Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift
Indholdsfortegnelse
Får du gæster til kaffen, så er chokolade cookies helt perfekte. De er super hurtige at røre sammen, smager fantastisk, og dine gæster vil med garanti spørge efter opskriften. Der findes mange opskrifter på nettet, men mange af dem laver desværre fejlen at “spare” på smør, og så bliver de bagt lidt for længe, som resulterer i nogle lidt hårde “småkager”. Det sker ikke her. De minder meget om dem du finder på diverse café’er og restauranter… En perfekt blanding mellem småkage og brownie.
Chokolade Chip Cookies
Ingredienser
- 300 gram smør / margarine (blødt)
- 400 gram sukker (200 g. alm. sukker og 200 g. brun farin)
- 2 æg (large – eller 3 medium æg)
- 2 tsk vanillesukker (el. 1 vanillestang, hvor du bruger indmaden)
- 80 gram ren kakao
- 300 gram hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,75 tsk flagesalt (f.eks. Maldon)
- 350 gram chokolade stykker (groft hakket evt. blandet hvid og mørk chokolade)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader
- Kom smør og sukker i en stor skål. Pisk det godt sammen. Tilsæt æg og vanille. Pisk det endnu en gang godt sammen.
- Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en mindre skål og kom det stille og roligt i den anden masse. Tilsæt så de grofthakkede chokolade stykker. Dejen er noget tung så det kræver en god elpisker eller gode arme.
- Form kagerne ved hjælp af en ske. Brug en spiseske for store og en teske for de små. Kom dem på en bradepande (med bagepapir). Bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter ved 180 grader varmluft (eller 200 alm.). Tiden afhænger af lidt af ovnen og størrelsen. Hellere lidt for lidt end for meget. Du behøver ikke flade dem ud på bradepanden da de falder sammen når de kommer ind i varmen.
- Når de tages ud af ovnen er de bløde, men de bliver hårdere efterhånden som de køler af. Hvis man kommer til at bage dem for længe så bliver småkagerne for “sprøde”… Kanten skal se ‘tør’ ud mens midten gerne må se lidt våd ud. Se billederne for at få en idé om hvad jeg mener ?
- Lad dem køle lidt af påpladen, men flyttede dem hurtigt over på en rist, så de ikke blive “våde” i bunden.
Opskriftsnoter
- Prøv at tilsætte lidt hakkede hasselnødder
- Skift halvdelen af sukkeret ud med brun farin – giver en anden sødme.
- Brug også hvid chokolade, M&Ms med nødder, Smarties etc. Kun fantasien sætter grænser
- Cookies kan fryses, og er SÅ lette at have i fryserne. Kræver 5 minutter i ovnen, hvis du lige vil servere "friske" chokolade cookies for dine gæster.
Ernæringsfakta
Billeder
Kommentarer, spørgsmål og vurdering
Du er meget velkommen til at kommentere nedenfor, og jeg skal prøve at svare på spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner i opskriften, eller hvis du efterladen en lille kommentar længere nede (hop derned)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
De er super gode 👍
Tak Pia 🙏👏👏
SÅ lækre!
Tusind tak 🙏
Hej. Du skriver i opskriften at der bliver til 25 stk. Samme tid skriver du at man både kan lave dem store og små. Men ud fra denne portion, hvor mange store og hvor mange små bliver der så? Det ser jeg ikke fremgå nogen steder. I så fald beklager jeg. Vh.
Hejsa. Der bliver ca 25 på størrelse med en mariekiks alt ca 7cm i diameter. En fin størrelse. 😊
God fornøjelse 🍀
Men er det af de store eller de små du skriver om i denne portion?
Det er små 😉
Tak – Tænker det ville brugbar info at nævne i opskriften 🙂
Et lille tip her fra. Jeg plejer at putte de små karamel firkanter i (billede nedenfor), som man kan købe i bland selv slik. Det smager virkelig godt, især når de er kølet ned, så er karamellen blevet hård. Ha en god dag:)
Lyder som det bedste tips 🙏🙌 det skal helt sikkert prøves 👍. God sommer
Det er sku da lige meget
Hvor meget skal man bruge, hvis man har almindelig fint salt
Ikke ret meget. Det du kan have mellem 2-3 fingre 👍 en knivspids. Glæd dig 🍀👌
Kan de opbevares i kagedåse, eller er de for “våde” ?
De kan godt opbevares i kagedåse. Sørg for at den er tæt 😁 ellers vil de trække fugt i løbet af et par dage og blive bløde 🙂
Opskriften er lige opdateret, så den er mere overskuelig, og så er den let at printe også ❤️
God fornøjelse.
Mange hilsner fra Lars
ps. jeg har desværre mistet alle de tidligere karakterer i forbindelse med “opdateringen”. Hvis du vil hjælpe mig med at få stjernerne igen, så må du meget gerne klikke på de 5 stjerner oppe i opskriften. ?
Hey hvor mange passer sådan en omgang til? 😊
Hej kimmie.
Du kan se antallet i opskriften og du kan justere den ved at trykke på tallet 😊
Waoooow…..
De både ser og smager fantastisk. TAK!
Jeg har lige et spørgsmål – kan de fryses når de ER bagt? Det er lidt svært at kæmpe sig igennem dem alle når man kun er 2 personer ??
Også selvom de er SÅ gode. De er ligesom dem man kan købe i en café – forskellen er bare at her koster de kun en brøkdel.
Tusind tak for en super god opskrift. Den er sat som bogmærke for set er ikke sidste gang de bliver lavet ☺️
Hej Line,
Jeg fik aldrig svaret dig på spørgsmålet. Jeg har tilføjet under opskriftsnoter, at de selvfølgelig let kan fryses, og de smager mindst lige så godt 2. gang de bages. ?
Hej Lars
Jeg kan ikke finde en fremgangsmåde i opskriften? ☺️
Bh
Rebecca
Hej Rebecca. Det kan jeg godt se. Jeg tjekker lige hvad der er gået galt 👍
Hej Rebecca. Det skulle virke nu. JEg ved ikke hvad der er sket min Chokolade cookies opskriften. Men væk var fremgangsmåden – den er klar igen 🙂