BilerModel SRejser / FerieSommerTesla

Sommerferie til Bourgogne i elbil (Tesla model S)

Introduktion 

I år skulle turen gå til Bourgogne. Vi var ikke ude i mega god tid, men vi fandt et lille skønt sted i den lille landsby Marnoz, som ligger i det nordlige Bourgogne lige syd for Besancon. Vi har tidligere været på tur i vores el-biler både den “nye” Tesla model 3 fra 2021, men også vores ældre Tesla model S fra 2015 (TMS).

Vi fandt stedet på Booking.com. En gammel “gård”, som i min verden mere ligner en stor klassisk fransk villa. Den havde den skønneste baghave med pool, frugtplantage og lækkert havemiljø.

Turen dernede startede i Danmark (Kolding), hvor vi forlod hjemme ca. kl. 18 fredag aften. Vi gjorde holdt i Rødekro (ved superchargeren), hvor vi samtidig lige fik aftensmade på Sunset. Herefter gik turen ned igennem Tyskland. Destinationen var en lille by syd for Freiburg, hvor vi har lidt familie.

 

fransk lille gård sommerferie elbil

Opladning og selve turen

På det følgende billede kan du se, hvor vi ladede undervejs. Da vi denne gang kørte i TMS, som har en max ladehastighed på ca 110-125kW (125kW minus batteriniveauet – dvs. ved 50% fyldt batteri lades ca 60-75kW), så skulle vi selvsagt holde lidt længere stop end når vi kører i den nyere model 3 (som lader op til 250kW). Til gengæld, så gør de lidt længere pauser at vi kan snuppe en reel powernap om natten på 25-45 minutter, hvilket betød at køreturen var meget mere afslappende end når man skal videre efter kun 10-15 minutter hver gang.

Turen fra Kolding til Bad Krozingen
Overblik over forbrug derned. Hastighed på motorvej 130-150 km/t.

Turen derned bød på 7 lade stops og samlet næsten 5 timers pause. Det kunne have været gjort meget hurtigere ved at have kortere stops og køre videre når man når omkring 60-70 % strøm på batteriet. De sidste 30 procenter tager uforholdsmæssigt lang tid at lade. Men om natten, så var det fedt lige at kunne snuppe en rigtig lur 🙂

 

Ind i Frankrig og Bourgogne

Vi overnattede på et lille B&B lige uden for Bad Krozingen, da vi har noget familie, vi gerne ville besøge. Dagen efter to vi videre til den lille franske by Marnoz, hvor vi boede det mest fantastiske sted. Der er også ganske fin dækning med Superchargere i Frankrig. Til gengæld er udbuddet af opladere rundt i de små byer virkelig minimale. I området, hvor vi er er det kun 1 af 6 mindre byer, hvor der er 1 ladestander (ved Super U i Arbois). Den var gået ned i går, da vi kørte igennem byen, og lige ville tjekke om vi kunne bruge den i tilfælde af der blev behov. Hjemmesiden, hvor man skulle betale var nede. Dagen efter fungerede det hele igen, og vi kunne klatlade lidt når vi var inde og handler. Vi så kun én anden elbil lade i den uge vi var der. Ellers holdt vi os blot til Tesla Superchargere.

 

Konklusionen

Det er super let at køre igennem Europa i en elbil. Denne gang var vi i Frankrig – nærmere bestemt Bourgogne i Elbil (Tesla model S fra 2015). Vi har nu prøvet både vores Tesla model 3, men dog primært vores lidt ældre Tesla model S, og det fungerer eminent. Der er selvfølgelig lidt ventetid, men det får man hurtigt ind under huden, så det bliver en naturlig del af rejsen. Man kan let planlægge turen, så man stopper for opladning, når man alligevel skal tisse eller spise (eller nok faktisk mest den anden vej rundt). 

Det er blot at kaste sig ud i det. Fantastisk
… og så er det så fedt at kunne køle bilen på få minutter inden man skal ud at køre (specielt når den har holdt i solen i timevis). Love it 🙂

 

 

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

 

Bedste tracker til din Tesla?

Tessie – ingen tvivl længere… Hvis du ligesom jeg synes det er fedt at kunne følge med i din Tesla’s køreture, ladninger, “life-time” kørselskort, batteriets degradering og meget mere, så skal du tjekke Tessie ud. Den klarer det hele automatisk. Jeg har tidligere brugt TeslaMate og TeslaFi. Teslamate er gratis, men kræver egen server og dårlig brugerflade. TeslaFi er dyr – du skal betale 50$ pr. bil pr. år for at bruge det, og samtidig er der ikke en app / mobilsite til din iPhone/Android telefon (eller iPad/Tablet for den sags skyld).

Tessie app iPhone teslafi tracker teslamate iPad tablet android mobile version

 

Ved Tessie koster det 49.99$ pr. år lige gyldig hvor mange biler du har, og du har adgang fra alle platforme, hvilket er super smart. Tessie kan også benytte den til stemmestyring via f.eks. Apple Watch. Hvis du benytter mit link, så får du en gratis måned, hvor du kan teste det ud

Klik her (eller på billedet ovenfor: https://share.tessie.com/rTgGPZsuGxb

 

 

rabat på tesla model 3 y s x afslag i pris Tesla hos erfaring med tilbud
Rabat på din kommende Tesla

Rabat ved køb af Tesla

I skrivende stund kan du få rabat ved køb af din nye Tesla. Du kan få 7000 kroner i rabat på en Tesla Model S og Tesla Model X. På Tesla Model 3 og Tesla Model Y får du aktuelt 3500,- kroner i rabat. Det du skal gøre er at benytte mit henvisningslink: https://www.tesla.com/da_dk/referral/lars99453 – Har du allerede bestilt din bil (men ikke leveret så skriv/ring til Tesla og bed dem tilføje en henviser (referral) på din aflagte ordre, og giv dem mit Tesla ID: lars99453 – så kan du nå at få den kontante rabat stadigvæk og jeg får point på min Teslakonto, så jeg kan få gratis kWh på superchagere, så det er Win/Win for os begge. 

 

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x