Dessert og kageJulOpskrift

Lækre vaniljekranse – julens småkage (opskrift)

Introduktion

Der findes rigtig mange opskrifter på vaniljekranse – nogle bedre end andre. En af de ting, der giver en lille smule ekstra er mandelmel, som jeg synes du skal overveje i dine vaniljekranse. I denne opskrift er der en smule mandelmel i, som ikke bliver for meget.

Personligt er jeg ikke selv så meget for nødder, og nogle steder er der alt for meget mandelmel i, og så bliver vaniljekransene lidt tørre – forstået på den måde at de “hænger” fast i tænder/mund.

Prøv min opskrift her – det fortryder du ikke. Velbekomme

vaniljekranse opskrift vaniljekrans god lave hvordan laver man vanijlekranse titelbillede opskriften blomsterberg valdemarsro

Vaniljekranse

Her har du en dejlig opskrift på vaniljekranse. Det tager ikke lang tid at lave, og smager fantastisk. 1 portion giver ca. 30-35 stykker
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage, Jul
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 30 stk
Kalorier: 470kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 250 gram hvedemel
  • 75 gram mandelmel
  • 180 gram sukker
  • 200 gram blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker (1 tsk = 0.5 vaniljestang)
  • 1 æg (helst Large)
Udstyr
  • Sprøjtepose (kraftig - evt. i stof)
  • Kødhakker med kage "udtag"
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. varme.
  • Rør vaniljesukker, sukker og det let bløde smør sammen. Tilsæt ægget til blandingen og til sidst hvedemel + mandelmel.
  • Kom dejen i en stofsprøjtepose med stjernetyl og sprøjt vaniljekransene direkte ud på bagepapir (Ø 5cm)
  • Bag dem ved alm. varme midt i ovnen ved 200° til de lige begynder at få lidt farve. Ca. 10 minutter (måske et par mere alt efter tykkelsen). Hold godt øje.
  • Lad dem afkøle så det bliver dejligt sprøde. Kom dem i en lufttæt boks og server til dine gæster. Velbekomme
Opskriftsnoter
  • Pas på at dejen ikke bliver for hård. Så bliver den meget svær at få ud af sprøjteposen.
  • Du kan også bruge den køkkenmaskine, hvis du har sådan en. Vi bruger kødhakkeren på vores Ankarsrum. Her er der en "kage-studs", som kan sprøjte ud i stjerner. Det fungerer fint. Der sidder dog en del i hakkeren bagefter. 
Velbekomme.
Ernæringsfakta
Antal: 100gram | Kalorier: 470kcal | Kulhydrater: 51g | Protein: 6.2g | Fedt: 27.8g

følg mig på instagram

 

Kommentarer og spørgsmål?

Du er, som altid, velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet længere nede. Har du gode tips til, hvordan plejer at lave vaniljekranse, så skriv det gerne i kommentarfeltet. Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Lidt ekstra inspiration

Lækre hjemmelavede brunkager (opskrift)
Honningkager (opskrift)
Pebernødder (opskrift)

Prøv evt. at se hele kategorien “Juleopskrifter” hvor du finder mange andre lækre opskrifter…

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Lene Johansen
Lene Johansen
1 År siden

Rigtig gode vaniljekranse, kan godt lide vaniljesmagen, så der kom lidt ekstra vaniljesukker i.

William Krogslund
William Krogslund
3 år siden

Sindsygt gode vaniljekranse. Dem tror jeg vi kan nå endnu en omgang af inden jul. De var væk på få timer…

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x