Dessert og kageOpskrift

Fastelavnsboller med syltetøj og creme (opskrift)

Introduktion

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have… Tiden for fastelavnsboller er kommet og er der noget bedre end hjemmelavede fastelavnsboller med hindbærsyltetøj og vaniljecreme… Nej vel 🙂 Det bedste er at du kan få børnene til at hjælpe. De elsker at hjælpe til – når det er noget de selv kan lide.

gammeldags fastelavnsboller opskrift på fastalavnsboller syltetøj hindbær creme vaniljecreme vanillecreme gode glasur

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

Her opskriften så du kan lave dine egne hjemmelavede fastelavnsboller. Jeg er sikker på at både børn og voksne er vilde med dem... De er lette at lave, og så smager de altså bare fantastisk godt.
4.57 fra 37 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 18 fastelavnsboller
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Fastelavnsbolledejen
  • 2,5 dl Mælk (gerne sødmælk)
  • 80 gram Smør
  • 25 gram Gær
  • 1 Æg
  • 3 spsk Sukker
  • 0,5 tsk Salt (fint)
  • 500 gram Hvedemel
Vaniljecreme
  • 2 Æg
  • 2 spsk Sukker
  • 1 spsk Vaniljesukker
  • 2 spsk Maizena mel (Majsstivelse)
  • 3 dl Mælk (helst sødmælk)
Glasur og pynt
  • 150-200 gram Flormelis
  • 2-3 spsk Kakaopulver
  • 1 Æggehvide (fra 1 æg)
  • Farverig krymmel
Pensling
  • 1 Æg (rørt godt sammen)
Fremgangsmåde
Fastelavnsbolledejen
  • Smelt smør i en lille gryde, og når det er smeltet kom mælken i. Kom det op i din røreskål. Sikr dig at det ikke er for varmt.
  • Rør gæren helt ud i blandingen. Kom så salt, sukker og æg i. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt melet og rør det godt sammen. Dejen skal være "let" glinsende og smidig.
  • Dæk af med plastik og lad hæve til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).
Lave kagecremen
  • Det er super godt at lave cremen selv, da den ikke flyder ret meget ud i forhold til en færdigkøbt creme.
  • Start med at komme alle ingredienserne op i en lille gryde (den fra før), og rør godt sammen mens det er koldt. Det er vigtigt for at opløse Maizenamelet godt.
  • Varm det op til det begynder at koge (boble). Rør godt rundt hele tiden. Tag gryden af varmen og lad det køle af. Stil det i køleskabet til du skal bruge det senere. Kom lidt film over.
Selve fastelavnsbollerne
  • Del dejen i 2 stykker. Rul ud til en "kvadrat" og del i 9 firkanter. Læg en teskefuld creme + syltetøj i midten, og fold hjørnerne ind over. Klem dem godt sammen, så de er lukket. Læg dem på en bradepande og lad dem efterhæve i 20-30 minutter.
  • Pensl fastelavnsbollerne med æg og bag ved ca. 220 grader i ca. 8-10 minutter. Tag bollerne ud af ovnen og stil dem til afkøling på en bagerist.
Pynt (glasur)
  • Kom 1 tsk glasur på fastelavnsbollen mens den stadig er lidt lun. Bare læg det på toppen, så fordeler det sig selv.
  • Drys lidt fint krymmel på til allersidst. Det er lige prikken over i'et
Opskriftsnoter
Jeg har samlet et par gode råd her, som jeg tænker du kunne nyde godt af:
  • Du kan evt. bruge en færdig kagecreme. Jeg vil anbefale at købe en "bagefast" creme, hvis du kan finde den.
  • Undgå af fyldet flyder ud ved at koge dit syltetøj op og tilsætte lidt maizenamel (oprør i lidt vand). Lad det afkøle efterfølgende i køleskabet.
  • Hvis du bruger en ikke-bagefast kagecreme, så gør det samme med maizena-mel. Sørg for at få lukket bollerne rigtig godt
  • Prøv at tilsætte 1 tsk vaniljesukker til købe-cremen for ekstra god smag.
  • Man kan også tilsætte lidt marcipan oven på vaniljecremen, og drysse marcipanen med lidt sukker.
  • Du kan med fordel fryse fastelavnsbollerne (inden du kommer glasur på). Når du så skal bruge dem giver du dem 8 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af og kom så glasuren på herefter.

følg mig på instagram

 
 

Billeder

 

Kan du lide opskriften?

Du må meget gerne trykke på de små 5 stjerner over billedet på opskriften, hvis du kunne lide dem. Så hjælper du opskriften med at komme op i søgeresultaterne, så andre kan få glæde og gavn af den 🙂

 

Kommentarer eller spørgsmål?

Har du lyst til at smide en kommentar, så er du velkommen til at gøre det nederst. Jeg ELSKER at få feedback fra læsere. Det allerbedste er når du uploader et billede sammen med din kommentar (hop derned). Du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål, så skal jeg svare så godt og hurtigst muligt jeg kan.

 

4.57 from 37 votes (32 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

13 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Britta
Britta
9 måneder siden

Tusindtal for den meget fine og detaljerede opskrift og nederst gode tips!
meget fin beskrivelse.
Tænker lige det er medicinmanden, med vished for at alt er velbeskrevet, der fremgår af vejledningen i opskrifterne!
Tak – for lækre fastelavnsboller! uhmmmmm!!

Johanne
Johanne
3 år siden

På baggrund af dine andre fantastiske opskrifter, gik jeg ind på din hjemmeside og håbede, at du havde en opskrift på fastelavnsboller. Og sørme så. 🙂 De er blevet så lækre. Tusind tak for opskriften endnu en gang Lars.

Maja N
Maja N
4 år siden

Så er der prøvebagt inden fastelavn. Det var til stor glæde for hele familien og naboer i dag. Tak for en let og super godt opskrift.

Maja

Tanja
Tanja
Svar til  Maja N
4 år siden

Hvorfan bliver glasuren lavet når der er æggehvide i?

Louise
Louise
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Er det varmluft eller alm ovn?

Gitte Hørsted Kristensen
Gitte Hørsted Kristensen
Svar til  Tanja
4 år siden

De er så gode at, de skal laves igen.

13
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x