OpskriftTilbehør

Broccolisalat med bacon – den perfekte salat (opskrift)

Introduktion

Her kommer en af mine absolut favoritopskrifter på broccolisalat med bacon. Det er en salat som kan stå alene, eller du kan bruge den som tilbehør til f.eks. en god bøf, grillmaden, ja stort set alt. Den smager super godt, og så er den enormt flot og dekorativ på bordet.

 

Opskriften

Her er den så – lige til at printe eller have åben på din tablet på køkkenbordet. Velbekomme.

broccolisalat med bacon rosiner pinjekerner solsikkekerner

Broccolisalat med bacon

Her er en super lækker salat med de skønneste farver. Den passer perfekt til grillmad, et godt stykke kød, eller helt separat, hvis du vil have den lidt sunde linje
4.64 fra 85 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 197kcal
Ingredienser
Salat
  • 300 g bacon (i mindre stykker)
  • 1 stk broccoli (skåret i små buketter)
  • 1 stk rødløg (skåret i små stykker)
  • 1 dl rosiner/tranebær (ca. 1 håndfuld)
  • dl solsikkekerner/pinjekerner etc. (en stor håndfuld)
Dressing
  • 2 tsk balsamico (rødvinseddike)
  • spsk sukker
  • dl Creme Fraiche (9-18%)
Fremgangsmåde
Dressing
  • Start med at lave dressingen, da den skal stå lidt i køleskabet.
  • Rør creme fraiche sammen med balsamicoeddike og sukker. Lad den hvile i køleskabet i 20-30 minutter. Rør et par gange undervejs, så sukkeret opløses helt.
Salat
  • Skær bacon i mindre stykker og steg på en pande til de er mørke. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Du kan også vælge af lave hele skiver på pande / mikrobølgeovnen, og så knække dem når de er blevet kolde (det gør jeg).
  • Skær broccoli i små buketter (husk at skylle dem grundigt). Hvis du vil have dem lidt mindre "hårde", så kom dem i en skål og hæld kogende vand over i 1-2 minutter, hvorefter du hælder det fra igen. Giver en fantastisk grøn farve.
  • Kom kernerne på en varm pande og give dem et par minutter indtil de begynder at få en smule farve, så skal de af.
  • Herefter blander du broccoli, kernerne, rosiner, rødløg og halvdelen af baconstykkerne i en salatskål.
  • Hæld så dressingen over og vend salaten lidt rundt. Pynt med resten af baconen.
Opskriftsnoter
Her er et par tips til hvordan du kan variere salaten lidt:
  • Prøv rosiner i stedet for tranebær
  • Prøv cashewnødder, pinjekerner, græskarkerner etc. (let ristet) i stedet for solsikkekerner
  • Brug Miracle Whip i stedet for creme fraise
  • For lidt mere kalorievenlig version så brug kalkunbacon eller lufttørret skinke
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 197kcal | Kulhydrater: 22g | Protein: 6g | Fedt: 10g | Natrium: 33mg | Kalium: 320mg | Fibre: 3g | Sukker: 3g | A vitamin: 31IU | C Vitamin: 90mg | Calcium (kalk): 48mg | Jern: 1mg

Indlægget er lavet i samarbejde med Måltidskasser fra maaltidskassen.com

følg mig på instagram

 

Billeder

Her er et par billeder. Du har næppe brug for en masse hjælp til at lave salaten, men farverne er super flotte 🙂

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også MEGET gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Jeg har lige forud for denne opskrift lavet karaktersystemet om, så har virkelig brug for din hjælp, da gamle karakterer er gået tabt ?

Smid også gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for bloggen og så bliver jeg i øvrigt super glad 🙂

[fblike]

 

4.64 from 85 votes (78 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

12 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Marianne voss
Marianne voss
3 år siden

Hej Lars.
Det er første gang jeg besøger din side i søgen efter en god broccolisalat.
Jeg vil blot dele mit første indtryk af oplevelsen. Den første reklame jeg møder næstøverst på siden er noget med behandling af kønsvorter + foto. Lidt lænegere nede lige efter ingrediensliste kommer reklamen med råd til fjernelse af ørevoks. Igen med foto.
Jeg arbejder i sundhedssektoren og er IKKE sippet, synes blot ikke det er en appetitlig kombi.
Dette blot lidt info – måske jeg ikke er den eneste som synes det harmonerer dårligt.
Mvh Marianne Voss. Køge.

trackback
3 år siden

[…] serveres med en lækker salat ved siden. Det kan f.eks. være broccolisalat, eller en salt med hvad du har i køleskabet. På billedet er det en salat med finhakket […]

trackback
4 år siden

[…] Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift) Broccolisalat med bacon – den perfekte salat (opskrift) […]

Kasper Mørup
Kasper Mørup
4 år siden

Min vidunderlige kæreste laver (som i ALTID) lækker mad !
Forsøgte i januar at glæde hende (Os) med denne opskrift;
Jeg er igang igen med samme fordi hun bad om det <3
Vi spiser salaten med groft koldhævet hjemmebag til.
Jeg glæder mig også.
Tak!

Nicoline
Nicoline
5 år siden

Tak for at dele ud af dine lækre madopskrifter. Min kæreste er meget imponeret over min “forvandling” i køkkenet 🙂

Lilian Hansen
Lilian Hansen
5 år siden

Simpelthen så godt. Jeg byttede rosiner med halve sorte stenfri vindruer. Det er mindre sukker. Og lagde til lidt kogte linser. Og rørsukker istedet for Hvidt sukker og ca halvdelen af det. Smagen er helt fantastisk. Tak.

John Hansen
John Hansen
6 år siden

Helt vild med denne salat. Salat på den sjove måde… ?

Ninna
Ninna
7 år siden

ELSKER DEN. Tusind tak. Fedt at følge din blog – der er SÅ mange opskrifter, som falder i vores smag herhjemme.

12
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x