Test: Roterende pizzasten til Ooni Koda (12 og 16)

Introduktion

Så kom muligheden for en roterende pizzasten til Ooni Kode 12 og 16. Jeg har tidligere testet de super gode gas-pizzaovne Ooni Koda 12 og Ooni Koda 16. De bliver så varme at en pizza kun tager få minutter om at blive bagt færdige. Den største udfordring ved den høje varme er faktisk at undgå at kanterne bliver for sorte, så du skal vende pizzaerne ofte.

For nogle måneder siden faldt jeg over muligheden for at “installere” en roterende pizzasten til Ooni Koda 16 – det så mega interessant ud. Du skulle blot skulle lægge pizzaen ind og så vente knap 2 minutter, og så tage den færdige og perfekt-bagte pizza ud.

Jeg fulgte med på diverse Facebookgrupper, hvor man diskuterede designet, og efter lidt overvejelser, så sendte jeg bestillingen afsted. Efter en periode med test, så synes jeg at andre skulle have muligheden for at læse lidt nærmere om det. Jeg ELSKER det… det forøgede min glæde for pizzabagning endnu mere…

Her er nogle billeder og videoer af hvordan det ser ud. Jeg har kun testet enheden til Ooni Koda 16.

Installation

Du modtager sættet fra Zhaohui Wang, og så samler du det let. Du kan se en video på YouTube af hvordan du samler det. Det tager ca 15 minutter, og så er du kørende. I videoen viser han det på en “model” – ikke på den rigtige Ooni Kode 16. Når man har samlet bærearmene, så monteres det let på din grill. Du tager den originale sten ud, og i det hul der er underneden monteres holder+motor (se billeder herunder). Det sidder fint bag efter.

Motoren drives af alm. strøm fra stikkontakten (230v – kabel medfølger) eller en 12 V batteripakke (som kan tilkøbes). Der medfølger også en lille boks, hvor du kan styre hastigheden på rotationen fra 0 til 6 omdrejninger pr. minut.

Jeg har ladet mig fortælle at hvis man vil have en indsats i Ooni Koda 12, så skal der bores et lille hul – det skal man ikke i Ooni Koda 16. Det kan man se nærmere om i guiden på Facebooksiden.

 

Billeder

 

Video

 

Køb

Ønsker du en roterende pizzasten til Ooni Kode 12 eller 16, så kan du bestille den via Facebookgruppen Ooni Hack direkte hos Zhaohui Wang, som er manden bag gruppen og den roterende motor. Det er lavet i kvalitetsstål beregnet til madlavning. Man kan ikke betale direkte med creditkort, men man kan betale med PayPal, og så sender han til Danmark. Prisen er $128 (US) inkl. forsendelse. Der kommer toldafgift og håndtering (PostNord) oven i på ca. 287 kr. Dertil kommer en pizzasten, som du skal købe separat. Jeg købte denne pizza sten fra Coop (direkte link).

Zhaohui Wang svarer typisk inden for et døgn på messenger eller i gruppen. Så kan du få afklaret spørgsmål, hvis du har nogle inden evt. køb. Forsendelsen er ca 14 dage, og så skal den toldbehandles, hvor det kan tage alt fra et par dage til et par uger. Så regn med en lille måned fra du har lagt ordren.

Så den samlede pris ender omkring 1200,- hvilket selvfølgelig er en del men jeg er seriøst lykkeligt for det nye setup. Det fungerer super godt.

Ooni Koda 16
Få mere info om Ooni Koda 16 og 12 lige her (Ooni hjemmeside)

 

 

I brug

Når man kobler strømmen til, så kan du justere med drejeknappen, hvor hurtigt du ønsker stenen skal rotere. Der efter lader du ovnen varme op som normal, og når temperaturen er nået, så smider du blot pizza’en ind. Jeg har den stående på Max varme indtil pizza’en ryger ind på stenen, så skruer jeg ned på minimum, og herefter tager det lige knap 2 minutter, før den er færdig.

Selve motoren larmer ikke. Man kan høre den summer. På videoen lyder det højere end det er  da der ikke rigtig er andre lyder når man filmer det.

Jeg tror jeg ville købe batteripakken (powerbank) med, hvis jeg skulle købe igen. Det ville gøre det endnu lettere at “sætte strøm til” når man flytter rundt på pizzaovnen.

 

Garanti

Ooni beskriver at garantien kan påvirkes, hvis du “ændrer” i opsætningen. I 16’eren ændrer du ikke noget, men du laver et lille hul i 12’eren. Det skal du selvfølgelig være klar på at det kan have indflydelse.

 

Inspiration

Italiensk pizzadej i 2 nemme udgaver – en hurtig og en til langtidshævning (opskrift)
Hjemmelavet tomatsauce til pizza (opskrift)
Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift)

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med os andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst (hvis du får monteret den).

God fornøjelse.

Roterende pizzasten til Ooni Koda 16
 • Byggekvalitet
 • Daglig brug (støj, lethed etc)
 • Pris
4.5

Min samlede vurdering

Ved at købe en roterende pizzasten til din Ooni Koda pizzaovn, så bliver pizzabagningen MEGA let, og du får den perfekt afbagning. Den kræver 230v – men jeg synes du skal overveje at tilkøbe batteripakken, så du let kan koble et par alm. batterier i en “powerbank”, og så benytte den på ferier etc (hvis du ikke lige har strøm ved hånden).

Kan klart anbefales…

Gode ting

 • Flot afbagning
 • Ingen stress
 • Både til Ooni Koda 12 og 16
 • Mulighed for at køre på batteri

Dårlige ting

 • Kræver strøm
 • Garanti kan påvirkes

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 thought on “Test: Roterende pizzasten til Ooni Koda (12 og 16)

 • 25. september 2022 kl. 16:56
  Permalink

  Smid en kommentar, hvis du har spørgsmål om den roterende pizzasten / enhed til din Ooni Koda pizzaovn, så skal jeg forsøge at hjælpe så godt jeg kan.
  mvh L

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *