Udstyr til Algarve Pergola
Indholdsfortegnelse
Udstyrsliste / Tilvalg Pergola
I denne lille artikel har jeg prøvet at skrive lidt sammen om vores overvejelser i forhold til vores tilvalg til Algarve Pergola. Samtidig med en lille forklaring også. Vi har haft virkelig god gavn af Thomas og Per fra Alument Outdoor, som har hjulpet os til at finde de løsninger, som vi havde brug for.
Herunder er lidt om de valg vi har taget med hensyn til udstyr / montering etc.
Algarve eller Carmargue?
Det allerførste valg står med at finde ud af hvilken af pergolaerne I ønsker. Vi synes der var to modeller fra producenten Renson, som gav mening hos os. Det var enten Algarve eller Carmague. De ligner hinanden ved første øjekast. Algarve er i min verden lidt mere elegant end Camargue. Forskellen er at Camargue giver mulighed for at have skjult skærm/gardin udover skydeglasset. Vi ville bare have skydeglas, så derfor kunne vi ligeså godt spare de ca 40-50.000 der er til forskel og få en “overlægger” der er en smule smallere. Selve skelettet er også en smule smallere, da der jo netop ikke skal være plads til at skjule et “gardin”.
Farven på skelettet bliver RAL 7016 (antracit grå), som er samme farve som vores vinduer/døre på huset. Lamellerne kan man få i den farve man ønsker også. Vi har valgt den samme farve som skelettet, da skidt er mindre synligt. Vi overvejede hvide lameller, men skidt/alger ses bare mere tydeligt, og det kræver mere rengøring. Efter lidt guide fra konsulenterne, så hoppede vi fra de hvide pga. den ekstra rengøring og mere synlige skidt når lamellerne står åbne.
Det koster ikke ekstra at vælge forskellige farver. Det er med i den alm. pris.
Skydeglas (ikke foldeglas)
Vi var helt solgt, da vi så skydeglasset. Det er super elegant og har ingen gummikanter eller lignende. Det er lavet i 10mm hærdet sikkerhedsglas. I modsætning til foldeglas, så kan du ikke folde glasset helt væk, så det står glat op af muren. Foldeglas har også en samling mellem hvert glas, og en lidt tykkere kant i bunden, som i vores optik ikke var så pæn. Men det er smag og behag. Skydeglasset, som vi har valgt trækkes let til side, og du kan selv vælge hvilken side du vil skyde til det. Jeg skal nok lægge billeder op når vi har fået det monteret, så I kan se, hvordan det fungerer.
LED lys i 2 loftlameller
Alternativet kunne være LED lys ude i overlæggerne enten på de korte el. lange sider. De kan dæmpes, og derfor valgte vi at have det i lamellerne der går henover gulvarealet, så vi let kan justere lyset, når vi skal sidde derude. På billederne her kan man se hvordan de kan sidde.
Terrassevarmer
Vi blev anbefalet en 2500W terrassevarmer fra Solarmagic, da den originale fra Renson er ret dyr, og denne skulle kunne monteres fint, og kunne varme op uden problemer.
Regnsensor
Dette er et must i vores verden. Vi kommer til at have loungemøbler stående med puder etc, og derfor skulle der også meget gerne være “rimeligt” tørt. Med regnsensoren, så vil lamellerne lukke når det begynder at regne, og dermed undgå at det hele bliver gennemblødt.
Fjernbetjening og Tahoma-box
Der medfølger en fjernbetjening, som kan styre både lamellernes hældning (åbne/lukke) og så selvfølgelig lyset (inkl. dæmpning). Denne fjernbetjening er i princippet det eneste du behøver i dagligdagen. Men selvfølgelig kan man også få muligheden for at styre via mobilen.
Det kræver en Tahoma-box, hvor du kan betjene pergolaen fra telefonen. Du kan koble det sammen med andre enheder du har derhjemme (hvis de er understøttet). Man kan tilkøbe diverse sensorer, så du kan laver små scenarier, så taget automatisk åbnes når solen skinner. Lige nu har jeg ikke set det i brug – men skal nok følge op på denne del når pergolaen er monteret. Jeg har en drøm om at man kan få monteret en temperatursensor, så tager åbnes, hvis der bliver for varmt derinde (pga. sollys), og selvfølgelig lukke igen, hvis det begynder at regne.
Punktstøbning 4 søjler
Vores kommende Algarve pergola skal sættes op på vores terrasse og huset er lavet i en trækonstruktion beklædt med fibergibs etc, og vi var lidt i tvivl om det kunne bære, at pergolaen skulle sættes op direkte på væggen. Derfor valgte vi at der skal 4 stolper til, som alle blive punktstøbt i jorden. Så er vi sikker på det holder 100%. Der bliver så fuget mod huset, så det holder helt tæt der også.
Du kan følge med på instagram, hvor der kommer “stories”, med processen. De ligger som højdepunkter, så man kan se dem løbende – uden at de forsvinder 🙂 God fornøjelse.
Spørgsmål eller kommentarer?
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål herunder, så skal jeg forsøge at svare så godt jeg kan. Du kan selvfølgelig også altid hive fra i en af salgkonsulenterne fra Alument Outdoor. De svare endnu mere præcist, hvis det er nødvendigt.
Hop til kommentarfeltet og fyr løs…
Næste gang
Næste indlæg bliver omkring selve monteringen og selvfølgelig det endelige resultat, hvor I får pergolaen at se færdigmonteret.
Inspiration
Overdækket terrasse – bebyggelsesprocent m.m.
Overvejelser om overdækket terrasse – glastag, sejl, pergola etc.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hej Lars. Vi har kig på en Renson Algarve pergola. Jeg vil høre om der kommer et blogindlæg med billeder af jeres løsning? Måske jeg bare ikke har fundet frem til dem, og så vil jeg høre hvor meget I bruger den? Hvor meget forlænger den reelt jeres tid på terassen, kun opvarmet med varmelamper. Tusind tak for svar på forhånd. Mange hilser Nanna
Hej Nanna.
Det har jeg på to do listen. Selvfølgelig kommer der et indlæg men mit ‘rigtige job’ tager lidt af min fritid 😊🫣
Vi har brugt den super meget hele sommeren. Allerede fra april kan vi sidde der om eftermiddagen efter job da solen varmer meget.
Hele sommeren sidder vi der efter arbejde og hygger i sofaen med børnene. Føles som om vi har ferie 😊
Varmelamperne har vi brugt de sene aftener og det fungerer også godt.
Det er en dyr løsning men vi har ikke et sekund fortrudt. Skal nok lige få lavet den beskrivelse af vores løsning 😊
Kh Lars 🥂
Se evt https://instagram.com/livetssmaating under Pergola historier eller billeder på selve insta. Der er lidt blandet. Men skal nok få lavet et opslag på hjemmesiden også 😊
Hej Lars
Tusind tak for svaret og ikke mindst tilbuddet om at kigge forbi. Vi bor lidt uden for København så turen bliver nok for lang😀
Lyder fedt og smart med styringsboksen… den kigger vi på pt. (Ikke gå ned på udstyret) og ellers giver alle svarene god mening og betrygger os… særligt har vi været i tvivl om hvilke møbler vi kunne bruge.
Jeg læser det du skriver med vandtætheden på de 99,5% sådan, at det ikke er kanten ude i siden af pergolaen på remmen som de løber lidt over når det blæser, men lamellernes kant fx midt på taget.
Vi får monteret primo september, så bliver spændende🎶😎
Bh Søren
Hej Lars
Vi er i fuld gang med et tilsvarende projekt, bare en Camargue, som er fritstående.
Jeg vil blive super glad hvis du vil hjælpe med jeres erfaringer fsva. nedenstående:
– mellemrummene mellem de enkelte glas kan jeg se ikke er lukkede med selvklæbende “liste/børste” Det er klart det flotteste, men kommer der meget snavs ind gennem mellemrummene når fx det blæser?
– Dugger glassene meget og gør I noget for at undgå det?
– Dannes der kondens indvendigt til tider, så det drypper fra lamellerne/taget? Og kan I have puder til møblerne mm ude hele året?
Tusind tak på forkant🤗
Bh Søren
Hej Søren
Vi havde samme overvejelser. De overlappende glas er super flotte, og det fungerer rigtig godt. Principielt kan der godt komme “støv” ind. Mellemrummet er på en lille cm, og overlappet typisk på 4-5 cm. Vi oplever ikke at det betyder noget rent “snavs” mæssigt. Der hvor der kan komme lidt blade ind er oppe ved lamellerne i toppen, da de kan hvirvles ind i kanten der, men det er ikke noget der generer andet end at vi i starten af sæsonen må feje lidt blade op 🙂
Mht. Glas og kondens, så er det i de tidligere forårs og efterårsmåneder det er et issue. Det svinder hurtigt, da der er god ventilation netop pga. af at glassene overlapper. Vi går intet for at undgå det og ikke noget der på noget tidspunkt har generet os. Om vinteren kan der komme rimfrost på, og det tager selvfølgelig lidt af udsynet, men igen – vi synes faktisk det er lidt hyggeligt.
Der er ikke kondens på lamellerne. Tror det er samme som med glassene – altså at der er god ventilation. Når det regner meget og blæser samtidigt, så kan der ind imellem dryppe lidt vand ind fra lameller, da det ligesom bliver blæst op og rundt om den kant der beskytter. Det er meget lidt, men det er således ikke 100% vandtæt – men nok mere 99.5% 🙂
Vi har sofaer og træbordet, magasiner etc. Liggende ude hele året. Den lukker selv når det regner, og vi har tilkøbt en styringsboks, så lamellerne også åbner når temperaturen kommer over 30 grader derinde – og lukker igen når klokken bliver 21 eller hvis temperaturen bliver under 25 grader. Det fungerer mega godt.
Hvis du bor i området må I gerne kigge forbi (Kolding).
Skriv bare, hvis du har flere spørgsmål.