Chokolade cheesecake – super velsmagende (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er opskriften på en lækker og velsmagende chokolade cheesecake. Den er let at lave, og en sikker succes hos dine gæster. Mange elsker cheesecake, og nogle synes ikke om dem, da de engang har fået en “uheldig” slatten version. I mange år har vores favorit være den lækre Oreo cheesecake (se opskrift længere nede), men denne udgave er virkelig også et hit nu…
Den lækre ved den er syrligheden fra den cremede flødeost, og så sødmen fra chokoladen. Det går super godt i spænd. Den lækre kiksebund med lidt syrlige bær/frugt på toppen er prikken over i’et.
Chokolade Cheesecake
Ingredienser
Bund af Digestive
- 300 gram Digestive kiks
- 1 spsk kakao
- 0,5 tsk kanel (kan undlades)
- 50 gram Mandler, fint hakket (kan undlades)
- 150 gram smør, smeltet (gerne Lurpak)
Chokolade-cheese blanding
- 4 blade husblas
- 5 æggeblommer
- 120 gram sukker
- 2.5 dl piskefløde
- 400-500 gram flødeost naturel (1 pakke ca 2-250 gram)
- 200 gram mørk chokolade (evt. 50/50 af hvid/mørk)
Topping
- Jordbær, kiwi, hindbær, blåbær etc
- Grofthakket chokolade (prøv evt. Daim)
Udstyr
- Springform (diameter ca 24-25 cm)
- elpisker
Fremgangsmåde
Kiksebund
- Knus kiks, og bland dem godt sammen med kakao, kanel og de hakkede mandler. Hæld smeltet smør ned i skålen og bland det godt.
- Tryk blandingen ned i en springform på ca. 24 cm. Når den er jævn, så sæt den i køleskab i en halv times tid, mens du gør resten klar.
Fyld
- Kom husblas i en skål med rigeligt vand (blødes op).
- Lun fløden i en lille gryde, og rør den opblødede husblas ud i den lune fløde. Hæld det i en skål.
- Pisk sukker og æggeblommer til de er godt luftige.
- Tilsæt flødeost, sukker/æggeblommer til flødemassen og pisk det til det er samlet fint.
- Smelt chokoladen (f.eks. i vandbad eller hakket groft, og så i en skål i mikroovnen - lad det køle lidt af efterfølgende), og rør det i ostecremen.
- Hæld fyldet ud over kiksebunden. Dæk springformen til, og stil den på køl / frys (se under noter.
Topping / Servering
- Pynt din lækre cheesecake med frugt, bær og hakket/høvlede chokolade. Serveres i mindre stykker, da den virkelig er sød - hellere tage et ekstra stykke, end at det bliver for meget...Velbekomme
Opskriftsnoter
- Pynt med syrlige frugter/bær såsom jordbær, kiwi, blåbær, hindbær etc. Der skal lidt syrlighed til den meget søde chokolade. Bland gerne for flotte farver
- Du kan evt. også pynte med lidt chokolade/Daim stykker, Oreos eller hvad du nu lige har.
- Kom den evt i fryseren i nogle timer, så den hurtigere bliver "fast". Ellers mindst 4-5 timer på køle, og gerne natten over. Kan holde sig på køl i ca 3-4 dage.
Ernæringsfakta
Billeder
Inspiration
Oreo Cheesecake – den lækreste Oreo dessert (opskrift)
Pandekager – den bedste opskrift på pandekagedej
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på chokolade cheesecake (hop derned).
Hvad synes du om opskriften?
Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hejsa 🙂
Måske er det et mærkeligt spørgsmål… har ikke arbejdet med husblas før så ville spørge hvor meget “rigeligt med vandt” er når husblasen skal opløses, dl eller gram ? … håber mit spørsmål giver mening ? 😉
Det giver helt fint mening. Der skal bare være godt med vand over. Jeg plejer at komme husblas i et liter mål fyldt med vand, og så husblas ned i – alternativt i en firkantet “kageskål”, hvor der kommer nogle cm vand i bunden, så husblas’en er dækket 🙂
Der står på et tidspunkt at man skal pisk æg og sukker sammen men hvornår skal man så putte det i??
Hej Caroline,
Undskylder det sene svar. Besked var druknet i mængden… Æggemassen kommes i sammen med flødeosten. Jeg ændrer teksten med det samme, så det står klart. Tak for din hjælpen.
God aften
/L
Skriv endelig, hvis du har spørgsmål til opskriften på Chokolade Cheesecake… Det skulle være lige til at gå til, men der kan jo altid opstå lidt småting / forvirring… Velbekomme ❤️