Koteletter i fad med pølser (opskrift 2)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Koteletter i fad er en gammel klassisk ret både i det danske og franske køkken. Koteletter kan du ofte finde på tilbud og de er en ofte overset spise, da det er super let at lave en velsmagende aftensmad, som både børn og voksne kan lide. Du kan lave koteletter i fad med bacon og cocktailpølser, men du kan selvfølgelig også undlade cocktailpølserne, hvis du ikke synes om dem. Bacon er et must, hvis du spørger mig…
Her er en hurtig opskrift som du kan klare på ca. 15-20 minutter forberedelse, og så lidt tid i ovnen. Velbekomme.
Koteletter i fad med pølser
Ingredienser
- 4-6 koteletter (skæres i halve)
- 200 gram bacon i tern
- 3 dl fløde (evt creme fine for sundere udgave)
- 1 ds hakkede tomater
- 1 spsk paprika
- 1 tsk oregano (tørret)
- 250 gram champignon (gerne de brune markchampignon)
- 1 spsk Balsamico eddike
- 1 rødløg
- 1 peberfrugt
- Persille
- Salt og peber (friskkværnet)
- 200 gram cocktailpølser (kan undlades)
Udstyr
- Ildfast fad
Fremgangsmåde
- Rens champignon, skræl løg, og vask peberfrugten.
- Skær champignon i kvarter, løget i passende skiver, og peberfrugten i små firkanter/strimler. Koteletterne deles i 2-3 stykker alt efter størrelse.
- Varm i stor pande godt op. Kom salt og peber på de "halve" koteletter, og steg dem i smør til de har fået farve på begge sider (ca. 1 min).
- Kom koteletter i et ovnfast fad, og steg så bacon godt. Kom dem over koteletterne. Tilsæt så de hakkede tomater på panden sammen med fløde, oregano, balsamico og paprika. Lad det simre et par minutter.
- Saucen smages til med salt/peber (ca. 1 tsk salt).
- Kom massen over koteletterne i fadet. Fordel cocktailpølser jævnt i fadet også. Skyl panden ren.
- Steg så de kvarte champignon på en meget varm pande, og giv løgene samme tur når champignon har taget farve. Kommes så over saucen i fadet.
- Fordel til sidst peberfrugt i fadet. Læg en stribe persille (for den flotte farve), og kom fadet i ovnen ca 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.
Opskriftsnoter
- Serveres med ris eller kartofler.
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Den klassiske koteletter i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift)
Svensk pølseret – den originale udgave (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.