News and infoTips

Forskellen på Café Latte, cappuccino og kaffe med mælk

Introduktion

Har du også undret dig over hvad forskellen er på en café latte, cappuccino og almindelig kaffe med mælk? Så får du lige en kort forklaring her… Café latte, cappuccino og almindelig kaffe med mælk er alle kaffedrikke, der indeholder både kaffe og mælk, men de er forskellige i deres opskrift og præsentation.

 

Café Latte

En café latte består af en espresso shot blandet med dampet mælk og en lille mængde mikroskum på toppen. Drikken serveres normalt i et stort krus eller glas og er kendt for sin glatte, cremede tekstur og rige kaffesmag. Forholdet mellem mælk og espresso i en café latte er normalt ca. 3:1.

 

Cappuccino

En cappuccino består af en espresso shot, dampet mælk og mikroskum. Drikken er normalt serveret i en mindre krus eller kop, og forholdet mellem espresso, mælk og skum er normalt 1:1:1. Cappuccino er kendt for sin lette og luftige skum på toppen, der kan drysses med kakaopulver eller kanel.

 

Almindelig kaffe med mælk

Almindelig kaffe med mælk er en mere generel betegnelse for enhver kaffedrik, der indeholder mælk. Det kan omfatte alt fra en simpel kaffe med en lille mængde mælk til mere komplekse drikkevarer som café latte og cappuccino. Forholdet mellem kaffe og mælk i en almindelig kaffe med mælk varierer afhængigt af præferencerne hos den person, der drikker den.

I det store og hele er forskellen på disse kaffedrikke i deres opskrift og præsentation. En café latte er kendt for sin cremede tekstur og høje mælkeindhold, en cappuccino er kendt for sin luftige skum, mens almindelig kaffe med mælk kan varieres afhængigt af mængden af kaffe og mælk.

 

Instagram

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

 

Inspiration

Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift)
Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade (opskrift)
Blødende chokoladekage – perfekt til is-dessert (opskrift)

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x