Tip: Sådan slipper du for telefonsælgere (Robinsonlisten)

Introduktion til Robinsonlisten

Hvad er Robinsonlisten? Mange af os kender at man bliver ringet op i tide og mest utide omkring et eller andet. Det kan være salg af blade, aviser, forsikringsundersøgelser og meget mere. Det er godt nok sjældent jeg rent faktisk ønsker at købe noget, og derfor ender disse samtaler typisk med man siger “ellers tak”, og det bliver mest en kamp om, hvor hurtigt man kan “slippe væk fra salgstalen”.

Der er heldigvis en måde at slippe for disse telefonsælgere på – den hedder Robinsonlisten. Man kalder det også “Markedsføringsbeskyttelse”. Her viser jeg hvordan du kan tilmelde dig.

 

Stop telefonsælgere – sådan gør du

 1. Gå ind på borger.dk og skriv “Robinson” eller “Robinsonlisten” i søgefeltet. Tryk på Robinsonlisten.
 2. Vælg din kommune, tryk herefter på Start, hvor der står Beskyttelse mod direkte markedsføring (Robinsonlisten) (Log ind med NemID)
 3. Herefter kommer du indtil en overskrift der er lidt forvirrende “Ansøg om navne- og adressebeskyttelse”, hvilket jo ikke lige var det vi ville. MEN, det er det rigtige sted, og du kan senere vælge Robinsonlisten og selvfølgelig ikke ændre i navne og adressebeskyttelsen. Tryk på videre.
 4. Nu åbner endnu en forvirrende side omkring adressebeskyttelse. Tryk videre.
 5. Nu noget omkring digital post. Tryk videre.
 6. Vælg så personen det drejer sig om. Du kan også se dine børn i listen her. Tryk næste.
 7. Så kom der noget relevant. Nu kan du vælge mellem vejviserbeskyttelse, navne/adresse beskyttelse og så “markedsføringsbeskyttelse”, som er det vi er ude efter. Klik så der kommer et flueben ud for “Markedsføringsbeskyttelse”. Tryk næste.
 8. Du skal nu bekræfte at du vil tilmeldes listen (gælder i 100 år – så skal du gøre det igen :-)).
 9. Til sidst en lille kvittering på at ændringen er gennemført. Igen lidt forvirrende med teksten “Anmeldelse om navne- og adressebeskyttelse er registreret korrekt”. Det er det rigtige sted. Tryk næste.
 10. Vælg Afslut, og du er færdig.

Når du har gennemført ændringen får du også en bekræftelse på Eboks, hvor du kan se at du nu er tilmeldt Markedsføringsbeskyttelse. (se billeder nedenfor).

 

FAQ – typiske spørgsmål om Robinsonlisten

 • Hvor hurtigt træder registreringen i kraft?
  • De forskellige selskaber har pligt til at holde sig opdateret på listen. Robinsonlisten opdateres hvert kvartal, så der kan gå op til 3 måneder før din ændring er synlige for virksomhederne.
 • Hvilke type opkald dækker det?
  • Robinsonlisten gælder for reklamer og henvendelser på din postadresse, hvor dit navn og din adresse er påført. Derudover beskytter Robinsonlisten mod opkald, som f.eks. salg af magasiner m.m.
 • Skal firmaerne respektere det?
  • Ja!   Når et firma vil kontakte dig via post med navn og adresse, eller foretage telefonsalg har de pligt til at undersøge forud for kontakten, om du er registreret på Robinsonlisten.
 • Får jeg stadig reklamer i postkassen der ikke er personligt sendte?
  • Ja!   Du vil stadig få de almindelig reklamer som hidtil. Hvis du vil undgå almindelige reklamer, så skal du have fat i et “Reklamer – Nej tak” skilt. Det fås på www.postdanmark.dk, hvor du kan søge på “reklamer”, så kommer det automatisk frem.
 • Må jeg kontaktes, hvis jeg har deltaget i en konkurrence, hvor jeg giver lov til kontakten ved deltagelse?
  • Ja!   Her har du selv givet lov, så der vil firmaet kunne kontakte dig som nævnt i de konkurrencebetingelser der var nævnt da du deltog.

 

Billeder

Jeg har taget billeder af hvert lille punkt du skal igennem, så du kan følge det “slavisk”. Det skulle være let at gå til…

 

Hvad synes du om indlægget?

Jeg håber du kan bruge guiden. Du må meget gerne give den 5 stjerner. Det gør det lettere for andre at finde indlægget på f.eks. google. Har du spørgsmål, så skriv dem nedenfor, så svarer jeg så godt jeg kan…

[kkstarratings]

 

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

3 thoughts on “Tip: Sådan slipper du for telefonsælgere (Robinsonlisten)

 • 30. november 2018 kl. 16:14
  Permalink

  Super – Fantastisk hjælp 🙂 Tusind tak, jeg havde faktisk givet op efter ca. 5 nervøse forsøg, men så ville jeg lige google Robinsonlisten i tilfælde af, at andre måske havde oplevet problemer med tilmelding – og vupti der stod “Dagens mand i skysovs” med verdens bedste opskrift på en borger.dk labyrint. Jeg ville selvfølgelig gi’ dig fuldt hus med 5 stjerner men, den stoppede ved 4½ !!!!? Men her fra alle de bedste ønsker for dig og din familie håber at borger.dk sender dig en pæn julegave nu du har lavet deres job…… Jeg har gemt din opskrift både på papir og PC, og giver den til alle, der ligesom mig lider forfærdeligt af telefonsælgerfobi.
  Bedste hilsner Janne

  Besvar
 • 17. oktober 2018 kl. 16:47
  Permalink

  Hvordan melder man sig ud af robinsonlisten?

  Besvar
  • 17. oktober 2018 kl. 17:03
   Permalink

   Hej Ole. Det gør man på samme måde som beskrevet. Man går ind samme sted og ‘fravælger’ den.
   Giver det mening?

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *