Prinsesseboller med rødbede – grovboller (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er en lille opskrift på nogle dejlige rødebede grovboller – eller prinsesseboller, som vores datter kalder dem. Det er en robustbolle, men egner sig godt til morgenbordet i weekenden, eller som frokostbolle. Pga. det grove mel og kerner, så holder den dig mæt i lang tid i forhold til almindelige kedelige rundstykker.
Prinsesseboller med rødbede
Ingredienser
- 2,5 dl Vand
- 20 gram Gær
- 0,5 tsk Sukker
- 1 dl Yoghurt
- 50 gram Solsikkerkerner (eller græskarkerner osv)
- 50 gram Havregryn
- 150 gram Rødbede (revet)
- 1,5 tsk Salt (fint)
- 75 gram Grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
- 350-400 gram Hvedemel
Fremgangsmåde
- Rør gæren og sukker ud i vandet. Tilsæt de revet rødbeder, yoghurt, solsikkekerner, salt og havregryn.
- Kom grahamsmelet i og rør i røremaskine. Når det er blandet fint tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være klistret, men ikke alt for våd. Rør godt sammen i røremaskine...
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer). Du kan også nøjes med 3-5 gram gær, og droppe sukkeret, og så lade den hæve i 10-12 timer ved stuetemperatur.
- Når dejen er hæve hældes dejen ud på et meldækket bord. Vendes hurtigt ind over sig selv 4 gange (se billeder).
- Skæres så i passende stykker (4x3). Billederne er af en dobbelt portion.
- Kom bollerne på en bradepande. Dæk med plastik og lad efterhæve 30 minutter. Tænd ovnen på 260 grader.
- Kom bollerne ind når ovnen er godt gennemvarm. Bag i 4 minutter, hvorefter du skruer ned til 220 grader i yderligere 16-18 minutter.
Opskriftsnoter
- 4 minutter ved 240 grader
- 18-20 minutter ved 200 grader
Billeder
Kommentarer og spørgsmål
Jeg vil meget gerne høre om de faldt i din smag. Du er velkommen til at stille spørgsmål, hvis der er noget du er i tvivl om.
Hvad synes du om opskriften?
Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.
Et lille “like” er også kærkomment 🙂
[fblike]
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Nej hvor ser de gode ud. Dem glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Der ryger en bunke i fryseren så jeg har lidt ekstra til weekenden ❤️?