Nem thairet med kylling og karrypasta (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
De fleste elsker god mad fra østen. Thaimad er let at lav, og det egner sig perfekt i den “travle” hverdag. Det smager godt, og man kan få tømt grøntsagsskuffen med de rester der nu engang måtte hver. Her er en let opskrift på en thairet som alle kan lave. Thaimad er altså bare godt.
Opskriften
Nem thairet med kylling
Ingredienser
- 500 gram kylling
- Mange grøntsager, hvad du bedst kan lide.
- 3 dåser kokosmælk
- 2 spsk hvidløg
- 1 glas karrypasta (rød eller grøn)
- peber, chili, salt m.m.
Fremgangsmåde
- Start med at skære kyllingen i mundrette stykker, og steg dem derefter af på panden. Jeg bruger en sautepande, så kan det hele nemlig være der i.
- Når kyllingen er gennemstegt, krydres det med ønskede krydderier. Jeg bruger hvidløg, chili og kyllingekrydderiet fra Nicolas Vahe.
- Kom kokosmælk i, og det røres godt ud. Derefter tilsættes karrypastaen. Hvis man køber en ved en rigtig "thai-handler" er den noget mere drøj i brug, og der skal derfor ikke nær så meget i, som hvis det er købt i et supermarked. Men smag dig endelig frem. Jeg elsker både den røde og grønne karrypasta, og skifter blot imellem dem.
- Undervejs krydrer jeg det efter behov, og med de krydderier jeg er vild med. Jeg bruger næsten altid Santa Marias "paste" med hvidløg, det er lækkert og super nemt.
- Når retten har stået og simret et godt et godt stykke tid, (jo længere tid det får, jo mere cremet og tyk bliver det) skal alle grøntsagerne i. Jeg bruger næsten altid babymajs, bambusskud, champignoner og broccoli, men igen, brug det du har lyst til, og det du har i køleskabet 🙂
Opskriftsnoter
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at spørge eller komme med kommentarer nedenfor.
- Nem thairet med kylling og karrypasta (opskrift) - 5. marts 2018
Dette er Susan’s første opskrift på Livets små ting. Vi ser frem til en masse spændende opskrifter 🙂 Følg hende på Instagram, hvis I vil se en masse af hendes kreationer… Velkommen 🙂
og velbekomme 😀