DrinksJulOpskrift

Vidunderlig hjemmelavet julesnaps (opskrift)

Introduktion

Julemåneden er nær, og det samme er julefrokosterne – og til dem hører julesnaps. Jeg har i mere end et årti nu haft denne julesnaps med til julefrokoster og har måttet erkende at, trods en opjustering på mængden, så har der endnu ikke været en dråbe tilbage efter festen.

Du skal start på din julesnaps i god tid – senest midt oktober.

 

Hvorfor en hjemmelavet julesnaps?

Jeg tror de fleste kan nikke genkendende til, at mange ikke er så vilde med kommensmagen i en Rød Ålborg,. Selv sammen med den obligatorisk sildemad med snaps på siden melder mange pas. Sådan er det bare ikke med den her.

Opskriften er baseret på tanken om julens dufte, farver og smage. Lukker jeg øjnene og tænker på jul, så er de første ting jeg sanser: farven rød, smagen af kanel, smukt dekorerede juletræer som dufter af gran, duften af nelliker og appelsin og lækker kirsebærsauce.

Jeg må erkende at en af mine tests hvor kirsebær indgik i, ikke var særlig vellykket. Appelsin har jeg også forsøgt mig med og det gik til dels (havde den med et år som en joker til julefrokosten, men uden den store afsætning). Gran (duften eller smagen heraf) har jeg aldrig forsøgt mig med. Det har et par af mine venner til gengæld i en brandert – flasken overlevede heldigvis ikke lagringen og godt for det :o)

Som nævnt så har der aldrig været en dråbe tilovers efter festen og det fordi at denne snaps er for alle.

 

julesnaps opskrift hjemmelavet snaps sådan laver du hvordan gør jeg man

Hjemmelavet julesnaps - så englene synger

Efter mange års eksperimenter er den endelig klar. Den er så god at stort set alle elsker den. Opskrften herunder kan bruges som den er, men den kan kan også eksperimenteres med. Opskrift til 2 x 70 cl. julesnaps (2 flasker)
4.20 fra 30 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Drinks
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Trække tid: 30 days
Samlet tid: 30 days 15 minutter
Antal: 2 flasker
Kalorier: 2119kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 1 flaske Brøndums Klar Akvavit (klar snaps uden smagen af kommen)
  • 250 gram rørsukker (gerne øko)
  • 1 ps skovbær frost (ca. 300 gram pr. pose)
  • 2 stang kanel
  • 6 nelliker (hele)
  • 1 tom flaske (som kan indeholde grunddelen f.eks. en 1.5 liters flaske som skoldes inden)
  • 1 flaske Brøndum Klar Akvavit (til at blande op med når det først har trukket)
Udstyr
  • En 1,5 liters flaske
Fremgangsmåde
  • Alle ingredienser hældes på den tomme "store" flaske og rystes godt. Stilles et køligt, mørkt sted og rystes og vendes gerne dagligt (Gem Brøndum flasken)
  • Nu skal den trække i minimum 30 dage og gerne endnu længere.
  • Efter endt trækketid skal den sigtes gennem et fugtigt klæde.
  • Når hele væsken er sigtet, skal den smages til med ekstra "klar snaps" (den sjoveste del af processen). Jeg plejer at smide en hel ekstra flaske i, men prøv dig frem (gem flasken)
  • Når du har smagt til, så hældes den færdige blanding på de 2 tomme Brøndumflasker (skoldet), som du har gemt i forløbet. Du kan også bruge et par patentflasker, hvis du er kommet til at smide snapsflaskerne ud.
Opskriftsnoter
Glædelig jul til jer alle og rigtig god fornøjelse!
Ernæringsfakta
Antal: 1flaske | Kalorier: 2119kcal | Kulhydrater: 120g | Protein: 1g

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er som altid velkommen til at stille spørgsmål, eller smide et billede op af din egen kreation. Det kan du gøre via kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du må også meget gerne trykke på de 5 små stjerner oppe ved billedet, hvis du synes godt om opskriften.

Glædelig jul herfra 🎅🏻🎄🤶🏻

4.20 from 30 votes (28 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Torben
Torben
1 År siden

Det forekommer mig at der skal bruges EKSTREMT meget sukker 250G = tohundrede halvtres g, Det bliver jo en Likør !!! er tallet angivet rigtigt ??

Stefan
Stefan
2 år siden

Et køligt sted? Hvor køligt? 😅

Lars Koch Hansen
Svar til  Stefan
2 år siden

Den skal bare ikke stå i solen 😉. Plejer at smide den i vores isolerede skur som er rimelig kold her i efteråret. Men du kan også smide den i køleskab el. viktualierum.

Det skal nok blive godt 😉

Theo
Theo
2 år siden

Hej,
Jeg skal lige forstå trin 1+2 i opskriften julesnaps.
Skal flasken vendes dagligt i løbet af de 30 dage den trækker?
Mvh Theo

Lars Koch Hansen
Svar til  Theo
2 år siden

Hej Theo. Det kan du gøre men bare en gang om ugen er nok 😉

erik nissen
erik nissen
3 år siden

når du bruger honning og sukker er det likør og ikke jule snaps eller (dram)

Lars Koch Hansen
Admin
4 år siden

Skriv hvis du har spørgsmål eller bare har lyst til at smide et par kommentarer 🎄

7
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x