Broccolisalat med bacon – den perfekte salat (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her kommer en af mine absolut favoritopskrifter på broccolisalat med bacon. Det er en salat som kan stå alene, eller du kan bruge den som tilbehør til f.eks. en god bøf, grillmaden, ja stort set alt. Den smager super godt, og så er den enormt flot og dekorativ på bordet.
Opskriften
Her er den så – lige til at printe eller have åben på din tablet på køkkenbordet. Velbekomme.
Broccolisalat med bacon
Ingredienser
Salat
- 300 g bacon (i mindre stykker)
- 1 stk broccoli (skåret i små buketter)
- 1 stk rødløg (skåret i små stykker)
- 1 dl rosiner/tranebær (ca. 1 håndfuld)
- 1½ dl solsikkekerner/pinjekerner etc. (en stor håndfuld)
Dressing
- 2 tsk balsamico (rødvinseddike)
- 1½ spsk sukker
- 2½ dl Creme Fraiche (9-18%)
Fremgangsmåde
Dressing
- Start med at lave dressingen, da den skal stå lidt i køleskabet.
- Rør creme fraiche sammen med balsamicoeddike og sukker. Lad den hvile i køleskabet i 20-30 minutter. Rør et par gange undervejs, så sukkeret opløses helt.
Salat
- Skær bacon i mindre stykker og steg på en pande til de er mørke. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Du kan også vælge af lave hele skiver på pande / mikrobølgeovnen, og så knække dem når de er blevet kolde (det gør jeg).
- Skær broccoli i små buketter (husk at skylle dem grundigt). Hvis du vil have dem lidt mindre "hårde", så kom dem i en skål og hæld kogende vand over i 1-2 minutter, hvorefter du hælder det fra igen. Giver en fantastisk grøn farve.
- Kom kernerne på en varm pande og give dem et par minutter indtil de begynder at få en smule farve, så skal de af.
- Herefter blander du broccoli, kernerne, rosiner, rødløg og halvdelen af baconstykkerne i en salatskål.
- Hæld så dressingen over og vend salaten lidt rundt. Pynt med resten af baconen.
Opskriftsnoter
- Prøv rosiner i stedet for tranebær
- Prøv cashewnødder, pinjekerner, græskarkerner etc. (let ristet) i stedet for solsikkekerner
- Brug Miracle Whip i stedet for creme fraise
- For lidt mere kalorievenlig version så brug kalkunbacon eller lufttørret skinke
Ernæringsfakta
Indlægget er lavet i samarbejde med Måltidskasser fra maaltidskassen.com
Billeder
Her er et par billeder. Du har næppe brug for en masse hjælp til at lave salaten, men farverne er super flotte 🙂
Hvad synes du om opskriften?
Du må også MEGET gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Jeg har lige forud for denne opskrift lavet karaktersystemet om, så har virkelig brug for din hjælp, da gamle karakterer er gået tabt ?
Smid også gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for bloggen og så bliver jeg i øvrigt super glad 🙂
- Test: FlowRow Board til din Waterrower / Concept 2 - 12. januar 2021
- Så fik jeg desværre også Coronavirus - 3. januar 2021
- Glædelig jul og godt nytår – 2020/2021 - 31. december 2020
- De 10 bedste tips til Sous Vide teknikken - 27. december 2020
- Lækre vaniljekranse – julens småkage (opskrift) - 20. december 2020
- Julemad 2020 - 17. december 2020
- Test: Waterrower Classic S4 – den elegante romaskine - 2. december 2020
- Quiche Lorraine – fransk ostetærte med bacon/flæsk - 28. november 2020
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Pingback: Kogte majskolber med salt og smør (opskrift) | Livets små ting
Min vidunderlige kæreste laver (som i ALTID) lækker mad !
Forsøgte i januar at glæde hende (Os) med denne opskrift;
Jeg er igang igen med samme fordi hun bad om det <3
Vi spiser salaten med groft koldhævet hjemmebag til.
Jeg glæder mig også.
Tak!
Lyder da som om du har givet lidt retur mht madlavningen. Skønt med hjemmebag også 🙂 Tak for de fine ord 🙏🙌
KH Lars
Tak for at dele ud af dine lækre madopskrifter. Min kæreste er meget imponeret over min “forvandling” i køkkenet 🙂
Hey Nicoline. Tusind tak ❤️. Det er jo høj klasse, så alle bliver glade 🤩 Tak for de fine ord
Simpelthen så godt. Jeg byttede rosiner med halve sorte stenfri vindruer. Det er mindre sukker. Og lagde til lidt kogte linser. Og rørsukker istedet for Hvidt sukker og ca halvdelen af det. Smagen er helt fantastisk. Tak.
Hej Lilian. Tak for den fine anmeldelse ❤️. Rigtig god idé med dine små justeringer. Det må jeg hellere prøve en dag ved lejlighed. Rigtig god dag. Mange hilsner. /L
Helt vild med denne salat. Salat på den sjove måde… ?
Hej John,
Fedt at høre 🙂 helt enig – en “mande” salat med bacon 😉
ELSKER DEN. Tusind tak. Fedt at følge din blog – der er SÅ mange opskrifter, som falder i vores smag herhjemme.
Så er der en super lækker opskrift klar på Broccolisalat med bacon. Smager fantastisk, og passer til alle anledninger…
Velbekomme.