en dåse. De er perfekt til madpakken, ostebordet, eller som snacks.

Velbekomme
Ps. Tak til Heidi og Line for det gode tip 🙂

Lidt billeder

img_0735 img_0733 rugbrødschips img_0738

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Hjemmelavede rugbrødschips
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 44 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift)

 • 14. marts 2018 at 09:29
  Permalink

  Et lille tip, som gør de lækre chips endnu mere lækre er at gnide brødet med hvidløg inden man kommer olie og salt på. Det smager fantastisk

  Svar
 • Pingback:Vupti: Lav lækre snacks ud af dine triste rester - MISSFUZZYPANTS.COM

 • 22. januar 2017 at 10:55
  Permalink

  tak for en god opskrift. Super lækkert og billigt med hjemmelavede rugbrødschips

  Svar
 • 17. oktober 2016 at 21:06
  Permalink

  Mange tak for den fine opskrift. De passer perfekt til mit ostebord i weekenden. Så kan jeg også lige nå at teste det af inden. Hvor lang tid kan de holde sig?

  Svar
  • 18. oktober 2016 at 08:07
   Permalink

   Hej Stine,
   Velbekomme. Jeg er sikker på at rugbrødschips’ne bliver et kæmpe hit. Da de er tørret godt ind, vil jeg forvente en holdbarhed på ca.1 måned – måske længere… Men jeg tvivler på de holder sig så længe 🙂

   God fornøjelse.

   Svar