Skift af trækaksel på Tesla Model S, højre side front, 4WD

Skift din trækaksel

Efterhånden som der løber km på ellerten, bliver den jo slidt som alle andre biler. Til forskel fra fra andre biler i klassen med mere end 400 HK og firhjulstræk, så er Tesla’en faktisk en bil der er ret enkel at gå til, hvis bare man er lidt handyman, og måske har skruet på biler (..eller MC) før. En trækaksel er en af de ting som bliver slidt, og efter 220.000 km, synes jeg egentlig den har aftjent sin pligt til mere end fulde. Her er en step by step på en udskift af en trækaksel på Tesla Model S med dual-motors.

 

Sådan gør du

 1. Bestil din del, gerne uoriginal, det er 99.9% i ganske god kvalitet. Min kom fra Autoteile.de i tyskland, og kostede ca. 1800, inkl moms og fragt. Husk der er små forskelle, selv indenfor samme årgang.
 2. Pil hjul af, og løsn de to skruer i bunden af ophæng.
 3. Pil frunk-badekaret ud, så alt er synligt.
 4. Twist hjulophæng ud. Man kan bruge en fjeder-sammenpresser, for at lette den proces, det gjorde jeg, men kan godt gøres uden (tror jeg).
 5. Tag den gamle aksel ud. Den skal lige have et par slag med en muggert for at slippe differientiale, men krævede ikke overdreven vold.
 6. Smid den nye aksel i og saml det hele, vupti.

Det hele tog 2,5 time, men vi snakkede også en del imens, det kan gøres på en time. Kører som en drøm igen, uden klonk-lyde ved max styrudslag, og penge sparet.

Hvis man vil spare lidt mere, så kan man nøjes med at skifte drivleddet også – men det er lettest at skifte hele trækakslen. På engelsk hedder det “driveshaft”, hvis du vil søge lidt på de internationale fora.

 

Billeder

 

Støtte

Hvis du ønsker at give lidt støtte, så brug nedenstående link, hvis du bestiller en ny Tesla, så får du gratis Supercharge kilometer med, og det koster dig ikke noget.

Brug gerne dette link: http://ts.la/kennethterje5714

 

Spørgsmål eller kommentarer

I er velkomne til at stille spørgsmål herunder, dog er det ikke mig selv, der har lavet ovenstående. Det er Kenneth Sørensen fra Tesla Owners Club Denmark (Facebookgruppe). Hop derind. Der er masser af hjælp at hente også…

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

2 thoughts on “Skift af trækaksel på Tesla Model S, højre side front, 4WD

 • 7. oktober 2022 kl. 18:19
  Permalink

  Hej Lars
  Skal den ikke spores bagefter ligesom “alm” biler?
  Mvh Dorte

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *