DanskOpskrift

Koteletter i fad med pølser (opskrift 2)

Introduktion

Koteletter i fad er en gammel klassisk ret både i det danske og franske køkken. Koteletter kan du ofte finde på tilbud og de er en ofte overset spise, da det er super let at lave en velsmagende aftensmad, som både børn og voksne kan lide. Du kan lave koteletter i fad med bacon og cocktailpølser, men du kan selvfølgelig også undlade cocktailpølserne, hvis du ikke synes om dem. Bacon er et must, hvis du spørger mig…

Her er en hurtig opskrift som du kan klare på ca. 15-20 minutter forberedelse, og så lidt tid i ovnen. Velbekomme.

opskrift koteletter i fad med pølser bacon

Koteletter i fad med pølser

En lækker hurtig ret, der smager eminent... prøv den.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 595kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4-6 koteletter (skæres i halve)
  • 200 gram bacon i tern
  • 3 dl fløde (evt creme fine for sundere udgave)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 250 gram champignon (gerne de brune markchampignon)
  • 1 spsk Balsamico eddike
  • 1 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • Persille
  • Salt og peber (friskkværnet)
  • 200 gram cocktailpølser (kan undlades)
Udstyr
  • Ildfast fad
Fremgangsmåde
  • Rens champignon, skræl løg, og vask peberfrugten.
  • Skær champignon i kvarter, løget i passende skiver, og peberfrugten i små firkanter/strimler. Koteletterne deles i 2-3 stykker alt efter størrelse.
  • Varm i stor pande godt op. Kom salt og peber på de "halve" koteletter, og steg dem i smør til de har fået farve på begge sider (ca. 1 min).
  • Kom koteletter i et ovnfast fad, og steg så bacon godt. Kom dem over koteletterne. Tilsæt så de hakkede tomater på panden sammen med fløde, oregano, balsamico og paprika. Lad det simre et par minutter.
  • Saucen smages til med salt/peber (ca. 1 tsk salt).
  • Kom massen over koteletterne i fadet. Fordel cocktailpølser jævnt i fadet også. Skyl panden ren.
  • Steg så de kvarte champignon på en meget varm pande, og giv løgene samme tur når champignon har taget farve. Kommes så over saucen i fadet.
  • Fordel til sidst peberfrugt i fadet. Læg en stribe persille (for den flotte farve), og kom fadet i ovnen ca 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.
Opskriftsnoter
  • Serveres med ris eller kartofler.
Prøv evt. at tilsætte en tsk chili, hvis du gerne vil prøve en udgave med lidt mere "spark" i. Retten er perfekt dagen efter til madpakke - eller blot lave en stor portion, hvis man vil have en let aftensmad klar igen.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 595kcal | Kulhydrater: 7g | Protein: 7g | Fedt: 61g | Mættet fedt: 28g | Flerumættet fedt: 6g | Monoumættet fedt: 24g | Kolesterol: 110mg | Natrium: 474mg | Kalium: 317mg | Fibre: 1g | Sukker: 5g | A vitamin: 1408IU | C Vitamin: 30mg | Calcium (kalk): 47mg | Jern: 1mg

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Den klassiske koteletter i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift)
Svensk pølseret – den originale udgave (opskrift)

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x