Tips

Meyer terningspil – regler m.m.

Introduktion til Meyer

Meyer er super let terningespil, hvor både held og evnen til at bluffe kommer til sin magt. Vi har spillet Meyer lige siden folkeskoletiden, og spiller det stadig når vi f.eks. er i sommerhuset etc. Det gode ved terningespillet Meyer er at man kan spille det blot 2 spillere, men man kan i princippet være lige så mange man har terninger til. Regler til Meyer kan du finde lige her – og det er super let og super sjovt 🙂

 

Spillet overordnet

Deltagere: Minimum 2 personer (ingen øvre grænse)
Alder: fra ca. 5 år
Tid: ca. 10-20 minutter pr spil.
Antal terninger: 2 terninger + 1 terning pr. spiller til point (dvs. 4 terninger til 2 spillere).
Andet: 2 rafle-bægere
Vinderen: Den der har point tilbage længst tid.

 

Pointgivning terninger

I Meyer kan du få følgende point fra top til bund (øjnene på terningen)

Meyer (1+2)
Lille-Meyer (1+3)
Par 6 (6+6) etc. (par 5, 4, 3, 2 og 1)

Herefter går det nedad i tallene:
65, 64, 63, 62, 61, 54, 53, 52, 51, 43, 42, 41, 32

 

Sådan spiller du

Alle spillere får en pointterning. Man starter med 6, og mister pointer når man taber runden.

Selve spiller foregår med 2 terninger. Den første spiller rafler med de 2 terninger mellem de to raflebægere. Her melder man resultatet ud til den næste i rækken (man kan sige det øjene viser jf. ovenstående tabel – eller man kan bluffe). Herefter sendes raflebægeret videre til næste person i rækken.

Den næste person skal så enten acceptere meldingen eller “løfte” det øverste bæger, og se om det er sandt hvad der er meldt. Hvis man tror på meldingen, så ryster man bægeret, og melder selv videre til den næste i rækken.

Tror man ikke på en melding og vælger at løfte, så er der to muligheder. Enten var meldingen korrekt, og man går så 1 point ned på sin egen pointterning. Hvis meldingen var usand, så er det den der forsøgte at bluffe der går 1 point ned. Den der først har mistet alle sine point har tabt, og den der sidder tilbage med point, når resten er ude – har vundet !

 

Der er 2 ekstra situationer man skal være opmærksom på: 

Meldingen Meyer: Hvis der meldes Meyer (1+2), så spilles der om 2 point. Dvs. hvis du melder Meyer, så taber du 2 point, hvis det er et bluff, men har du ramt Meyer, så mister personen efter dig 2 point. Hvis personen efter dig tror på dig (når du har meldt Meyer), så kan vedkommende sende den videre til personen efter mod selv at gå 1 point ned. Hvis bægeret når tilbage til den der meldte Meyer først på runden, så starter han blot forfra med at slå igen.

Uheldigt slag: Hvis personen før dig har slået et slag, der er højere end det du lige har slået (i forsøget på at slå et endnu højere slag), så kan du enten bluffe og lave en melding over personen før dig – eller du kan ryste terningerne igen og sende bægeret direkte videre til personen efter dig og sige “Der, eller derover” (du må ikke kigge først). Det betyder at du har en “blind” chance for at slå et slag der er mere end det meldte.

 

Hvad synes du om spillet Meyer?

Skriv gerne i kommentarfeltet længere nede, hvis du også spiller Meyer, eller måske endda spiller med andre regler. Nogle spiller med at pointene går nede fra og op, men normalt spiller man med at gå fra 6 og ned.

 

Andre gode spil

Terningespillet 10.000

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jensen
Jensen
1 År siden

Elsker meyer – et bodage-“game”, som vi har spillet i mange år.

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x