Chokolade cheesecake – super velsmagende (opskrift)

Introduktion

Her er opskriften på en lækker og velsmagende chokolade cheesecake. Den er let at lave, og en sikker succes hos dine gæster. Mange elsker cheesecake, og nogle synes ikke om dem, da de engang har fået en “uheldig” slatten version. I mange år har vores favorit være den lækre Oreo cheesecake (se opskrift længere nede), men denne udgave er virkelig også et hit nu…

Den lækre ved den er syrligheden fra den cremede flødeost, og så sødmen fra chokoladen. Det går super godt i spænd. Den lækre kiksebund med lidt syrlige bær/frugt på toppen er prikken over i’et.

chokolade cheesecake opskrift på sjokolade chesecake med jordbær velsmagende kiwi

Chokolade Cheesecake

Opskrift på en fantastisk chokolade cheesecake. Rækker til ca. 8 personer. Pyntes med lidt syrlige frugter/bær f.eks. jordbær, kiwi etc.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Amerikansk, Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Køletid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 35 minutter
Antal: 12 personer
Kalorier: 451kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Bund af Digestive
  • 300 gram Digestive kiks
  • 1 spsk kakao
  • 0,5 tsk kanel (kan undlades)
  • 50 gram Mandler, fint hakket (kan undlades)
  • 150 gram smør, smeltet (gerne Lurpak)
Chokolade-cheese blanding
  • 4 blade husblas
  • 5 æggeblommer
  • 120 gram sukker
  • 2.5 dl piskefløde
  • 400-500 gram flødeost naturel (1 pakke ca 2-250 gram)
  • 200 gram mørk chokolade (evt. 50/50 af hvid/mørk)
Topping
  • Jordbær, kiwi, hindbær, blåbær etc
  • Grofthakket chokolade (prøv evt. Daim)
Udstyr
  • Springform (diameter ca 24-25 cm)
  • elpisker
Fremgangsmåde
Kiksebund
  • Knus kiks, og bland dem godt sammen med kakao, kanel og de hakkede mandler. Hæld smeltet smør ned i skålen og bland det godt.
  • Tryk blandingen ned i en springform på ca. 24 cm. Når den er jævn, så sæt den i køleskab i en halv times tid, mens du gør resten klar.
Fyld
  • Kom husblas i en skål med rigeligt vand (blødes op).
  • Pisk sukker og æggeblommer til de er godt luftige.
  • Lun fløden i en lille gryde, og rør den opblødede husblas ud i den lune fløde. Hæld det i en skål.
  • Tilsæt flødeosten til flødeblandingen og pisk det til det er samlet fint.
  • Smelt chokoladen (f.eks. i vandbad eller hakket groft, og så i en skål i mikroovnen - lad det køle lidt af efterfølgende), og rør det i ostecremen.
  • Hæld fyldet ud over kiksebunden. Dæk springformen til, og stil den på køl / frys (se under noter.
Topping / Servering
  • Pynt din lækre cheesecake med frugt, bær og hakket/høvlede chokolade. Serveres i mindre stykker, da den virkelig er sød - hellere tage et ekstra stykke, end at det bliver for meget...
    Velbekomme
Opskriftsnoter
  • Pynt med syrlige frugter/bær såsom jordbær, kiwi, blåbær, hindbær etc. Der skal lidt syrlighed til den meget søde chokolade. Bland gerne for flotte farver
  • Du kan evt. også pynte med lidt chokolade/Daim stykker, Oreos eller hvad du nu lige har.
  • Kom den evt i fryseren i nogle timer, så den hurtigere bliver "fast". Ellers mindst 4-5 timer på køle, og gerne natten over. Kan holde sig på køl i ca 3-4 dage.
Tak til Heidi for de fine billeder af processen og en god kage 👏
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 451kcal | Kulhydrater: 35g | Protein: 13.5g | Fedt: 31g

 

Billeder

 

Inspiration

Oreo Cheesecake – den lækreste Oreo dessert (opskrift)
Pandekager – den bedste opskrift på pandekagedej
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på chokolade cheesecake (hop derned).

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

En mening om “Chokolade cheesecake – super velsmagende (opskrift)

  • 23. maj 2020 kl. 12:07
    Permalink

    Skriv endelig, hvis du har spørgsmål til opskriften på Chokolade Cheesecake… Det skulle være lige til at gå til, men der kan jo altid opstå lidt småting / forvirring… Velbekomme ❤️

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Følg mig på de sociale medier