Dessert og kageOpskrift

Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift

Opskrift på chokolade cookies

Får du gæster til kaffen, så er chokolade cookies helt perfekte. De er super hurtige at røre sammen, smager fantastisk, og dine gæster vil med garanti spørge efter opskriften. Der findes mange opskrifter på nettet, men mange af dem laver desværre fejlen at “spare” på smør, og så bliver de bagt lidt for længe, som resulterer i nogle lidt hårde “småkager”. Det sker ikke her. De minder meget om dem du finder på diverse café’er og restauranter… En perfekt blanding mellem småkage og brownie.

 

Chokolade cookies Chocolate chip cookies småkager opskrift

Chokolade Chip Cookies

Hurtig opskrift på lækre chokolade chip cookies. Smager FANTASTISK. Du kan bruge M&M, hakket chokolade etc. 
4.16 fra 78 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Antal: 25 cookies
Kalorier: 315kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 300 gram smør / margarine (blødt)
  • 400 gram sukker (200 g. alm. sukker og 200 g. brun farin)
  • 2 æg (large – eller 3 medium æg)
  • 2 tsk vanillesukker (el. 1 vanillestang, hvor du bruger indmaden)
  • 80 gram ren kakao
  • 300 gram hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,75 tsk flagesalt (f.eks. Maldon)
  • 350 gram chokolade stykker (groft hakket evt. blandet hvid og mørk chokolade)
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Kom smør og sukker i en stor skål. Pisk det godt sammen. Tilsæt æg og vanille. Pisk det endnu en gang godt sammen.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en mindre skål og kom det stille og roligt i den anden masse. Tilsæt så de grofthakkede chokolade stykker. Dejen er noget tung så det kræver en god elpisker eller gode arme.
  • Form kagerne ved hjælp af en ske. Brug en spiseske for store og en teske for de små. Kom dem på en bradepande (med bagepapir). Bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter ved 180 grader varmluft (eller 200 alm.). Tiden afhænger af lidt af ovnen og størrelsen. Hellere lidt for lidt end for meget. Du behøver ikke flade dem ud på bradepanden da de falder sammen når de kommer ind i varmen.
  • Når de tages ud af ovnen er de bløde, men de bliver hårdere efterhånden som de køler af. Hvis man kommer til at bage dem for længe så bliver småkagerne for “sprøde”… Kanten skal se ‘tør’ ud mens midten gerne må se lidt våd ud. Se billederne for at få en idé om hvad jeg mener ?
  • Lad dem køle lidt af påpladen, men flyttede dem hurtigt over på en rist, så de ikke blive “våde” i bunden.
Opskriftsnoter
  • Prøv at tilsætte lidt hakkede hasselnødder
  • Skift halvdelen af sukkeret ud med brun farin – giver en anden sødme.
  • Brug også hvid chokolade, M&Ms med nødder, Smarties etc. Kun fantasien sætter grænser
  • Cookies kan fryses, og er SÅ lette at have i fryserne. Kræver 5 minutter i ovnen, hvis du lige vil servere "friske" chokolade cookies for dine gæster. 
Ernæringsfakta
Antal: 1cookie | Kalorier: 315kcal | Kulhydrater: 36g | Protein: 4g | Fedt: 17g

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Kommentarer, spørgsmål og vurdering

Du er meget velkommen til at kommentere nedenfor, og jeg skal prøve at svare på spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner i opskriften, eller hvis du efterladen en lille kommentar længere nede (hop derned)

Følg
Giv besked ved
guest

22 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Ine
Ine
1 År siden

SÅ lækre!

Anne-Matilde
Anne-Matilde
2 år siden

Hej. Du skriver i opskriften at der bliver til 25 stk. Samme tid skriver du at man både kan lave dem store og små. Men ud fra denne portion, hvor mange store og hvor mange små bliver der så? Det ser jeg ikke fremgå nogen steder. I så fald beklager jeg. Vh.

Anne-Matilde
Anne-Matilde
Svar til  Lars
2 år siden

Men er det af de store eller de små du skriver om i denne portion?

Anne-Matilde
Anne-Matilde
Svar til  Lars Koch Hansen
2 år siden

Tak – Tænker det ville brugbar info at nævne i opskriften 🙂

Selma B. K.
Selma B. K.
3 år siden

Et lille tip her fra. Jeg plejer at putte de små karamel firkanter i (billede nedenfor), som man kan købe i bland selv slik. Det smager virkelig godt, især når de er kølet ned, så er karamellen blevet hård. Ha en god dag:)

Lars
Svar til  Selma B. K.
3 år siden

Lyder som det bedste tips 🙏🙌 det skal helt sikkert prøves 👍. God sommer

ANO
ANO
Svar til  Selma B. K.
9 måneder siden

Det er sku da lige meget

Rabia
Rabia
3 år siden

Hvor meget skal man bruge, hvis man har almindelig fint salt

Else munsberg
Else munsberg
Svar til  Rabia
2 år siden

Kan de opbevares i kagedåse, eller er de for “våde” ?

Kimmie
Kimmie
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Hey hvor mange passer sådan en omgang til? 😊

Line Jensen
Line Jensen
6 år siden

Waoooow…..
De både ser og smager fantastisk. TAK!

Jeg har lige et spørgsmål – kan de fryses når de ER bagt? Det er lidt svært at kæmpe sig igennem dem alle når man kun er 2 personer ??
Også selvom de er SÅ gode. De er ligesom dem man kan købe i en café – forskellen er bare at her koster de kun en brøkdel.

Tusind tak for en super god opskrift. Den er sat som bogmærke for set er ikke sidste gang de bliver lavet ☺️

Rebecca
Rebecca
Svar til  Line Jensen
3 år siden

Hej Lars
Jeg kan ikke finde en fremgangsmåde i opskriften? ☺️
Bh
Rebecca

22
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x