Lyd og BilledeTests

Test: Wavell Light – perfekt til små ører…

Introduktion

Wavell Light er seneste skud på stammen fra danske Wavell. Jeg har fået et sæt til test, og det vil jeg skrive lidt om i denne anmeldelse. Planen har været at få lavet et sæt mindre in-ears høretelefoner, som personer med små øregange også kunne have glæde af. Nu har jeg (og min hustru primært) benyttet dem gennem en periode, og vi er virkelige imponeret. De rammer et hul i markedet, hvor nogle netop har svært ved at finde in-ears høretelefoner (earbuds), som ikke stikker ud af øret, eller føles usikre/løse under træning… det vildeste er næsten vægten… kun 3 gram !! Læs med videre herunder…

 

Tilbage i februar 2022 var de med i Løvens hule (læs historien her).

 

 

Design og byggekvalitet

Min første tanke om Wavell Light var at de var meget små – som i virkelig små og fine. De er lavet med et touchpanel på fladen der vender ud af øret. De stikker ikke ud af øret hvilket er super fint da man faktisk kan ligge med hovedet på en pude uden at de ‘presser’ mod øret. De virker også robuste og i fin kvalitet. Silikonen er blød og generer slet ikke. Jeg var lidt nervøs for at der var sådan en lille “silikone” tap, der skulle stikke lidt op ad (se billeder), men det er helt fint, og de sidder super.

Wavell light til små øregange høretelefoner inears in-ears sport små ører erfaring hvilke passer godt
Størrelsen på de nye Wavell Light er imponerende. Fra højre: Wavell TWO, Wavell Light og Sony WF1000XM4.

 

Installation

Wavell Light parres, som de fleste andre høretelefoner med din smartphone eller computer via bluetooth. Du finder dem let i bluetooth menuen. Efter parring, vil de automatisk koble på din enhed, når du tager dem ud af boksen – og koble fra når du lægger dem i igen til opladning. Det er super let. Det står let beskrevet i den medfølgende manual, hvis du skulle blive i tvivl 🙂

 

Wavell Light – specifikationer

Model: Wavell Light med Active Noise Cancellation (ANC)
Lyd-typer: Active Noise Cancellation + Transparency (kaldes også Ambient mode)
Opladning
type: USB-C / Trådløs via opbevaringsboks
Bluetooth: 5.2 (A2DP/AVCTP/AVDTP/HFP)
Speaker driver: 6mm, 16 ohm
Størrelse: 26 x 17,5 x 22 mm
Batteri kapacitet in-ears: 3.7V, 35 mAh svt. 5 timers afspilning, 130 timers standby.
Opladningstid earbuds: 1 time
Batteri kapacitet boks: 3.7V, 250mA (trådløs opladning af etui)
Opladningstid: 2 timer
Frekvensområde: 20Hz-20KHz
Chipset: Qualcomm QCC5141
Format: AAC/SBC
Vægt: Earbuds: 3 gram. Etui: 30.2 gram.
Betjening
 : Touch betjeningsflade på hver høretelefon

 

Kassen indeholder

 • Høretelefoner Wavell Light med ANC
 • Opladningsboks (trådløs opladning / eller USB)
 • USB-C opladerkabel
 • Brugermanual
 • Der medfølger IKKE en trådløs oplader, men den kan købes ekstra (gør det)

 

Daglig brug

Det små Wavell Light høretelefoner opbevares blot i boksen, så de er klar til brug. Det kobler hurtigt sammen med din enhed når du tager dem ud af denne, og du er klar til brug. Det er let både derhjemme, på turen og i forbindelse med træningsaktiviteter.

 

– Betjening via Touchpanel

Wavell Light har et lille touchområde på begge flader af høretelefonen. Det fungerer fint i det daglige. Hos en som mig med kæmpe øregange, så sidder de faktisk lidt dybt, og der kan touchfladen gemme sig lidt når jeg skal skifte nummer. Dog ikke noget der har generet mig. Hos min hustru Heidi er det intet problem.

