Fyldte Portobellosvampe med hvidløg, parmesan og persille (opskrift)

Introduktion

Portobellosvampe har mange sikker prøvet på diverse restauranter. De seneste år er det kommet meget ned i pris, og gør sig fantastisk godt til kød, men bestemt også til f.eks. pastaretter. Det er let at lave og kræver ikke store kundskaber.

Umiddelbart lyder Portobellosvampe lyder meget eksotisk og italiensk, men er egentlig bare en stor champignon. På trods af sin lidt cremede smag så er den faktisk sund, og så indeholder den bl.a. kalium, selen, magnesium, C og D-vitamin m.fl. Portobellosvampen har den fordel at den er lidt mindre “våd” når den bliver bagt/stegt. Den gør sig rigtig godt i en sandwich f.eks. som alternativ til en bøf – men det er en anden historie.

 

Opskriften på gratinerede Portobellosvampe

5 fra 4 stemmer
Opskrift på fyldte Portobellosvampe parmesan hvidløg ovn gratinerede bagte persille
Fyldte Portobellosvampe
Forberedelse
15 min
Tilberedning
15 min
Samlet tid
30 min
 

Her er en god opskrift så du let kan lave Portobellosvampe næste gang du får gæster, eller bare vil have lidt ekstra godt til fredagsbøffen. 

Kategori: Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk, Italiensk
Antal: 6 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 6 stk Portobellosvampe (gerne store)
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 spsk Smør
  • 3 spsk Rasp
  • 1 bundt Persille
  • 0.25 tsk Salt
  • Peber (kværnet)
  • Revet Parmesan (til øverst)
Fremgangsmåde
  1. Start med at rense svampene.

  2. Skær stilken forsigtigt af, så tæt på "svampen" som muligt og kom den op i din blender (kan også hakkes fint).

  3. Tilsæt smør, rasp, hvidløg, persille, samt salt og lidt kværnet peber.

  4. Blend det hele. Jeg bruger min stavblender til opgaven.

  5. Anret Portobellosvampene på et fad eller bradepande, og kom indholdet tilbage i dem.

  6. Riv lidt parmesan over til allersidst.

  7. Bag i ovnen ca. 15-18 minutter ved 200 grader (alm. varme, midterste plade). Kan også laves ved varmluft, men så skal temperaturen ned på 185 grader. Parmesanosten skal være gylden.

  8. Når de tages ud af ovnen skal de lækre svampe bare serveres. Vi havde lidt trøffel tilovers fra en tidligere ret, så der kom lidt på som topping. Velbekomme...

 

Holdbarhed

Friske Portobellosvampe kan holde sig ca. 1 uge i køleskab. Helst i en plastpose med et par små huller i. Må ikke tørre ud.

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Hvis du har lyst til at skrive lidt om dine egne erfaringer med Portobellosvampe, så må du meget gerne dette nedenfor. Der er mange der gerne vil høre, hvordan resultatet blev for dig. Du kan også sætte et billede på, hvis du har taget et du vil dele med os andre.

Du er som altid også velkommen til at spørge eller kommentere, hvis der er noget der er uklart.

Velbekomme

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

2 tanker om “Fyldte Portobellosvampe med hvidløg, parmesan og persille (opskrift)

  • 30. januar 2018 at 14:00
    Permalink

    De er virkeligt gode. Perfekt med parmasan på toppen. Rigtig godt tilbehør til en god bøf.
    Tak

    Svar
    • 30. januar 2018 at 23:42
      Permalink

      Hej Line,
      Det er jeg da super glad for du synes. Tak for tilbagemeldingen.
      God aften
      KH Lars

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *