Verdens bedste iskaffe – super forfriskende (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion til iskaffe
Iskaffe er et kæmpe hit om sommeren, hvor man har lyst til at blive lidt afkølet, men egentlig stadig godt vil have lidt af kaffens lækre smag. Hjemme hos os ELSKER vi iskaffe – både når vi er hjemme, eller afsted på ferie…
Iskaffe kan laves på mange måder, og her kommer et par gode udgaver, som jeg synes giver den bedste oplevelse. Læs evt. under tips omkring små alternative versioner, som også gør det rigtig godt.
Opskriften
Verdens bedste iskaffe
Ingredienser
Den klassiske is-kaffe
- 1 dl stærk kaffe / Espresso (evt. 2-3 tsk. Nescafé i 1dl varmt vand)
- 10 stk isterninger (fyld glasset)
- 1-2 dl mælk (evt. mælkeskum)
Ekstra muligheder (kan alle undlades)
- 1-2 tsk akacie honning / sukker / brun farin (kan undlades)
- 1 spsk vaniljeis
- 1 spsk flødeskum
Fremgangsmåde
Den klassiske (og sunde)
- Lav en kop god stærk kaffe. Som alternativ kan du bruge Nescafé og røre det ud i varmt vand. Lad kaffen afkøle.
- Fyld isterningerne i et glas og hæld mælken i (hvis du vil have mælkeskum, så kom det på toppen til sidst)
- Kom kaffen i til sidst og top med mælkeskum
Café versionen
- Lav kaffen som nævnt ovenfor og lad den køle ned.
- Kom kaffe, isterninger, vanilleis, lidt sødmælk og akacie honning (eller sukker) i en blender og lade det blende godt sammen.
- Top med mælkeskum
Den helt rigtige med kaffe ekstrakt (til kenderen)
- Tag 150 gram malede kaffebønner af din favorit
- Hæld 2 liter kogende vand over (f.eks. i en skål/termokande) og lad det stå 8-10 timer.
- Hæld det gennem filter eller klæde, hvor du får "grumset fra". Kom det i en glasflaske og sæt på køl. Så har du til mange fantastisk kopper iskaffe de næste par uger.
- Brug 1-2 dl. af kaffe ekstraktet, og følg ovenstående opskrifter når du vil have en iskaffe.
En sidste version (uden bitterhed)
- Tag 30 gram god malet kaffe, tilsæt 600 ml. koldt vand, 1 spsk sukker, 1 tsk vanillesukker, og lad det trække i køleskabe i 12 timer. Hældes så gennem et filter.
- Blandes med isterninger og mælk (evt. med skum). Smager fantastisk og kaffen får ikke samme bitterhed, som man eller oplever når den er "lavet varm".
Opskriftsnoter
- Prøv at komme lidt kondenseret mælk i kaffen i stedet for vanilleis / sukker. Det smager fantastisk.
- Vil du altid have iskaffen klar, så prøv er at lave en større mængde af Nescafé blandingen eller lav kaffe ekstrakten, hvor du så hælder det i en isterningepose. Så kan du tage 2-3 isterninger op direkte fra fryseren op i et glas, og så bare hælde koldt mælk på. SÅ skønt.
- Du kan købe en lille mælkeskummer i TIGER til ca. 20 kr, hvis du får smag for det
Ernæringsfakta
Opskriften er blevet til i samarbejde med dagens.dk.
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer
Jeg vil meget gerne høre hvis du har gode forslag, gode erfaringer, eller hvis du har lidt spørgsmål. Jeg vil svare så godt som muligt.
Giv gerne opskriften 5 stjerner ved at trykke på de 5 små stjerner over billedet på opskriften eller hvis du skriver en kommentar ✌️
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hej Dr. Kock.
Jeg er vild med iskaffe 😍
Jeg laver tit en lidt mere voksen udgave og kommer Bailey i…. mums det er lækkert, og en kølig drink på en sommerdag 🍹
Skål fra Helle.
Ahhh… God ide 🫶
Tak for godt tip 😊
Lækkert nok at have en side med “lækre” opskrifter, og der samtidigt vises reklamer med beskidte vatpinde 🤢🤣
Hej Jesper.
Det er google der styrer reklamerne og jeg forsøger at “forhindre denne type” da jeg er helt enig.
[…] Test af Jura E8 – en fin fuldautomatisk espressomaskine Verdens bedste iskaffe – super forfriskende (opskrift) […]
Tak for en super fin oversigt. Jeg lavede med vaniljeis i weekend. SÅ god. Ville bare lige give en tilbagemelding, da jeg efterhånden har brugt rigtig mange af dine andre opskrifter også. TUSIND tak for endnu en super opskrift – denne gang på en lækker iskaffe.
Keep up the good Work…
Hej Peter.
Mange tak for de fine ord 🏆🍀. Dejligt med super positiv feedback på iskaffe opskrift ❤️
God weekend 🍀
Faldt lige over denne lette opskrift igår da vi sad og googlede iskaffe ☕️?
Vi kastede os ud i café udgaven med akacie honning… Hold op den smagte godt ?
Hej Pia.
Vi elsker også iskaffe og det er simpelthen så forfriskende her i varmen. ?
Tusind tak for din feedback ❤️
Den er bare go og simpelt.
Jeg kan klart anbefale kaffen af espresso shot, en mælk der ikke er for fedtfattig, og at isterningerne er lavet af kaffe, så iskaffe ikke bliver for tynd, hen af vejen, for man laver jo en stor en hver gang 😉
God ide med isterningen af kaffe i kombination med de andre 👍
Den ser lækker ud. Specielt caféudgaven med vaniljeis 😉 Vil prøve tricket med isterninger. Det lyder smart at have “kaffen klar” i fryseren og bare kunne tage et par isterninger op ad gangen, når man har lyst til en kop iskaffe.
Tak for en fin blog
Hej Jane.
Tak for roserne. Det er altid super rart ?
Det med isterninger er er genialt og gør det ekstremt hurtigt at få en lækker kop Iskaffe ?
God dag
KH Lars
Jeg drikker ikke selv kaffe, men elsker iskaffe og vil nu gerne igang med at lave dem selv. I mange opskrifter herunder også din står der bl.a. at man kan bruge stærk filterkaffe. Hvad er doseringen til en stærk filterkaffe? Kan læse mig frem til at en alm kop kaffe er ca. 45-60 g. Bønner Pr. Liter vand. Men hvad med en stærk? Mvh Henriette
Jeg plejer at fordoble bønnemængden til iskaffe. På min espresso maskine laver jeg dobbelt shot espresso og hvis det er filter kaffe så dobbelt bønnemængden svt ca en tsk fuld med top pr kop a 125ml (ca 10-15gram pr kop kaffe).
Rigtig god fornøjelse 👏👍😉
Velbekomme alle mand…