Lakseroulade med spinat – flot og velsmagende (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er en let og super velsmagende opskrift på lakseroulade. Den er helt perfekt, hvis du får huset fyldt med gæster, og skal lave noget, som springer i øjnene, og derudover også smager himmelsk. Lakserouladens bund laves med bl.a. spinat, som giver en helt fantastisk grøn farve, der står i flot kontrast til den smukke laksefarve.

Lakseroulade med spinat
En super lækker og velsmagende ret, der pynter på frokostbordet. Sindsyg flot farve.
Udskriv
Del på Facebook
Pin
Kommentér
Antal: 10 personer
Kalorier: 161kcal
Ingredienser
Bunden
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 1 knsp friskkværnet peber (en god knivspids)
- 400 gram frisk spinat (evt fra frost)
- 1 dl fløde 18% (alternativt mælk - lidt mindre ca. 3/4)
Fyld
- 200 g. naturel smøre-/flødeost
- 0.5 tsk fint salt
- 1 knsp friskkværnet peber
- 2 spsk lime eller citronsaft
- 300 gram koldrøget laks
- 4 spsk friskhakket basilikum eller purløg
Fremgangsmåde
Bund
- Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
- Start med at dele æggehvide og blommer. Kom æggeblommerne i en skål, og tilsæt de øvrige ingredienser (salt, peber, spinat og fløde). Brug en stavblender til at få hakket spinaten fint. Alternativt kan du hakke spinaten meget fint i hånden inden du tilsætter den. Rør det godt rundt.
- Pisk herefter æggehviderne til de bliver helt stive og luftige. Vend det stille og rolig rundt i spinatmassen med en dejskraber eller lignende. Hæld så dejmassen ud på et bradepande på et stykke bagepapir. Fordel jævn, så der er et lag på ca. 0.5-1 cm over det hele.
- Bag bunden på midterste rille i ca. 20-25 minutter indtil overfladen er gylden og dejen virker fast. Tag den ud og lad den køle af.
Fyld
- Fyldet på denne lakseroulade er let at lave. Du tager blot flødeosten og rører det godt sammen med salt, peber, citronsaft og friskhakket basilikum. Smag ekstra til med salt og peber. Stil blandingen i køleskabet indtil bunden er afkølet.
- Når bunden er kølet af, så tag bagepapiret (og bunden) frem på bordet, og smør blandingen ud over (se foto). Kom herefter lakseskiverne på.
- Til sidst rulles bunden sammen som en roulade, og du har nu den fineste lakseroulade med spinaten flotte farve. Kom lakserouladen i køleskabet minimum en time før den skal serveres.
Opskriftsnoter
- Lav gerne lakseroulade dagen før, og lad den være i køleskabet. Der kan du uden problemer gøre.
- Du kan evt. komme lakserouladen i fryseren i 20-30 minutter før du skal skære den ud, så bliver skiverne flottere, da kniven meget lettere glider igennem.
Ernæringsfakta
Antal: 10portioner | Kalorier: 161kcal | Kulhydrater: 1.5g | Protein: 10.4g | Fedt: 12.6g | Mættet fedt: 4.4g | Flerumættet fedt: 0.3g | Monoumættet fedt: 0.6g | Kolesterol: 63.6mg | Natrium: 21.1mg | Kalium: 19.5mg | Fibre: 1.1g | Sukker: 0.2g | A vitamin: 2155IU | C Vitamin: 28.1mg | Calcium (kalk): 73mg | Jern: 2.5mg

Billeder af lakseroulade
Spørgsmål eller kommentarer?
Nedenfor er du meget velkommen til at stille spørgsmål, eller give lidt feedback omkring din oplevelse af lakserouladen. Det er ALTID fantastisk at høre om gæsterne kunne lide den, eller om den faldt i god jord. Giv meget gerne lyd, og anmeld gerne opskriften på stjernene nedenfor.
Velbekomme.