Brød og bagværkOpskriftTilbehør

Prinsesseboller med rødbede – grovboller (opskrift)

Introduktion

Her er en lille opskrift på nogle dejlige rødebede grovboller – eller prinsesseboller, som vores datter kalder dem. Det er en robustbolle, men egner sig godt til morgenbordet i weekenden, eller som frokostbolle. Pga. det grove mel og kerner, så holder den dig mæt i lang tid i forhold til almindelige kedelige rundstykker.

prinsesseboller grovboller med rødbede børnefødselsdag lækre boller morgenboller god opskrift på

Prinsesseboller med rødbede

Sådan laver du de lækreste, røde grovboller med rødbede. De smager SÅ godt og pynter på ethvert spisebord.
4.75 fra 8 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 timer 20 minutter
Tilb. tid: 22 minutter
Samlet tid: 2 timer 42 minutter
Antal: 12 boller
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 2,5 dl Vand
  • 20 gram Gær
  • 0,5 tsk Sukker
  • 1 dl Yoghurt
  • 50 gram Solsikkerkerner (eller græskarkerner osv)
  • 50 gram Havregryn
  • 150 gram Rødbede (revet)
  • 1,5 tsk Salt (fint)
  • 75 gram Grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
  • 350-400 gram Hvedemel
Fremgangsmåde
  • Rør gæren og sukker ud i vandet. Tilsæt de revet rødbeder, yoghurt, solsikkekerner, salt og havregryn. 
  • Kom grahamsmelet i og rør i røremaskine. Når det er blandet fint tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være klistret, men ikke alt for våd. Rør godt sammen i røremaskine...
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer). Du kan også nøjes med 3-5 gram gær, og droppe sukkeret, og så lade den hæve i 10-12 timer ved stuetemperatur.
  • Når dejen er hæve hældes dejen ud på et meldækket bord. Vendes hurtigt ind over sig selv 4 gange (se billeder).
  • Skæres så i passende stykker (4x3). Billederne er af en dobbelt portion.
  • Kom bollerne på en bradepande. Dæk med plastik og lad efterhæve 30 minutter. Tænd ovnen på 260 grader.
  • Kom bollerne ind når ovnen er godt gennemvarm. Bag i 4 minutter, hvorefter du skruer ned til 220 grader i yderligere 16-18 minutter.
Opskriftsnoter
Bager du en dobbelt portion kan du med fordel bage bollerne med varmluft. Her skal du reducere temperaturen som følger:
  • 4 minutter ved 240 grader
  • 18-20 minutter ved 200 grader
 
Tip
Grovbollerne kan med fordel fryses. Når de skal bruges kommer du dem i ovnen ved 200 grader (alm. varme) i 10 minutter. Lad dem stå et minuts tid inden du skærer dem. De er perfekte.

 

Billeder

 

Kommentarer og spørgsmål

Jeg vil meget gerne høre om de faldt i din smag. Du er velkommen til at stille spørgsmål, hvis der er noget du er i tvivl om.

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.

Et lille “like” er også kærkomment 🙂

[fblike]

 

 

Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Malene
Malene
6 år siden

Nej hvor ser de gode ud. Dem glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Der ryger en bunke i fryseren så jeg har lidt ekstra til weekenden ❤️?

1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x