Prinsesseboller med rødbede – grovboller (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er en lille opskrift på nogle dejlige rødebede grovboller – eller prinsesseboller, som vores datter kalder dem. Det er en robustbolle, men egner sig godt til morgenbordet i weekenden, eller som frokostbolle. Pga. det grove mel og kerner, så holder den dig mæt i lang tid i forhold til almindelige kedelige rundstykker.

Prinsesseboller med rødbede
Ingredienser
- 2,5 dl Vand
- 20 gram Gær
- 0,5 tsk Sukker
- 1 dl Yoghurt
- 50 gram Solsikkerkerner (eller græskarkerner osv)
- 50 gram Havregryn
- 150 gram Rødbede (revet)
- 1,5 tsk Salt (fint)
- 75 gram Grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
- 350-400 gram Hvedemel
Fremgangsmåde
- Rør gæren og sukker ud i vandet. Tilsæt de revet rødbeder, yoghurt, solsikkekerner, salt og havregryn.
- Kom grahamsmelet i og rør i røremaskine. Når det er blandet fint tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være klistret, men ikke alt for våd. Rør godt sammen i røremaskine...
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer). Du kan også nøjes med 3-5 gram gær, og droppe sukkeret, og så lade den hæve i 10-12 timer ved stuetemperatur.
- Når dejen er hæve hældes dejen ud på et meldækket bord. Vendes hurtigt ind over sig selv 4 gange (se billeder).
- Skæres så i passende stykker (4x3). Billederne er af en dobbelt portion.
- Kom bollerne på en bradepande. Dæk med plastik og lad efterhæve 30 minutter. Tænd ovnen på 260 grader.
- Kom bollerne ind når ovnen er godt gennemvarm. Bag i 4 minutter, hvorefter du skruer ned til 220 grader i yderligere 16-18 minutter.
Opskriftsnoter
- 4 minutter ved 240 grader
- 18-20 minutter ved 200 grader
Billeder
Kommentarer og spørgsmål
Jeg vil meget gerne høre om de faldt i din smag. Du er velkommen til at stille spørgsmål, hvis der er noget du er i tvivl om.
Hvad synes du om opskriften?
Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.
Et lille “like” er også kærkomment 🙂
[fblike]
Nej hvor ser de gode ud. Dem glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Der ryger en bunke i fryseren så jeg har lidt ekstra til weekenden ❤️?