Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er farmors lette, gode og ikke mindst hurtige opskrift på en klassisk æblekage drysset med sukker og kanel. Smager himmelsk, og er lynhurtig at lave, hvis du får gæster. Du kan være klar til at servere den på ca. 30-40 minutter, og kræver ikke meget mere end, hvad man normalt har i køkkenet.
Æblekage med kanel og sukker - hurtig og lækker
Ingredienser
Kagedejen
- 3 æg
- 2 dl sukker
- 100 gram smeltet smør
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk vaniljepulver
Drys og topping
- 1 spsk kanel 2 spsk sukker
- 2 spsk sukker (gerne groft rør/perlesukker)
- 2 æbler (gerne syrlige)
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 225 grader.
- Sukker og æg piskes hvidt og luftigt med en elpisker.
- Smørret smeltes og røres i æggemassen.
- Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen. Kom det i dejen og rør til dejen er jævn og glat. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen er for tyk.
- Smør en springform/tærtefad med en diameter på ca. 25 cm med smør eller med bagepapir. Hæld dejen i formen.
- Skræl æblerne og skær dem i tynde både/skiver (ca. 0.5 cm i tykkelse). Fordel dem liggende side om side i et fint mønster på dejen, hvor de trykkes let ned. På mit billede er der kun brugt 1 æble, men skiverne må gerne ligge endnu tættere.
- Drys kanel og sukker over kagen i et jævnt lag. Hvis man er til ekstra sprød overflade, så kom lidt ekstra sukker på.
- Bag kagen i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter – tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt. Dog hellere, at den er lidt for blød end for tør! Når jeg laver den er dejen ca. 2 cm høj. Hvis du har en form, hvor den er nærmere 3 cm, så skal du nok give 10-15 minutter mere ! Men stik i den, når det ikke hænger meget ved mere, så er den klar ?
Billeder
Tips
- Servér den med creme fraise
- Drys evt. med lidt flormelis når den tages ud af ovnen. Det sætter lige prikken over i’et.
Spørgsmål eller kommentarer?
Du er velkommen til at spørge eller kommentere på opskriften. Du må også MEGET gerne vedhæfte et billede af din æblekage sammen med din kommentar nedenfor. Jeg elsker at se, hvor kreative folk er 🙂
Jeg håber du vil give opskriften 5 stjerner ved at trykke på det 5 små stjerner over billedet. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google etc.
Velbekomme 🙂
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Rigtig lækker kage. Jeg lavede den upside down i stedet. Altså æblerne først med kanel og sukker. Dejen var tyk og kom ikke væske i.
Det må prøves næste gang. Det lyder som en god idé 😊
Den smager mega godt måske lidt flere æbler men ellers god😊
Tak 🙏 Jeg skærer ofte netop skiverne lidt tykke 😋
Super lækker og nem æblekage 😋
Jeg skar æblerne i små stykker,og jeg blandededem i dejen og det var en succe.
Det må jeg prøve næste gang. Lyder lækkert 🔥❤️
Hurtig, i mangel af smør brugte jeg 1 dl olivenolie til madlavning, bliver høj og smager godt, hverdagskage. I en fart.
[…] Bananchokolade muffins / kage (opskrift) Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift) Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift) […]
Hej. Rigtig god og nem kage.
Jeg byttede bagepulver ud med natron og tilføjede 2 spsk creme fraiche til dejen.
Jeg tilføjede også lidt kardemomme, ingefær og salt.
Den blev ret mørk ovenpå og var stadig flydende indeni efter 20 min. Så der kom sølvpapir over og de røg ind i ovnen i 20-30 min mere ved 180 grader. Min form er også højere, så det er nok det der har gjort det.
Jeg tænker det måske giver mening med en lavere temperatur og længere tid (35-50 min) hvis ens form er højere. 🙂
[…] Lækker drømmekage med ekstra god topping Hjemmelavet kanelstang med remonce Æblekage med sukker og kanel […]
Er den fryseegnet?
Hej Birgitte.
Jeg har ikke prøvet. Men tænker sagtens du kan gøre det. Bare sørg for at varme den igen inden dem serveres så du får den lækre lune kage 😉
Du må meget gerne melde tilbage hvordan det går hvis du prøver 🙌😊🙏👍
God aften
Mvh Lars 🍀
Kan man servere flødeskum til i stedet for creme fraiche?
Og kan man lave den i forvejen og sætte den i køleskabet, til den skal laves færdig til gæsterne?
Hej Helle.
Du kan godt servere flødeskum til 😊😉
Mht at røre dejen sammen og så stille den på køl indtil gæsterne kommer så er det ikke en god idé da bagepulver aktiveres når det bliver fugtigt. Det betyder at du ikke får en luftig kagebund hvis du gør det i forvejen. Du skal i hvert fald vente med at tilsætte bagepulver indtil du skal bage den.
God fornøjelse med æblekagen 😉
Mvh Lars ☀️
Super nem opskrift. Og velsmagende 😊 jeg kom et lag kanelsukker på kagen inden jeg lagde æbleskiverne ovenpå. Kage smager skønt uden og med flødeskum eller creme fraiche. Tak fordi du delte opskriften. Mvh Jette
Det var også en god idé med kanelen inden æblerne. Tak for din fine tilbagemelding 🙌
God sommer ⛱☀️🍀
Jeg er helt vild med den her kage. Du har helt ret i at den ikke må blive for gennembagt. Den smager fantastisk når den er lun og med lidt cremefraiche til.
Tak for en super blog og ikke mindst opskrift ????
Hej Emma,
Tusind tak for din kommentar. Jeg kan kun være helt enig i det med at få den serveret lun og med lidt creme fraise… Tror jeg må få en bagt inden længe igen…
Rigtig god dag
mvh Lars
Hej Lars. Kan man fryse æbletærten?
Selvom den er nem at lave vil det være skønt med et par stykker på lager.
Venligste hilsner Anne Sofie Bargmann
Det kan du sagtens gøre. Ville dog ikke fryse mere end 1-2 måneder ?
For kort bagetid.. de skal have over 40 min ..?
Det lyder som meget lang tid. Det passer normalt med den tid nævnt i opskriften. Har du brugt en form der er smallere i diameter?
Det er klart at den har behov for længere tid hvis dejlaget er ‘tykkere’ inden bagningen.
Håber den smagte godt trods den lidt lange bagetid.
Mvh Lars
Den er super let at lave og smager fantastisk.
Tak 🙂