Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift

Opskrift på chokolade cookies

Får du gæster til kaffen, så er chokolade cookies helt perfekte. De er super hurtige at røre sammen, smager fantastisk, og dine gæster vil med garanti spørge efter opskriften. Der findes mange opskrifter på nettet, men mange af dem laver desværre fejlen at “spare” på smør, og så bliver de bagt lidt for længe, som resulterer i nogle lidt hårde “småkager”. Det sker ikke her. De minder meget om dem du finder på diverse café’er og restauranter… En perfekt blanding mellem småkage og brownie.

 

Chokolade cookies Chocolate chip cookies småkager opskrift

Chokolade Chip Cookies

Hurtig opskrift på lækre chokolade chip cookies. Smager FANTASTISK. Du kan bruge M&M, hakket chokolade etc. 
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Antal: 25 cookies
Kalorier: 315kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 300 gram smør / margarine (blødt)
  • 400 gram sukker (200 g. alm. sukker og 200 g. brun farin)
  • 2 æg (large – eller 3 medium æg)
  • 2 tsk vanillesukker (el. 1 vanillestang, hvor du bruger indmaden)
  • 80 gram ren kakao
  • 300 gram hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,75 tsk flagesalt (f.eks. Maldon)
  • 350 gram chokolade stykker (groft hakket evt. blandet hvid og mørk chokolade)
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Kom smør og sukker i en stor skål. Pisk det godt sammen. Tilsæt æg og vanille. Pisk det endnu en gang godt sammen.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en mindre skål og kom det stille og roligt i den anden masse. Tilsæt så de grofthakkede chokolade stykker. Dejen er noget tung så det kræver en god elpisker eller gode arme.
  • Form kagerne ved hjælp af en ske. Brug en spiseske for store og en teske for de små. Kom dem på en bradepande (med bagepapir). Bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter ved 180 grader varmluft (eller 200 alm.). Tiden afhænger af lidt af ovnen og størrelsen. Hellere lidt for lidt end for meget. Du behøver ikke flade dem ud på bradepanden da de falder sammen når de kommer ind i varmen.
  • Når de tages ud af ovnen er de bløde, men de bliver hårdere efterhånden som de køler af. Hvis man kommer til at bage dem for længe så bliver småkagerne for “sprøde”… Kanten skal se ‘tør’ ud mens midten gerne må se lidt våd ud. Se billederne for at få en idé om hvad jeg mener 🙂
  • Lad dem køle lidt af påpladen, men flyttede dem hurtigt over på en rist, så de ikke blive “våde” i bunden.
Opskriftsnoter
  • Prøv at tilsætte lidt hakkede hasselnødder
  • Skift halvdelen af sukkeret ud med brun farin – giver en anden sødme.
  • Brug også hvid chokolade, M&Ms med nødder, Smarties etc. Kun fantasien sætter grænser
  • Cookies kan fryses, og er SÅ lette at have i fryserne. Kræver 5 minutter i ovnen, hvis du lige vil servere "friske" chokolade cookies for dine gæster. 
Ernæringsfakta
Antal: 1cookie | Kalorier: 315kcal | Kulhydrater: 36g | Protein: 4g | Fedt: 17g

 

Billeder

 

Kommentarer, spørgsmål og vurdering

Du er meget velkommen til at kommentere nedenfor, og jeg skal prøve at svare på spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner i opskriften, eller hvis du efterladen en lille kommentar længere nede (hop derned)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 spændende tanker om emnet “Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift

  • Pingback:Blødende chokoladekage - perfekt til is-dessert (opskrift) | Livets små ting

  • 16. februar 2019 at 16:54
    Permalink

    Opskriften er lige opdateret, så den er mere overskuelig, og så er den let at printe også ❤️
    God fornøjelse.
    Mange hilsner fra Lars
    ps. jeg har desværre mistet alle de tidligere karakterer i forbindelse med “opdateringen”. Hvis du vil hjælpe mig med at få stjernerne igen, så må du meget gerne klikke på de 5 stjerner oppe i opskriften. 🙏

    Svar
  • 14. maj 2017 at 07:44
    Permalink

    Waoooow…..
    De både ser og smager fantastisk. TAK!

    Jeg har lige et spørgsmål – kan de fryses når de ER bagt? Det er lidt svært at kæmpe sig igennem dem alle når man kun er 2 personer 😂😁
    Også selvom de er SÅ gode. De er ligesom dem man kan købe i en café – forskellen er bare at her koster de kun en brøkdel.

    Tusind tak for en super god opskrift. Den er sat som bogmærke for set er ikke sidste gang de bliver lavet ☺️

    Svar
    • 16. februar 2019 at 16:55
      Permalink

      Hej Line,
      Jeg fik aldrig svaret dig på spørgsmålet. Jeg har tilføjet under opskriftsnoter, at de selvfølgelig let kan fryses, og de smager mindst lige så godt 2. gang de bages. 🍪

      Svar


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.