OpskriftTilbehør

Fyldte Portobellosvampe med hvidløg, parmesan og persille (opskrift)

Introduktion

Gratinerede portobellosvampe har mange sikker prøvet på diverse restauranter. De seneste år er det kommet meget ned i pris, og gør sig fantastisk godt til kød, men bestemt også til f.eks. pastaretter. Det er let at lave og kræver ikke store kundskaber.

Umiddelbart lyder Portobellosvampe lyder meget eksotisk og italiensk, men er egentlig bare en stor champignon. På trods af sin lidt cremede smag så er den faktisk sund, og så indeholder den bl.a. kalium, selen, magnesium, C og D-vitamin m.fl. Portobellosvampen har den fordel at den er lidt mindre “våd” når den bliver bagt/stegt. Den gør sig rigtig godt i en sandwich f.eks. som alternativ til en bøf – men det er en anden historie.

Opskrift på fyldte Portobellosvampe parmesan hvidløg ovn gratinerede bagte persille

Fyldte Portobellosvampe

Her er en god opskrift så du let kan lave Portobellosvampe næste gang du får gæster, eller bare vil have lidt ekstra godt til fredagsbøffen. 
3.63 fra 16 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk, Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 6 stk Portobellosvampe (gerne store)
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 spsk Smør
  • 3 spsk Rasp
  • 1 bundt Persille
  • 0.25 tsk Salt
  • Peber (kværnet)
  • Revet Parmesan (til øverst)
Fremgangsmåde
  • Start med at rense svampene.
  • Skær stilken forsigtigt af, så tæt på "svampen" som muligt og kom den op i din blender (kan også hakkes fint).
  • Tilsæt smør, rasp, hvidløg, persille, samt salt og lidt kværnet peber.
  • Blend det hele. Jeg bruger min stavblender til opgaven.
  • Anret Portobellosvampene på et fad eller bradepande, og kom indholdet tilbage i dem.
  • Riv lidt parmesan over til allersidst.
  • Bag i ovnen ca. 15-18 minutter ved 200 grader (alm. varme, midterste plade). Kan også laves ved varmluft, men så skal temperaturen ned på 185 grader. Parmesanosten skal være gylden.
  • Når de tages ud af ovnen skal de lækre svampe bare serveres. Vi havde lidt trøffel tilovers fra en tidligere ret, så der kom lidt på som topping. Velbekomme...
Ernæringsfakta
Antal: 6stk

følg mig på instagram

 

Holdbarhed

Friske Portobellosvampe kan holde sig ca. 1 uge i køleskab. Helst i en plastpose med et par små huller i. Må ikke tørre ud.

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Hvis du har lyst til at skrive lidt om dine egne erfaringer med Portobellosvampe, så må du meget gerne dette nedenfor. Der er mange der gerne vil høre, hvordan resultatet blev for dig. Du kan også sætte et billede på, hvis du har taget et du vil dele med os andre.

Du er som altid også velkommen til at spørge eller kommentere, hvis der er noget der er uklart.

Velbekomme

3.63 from 16 votes (15 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Line
Line
6 år siden

De er virkeligt gode. Perfekt med parmasan på toppen. Rigtig godt tilbehør til en god bøf.
Tak

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x