ANC/Ambient – Tryk 5x (skifter mellem de 2 – kan ikke slås fra)
Play/pause
 – Tryk 2x (kan gøres på begge sider)
Besvar/afslut opkald – Tryk 2x (altså samme som play/pause)
Afvis opkald –
Tryk og hold i 2 sekunder
Forrige nummer –
Tryk 4x 
Volumen op/net
Tryk 3x (hhv. højre / venstre)

 

– I hverdagen

Når du hiver Wavell Light ud af opbevaringsboksen, som også er en opladningskasse/powerbank, så kobler de straks sammen med din tidligere enhed. Hvis den ikke er i nærheden, så vil den begynde at søge, og du kan koble den sammen med f.eks. din computer el. lignende. Når du smider dem retur i kassen, så slukker de med det samme og går i gang med at lade op så de er klar til næste gang. Opbevaringsboksen er lille og diskret med runde hjørner, som gør at du let kan have boksen med rundt i jakkelommen eller i din taske.

En af de små ting, som jeg ikke har tænkt så meget over, men som flere har nævnt som en fordel med Wavell Light, er at de ikke stikker ud af øret. Det gør at du kan ligge i sengen og høre musik/podcast/lydbog uden at være nervøs for at du falder i søvn med dem i øret (med ømhed til følge). De sidder super fint, og du kan sagtens sove med dem i øret. Husk blot at sætte en timer på når du går i gang, så afspilningen slutter efter en bestemt tid (hvis du har tendens til at falde i søvn med dem i). Du kan benytte timer funktionen på iPhone til det (det har jeg skrevet om for lang tid siden – læs mere her)

 

– Træning og løb

Her er det primært Heidi (min skønne hustru), der har brugt dem til træning (Crossfit, løb og gåture). Hun er virkelig glad for dem. Hun har tidligere ellers sværget til Apples almindelige høretelefoner med ledning. Jeg har trukket hende igennem mange andre, men hendes problem har været at hun har små ører/øregange, og det betyder at rigtig mange sidder dårligt og stikker ud af øret. Det gør disse slet ikke. Hun har fundet sine nye yndlingshøretelefoner – og det kan jeg godt forstå.

 

Wavell light in-ear italien skiferie Wavell light in-ear italien skiferie

 

Batteritid

Batteritiden passer sådan set ok. Jo højere volumen du bruger jo kortere batteritid, men det ved vi jo godt 🙂 Opbevaringsboksen er også powerbank, og du kan oplade dine Wavell Light op når de placeres deri. Boksen oplades via USB-C el. blot trådløst (Qi), som de bør i 2023. Perfekt.

 

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

Lydkvalitet

Hvordan er lyden så i de her Wavell Light…? Mit testopsæt er Wavell Light med på min iPhone 14 Pro, min hustrus iPhone 12 Mini og på min Macbook Pro. Jeg har ikke testet med Android/Samsung. De testes altid med forskellige genrer af musik, og i den bedste kvalitet, så man kan få nuancer med (Tidal HIFI)

 

– Active Noise Cancellation (ANC)

Wavell Light har active noise cancellation (ANC), som fungerer ved at have 2 mikrofoner, der via processoren i høretelefonerne analyserer omgivelserne. Herefter lokaliseret konstant støj, og sendes i mod-fase, som gør at lyden “neutraliseres” i øret.

Det fungerer sådan set fint. Det er ikke samme lyddæmpende effekt, som man kan opnå med topmodellerne fra de to “førende” hhv. BOSE og Sony’s in-ears – men er super fint til hverdagens brug (og selvfølgelig også på flyveture). ANC er nemlig genialt når man skal på flyvetur el. lignende, hvor du har den konstante støj. Her er Wavell Light geniale, da de ikke stikker ud af øret, hvilket gør at du kan have dem på selv når du hviler dig – uden at de generer ørene.

Udover ANC, så har Wavell Light også ambient mode, som gør at du kan høre omgivelserne, da den lader lyde passere igennem via mikrofoner på ydersiden. Det fungerer også helt fint. Ikke så godt som på Apple AirPods Pro, så hvis du er meget glad for ambience mode, så er det ikke Wavell Light du skal gå efter.

 

– Musik

Et af mine kritikpunkter på den tidligere lancerede PRO-model var at lyden havde al for tung bund når ANC var til (og det er den ofte det meste af tiden). Derfor var det spændende, da jeg skulle have Wavell Light i brug. Heldigvis har Wavell her lykkedes med at finde en super fint balance. Lyden er markant bedre balanceret, og lyder rigtig fint til stort set alle former for musik. God bund, mellemtone og top. Det er jeg overbevist om de fleste vil synes om.

 

– Telefoni

Telefonifunktionen er ganske fint. Du kan nemt høre en samtale. Som med de fleste andre ANC høretelefoner, så hjælper det meget at omgivelserne sorteres fra under et opkald. Det gør at man har MEGET lettere ved at holde fokus når man taler i telefon. Det er fedt at man kan have hænderne fri, når man f.eks. sidder ved computeren eller går rundt i hjemme og hører podcast/musik – og let kan besvare et opkald når telefonen ringer.  Ingen problemer. Der er ikke mulighed for at have 2 enheder koblet på samtidig (altså f.eks. computer og iPhone). Du kan også have den ene enhed i laderen mens du benytter den anden som høretelefon.

 

– Mikrofontest af Wavell Light

Jeg har lavet en lille optagelse, hvor du kan høre, hvordan det lyder, når man optager en samtale via iPhones indbyggede Memoer app. Det er blot så du kan høre, hvordan lyder typisk vil lyde hos din modtager. Lyden er optaget i højeste kvalitet (Lossless). Wavell Light gør det rigtig fint – og faktisk med lidt mere dybde end storebror Wavell Pro. Dog en lidt mere mudret end Sony WF-1000XM4. Men alt i alt gør Wavell Light det super godt.

 

Wavell Light:

 

Sony WF-1000XM4 (reference)

 

Pris

Wavell Light koster i skrivende stund kr. 799,- (januar 2023). Du kan altid se den aktuelle pris på Wavell Light på Wavells hjemmeside (link).

Prisen er efter min mening yderst fornuftigt. Du får mega velspillende sæt in-ears med ANC/Transparency mode, der spiller godt og som er super gode at træne med. Du køber Wavell Light direkte på Wavell.dk. Dermed holder de omkostninger nede uden fordyrende mellemled.

 

Billeder

 

Videoer

Hvad synes du?

Har du gjort dig dine egne erfaringer, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til Wavell Light in-ears høretelefoner, så smid dit spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Så svarer jeg eller Heidi så hurtigt jeg kan. Du kan selvfølgelig også blot kontakte Wavell og forhøre dig hos supporten…

 

Inspiration

Her kan du læse mine andre anmeldelser af fine høretelefoner – det foregår i min “Lyd og Billede” sektion. Jeg har tidligere testet flere af Wavell’s høretelefoner. Denne model klarer sig bedre lydmæssigt en Wavell Pro.

Se evt. her:

Test: Wavell Pro med ANC
Test: Wavell Two – gør det stadig godt

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal selvfølgelig nævnes at Wavell Light in-ears hovedtelefonerne er stillet til rådighed af Wavell.dk. De har ikke haft nogen indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Hvis du benytter links fra denne test, så vil jeg få et par procenter af et køb. Det er gratis for dig, men giver uvurderlig støtte til min lille blog. På forhånd tak 🙏

 

Konklusion

Wavell Light
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Lydkvalitet
 • Active Noise Cancellation / Ambience mode
 • Pris
4.3

Min samlede vurdering

Wavell Light rammer et hul i markedet til alle dem med små ører og øregange. Wavell Light har et pænt design, er super lette, sidder virkelig godt, og har rigtig fin lyd. Der er aktiv støjdæmpning og ambience mode, dog ikke så gode som f.eks. Sony/Bose hvad det angår.

Wavell Light rammer plet i denne omgang – specielt, hvis du er typen med små øregange – så er det nok svært at finde et bedre match til prisen !!
Læs mere og se dagens gode pris på Wavell.dk

Gode ting

 • Genial til små ører/øregange
 • Vægt
 • Design
 • Super velbalanceret lyd
 • Batteritid
 • Active Noise Cancellation
 • Touch control
 • Pænt opbevarings-etui
 • Trådløs opladning af etui
 • Sidder godt under sport
 • Stikker ikke ud af øret

Dårlige ting

 • ANC ikke meget kraftig
 • Ambience mode lidt “lav”
 • Lidt små i “store” ører
Følg
Giv besked ved
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Søren
Søren
1 År siden

Hvordan passer de store øregange? Jeg har almindelige øre, men jeg bruger altid Max størrelse dupper på inear for at de ikke skal falde ud. Bliver det et problem her?

3
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x