Dessert og kageOpskrift

Blødende chokoladekage – perfekt til is-dessert (opskrift)

Introduktion

Den blødende chokoladekage er altid et hit. Den er enormt let at lave, og jeg vil vise dig den klassiske version her. Den kan fryses i forvejen, så den er let at lave på dagen. I Frankrig kaldes den Moelleux Chocolat. I Danmark har vi lidt flere måder at beskrive den på. Nogen foretrækker: Chokolade kage med flydende midte, og andre noget helt tredje. Ligegyldig hvad du kalder den, så smager den super godt med en god vaniljeis til.

Chokoladekage med flydende midte lava chokolade kage blødende flyder ud blød i midten moelleux chokolat opskrift

Blødende chokoladekage

Her er en let og super velsmagende udgave af den klassiske dessert. Opskriften giver ca. 10-12 stykker, hvis du laver dem i muffinsforme. Bruger du større forme f.eks. små runde ildfaste fade (ca. 8 cm i diameter), så bliver der ca. 6-7 stykker.
4.22 fra 66 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk, Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Antal: 10 stk
Kalorier: 213kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 100 gram smør
  • 125 gram Mørk Chokolade (min. 50% - god kvalitet)
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriseret)
  • 50 gram sukker
  • 25 gram almindeligt hvedemel
  • 4 æggehvider (evt. pasteuriseret)
Fremgangsmåde
  • Smelt smøret ved svag varme og tilsæt den hakkede chokolade. Tag af blusset, og stil til afkøling.
  • Pisk herefter sukker og æggeblommerne luftige og skummende. Rør melet og herefter den afkølede chokolade/smør blanding her i.
  • I en ny skål pisker du æggehviderne stive. Vend dem så forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i 8-12 smurte muffinsforme (alternativt dem af papir). Stil til afkøling i køleskabet indtil du er klar til at bage dem.
  • Bages ved 220 °C i ca. 7 minutter.
  • Lad dem herefter afkøle i nogle minutter, og anret de fine chokoladekager på en tallerken. Served med en lækker vaniljeis, og drys med lidt flormelis (igennem en sigte for at undgå klumper).
Opskriftsnoter
  • Blødende chokoladekage kan laves om formiddagen, og kommes i forme, og så bare stå i køleskabet til om aftenen.
  • Chokoladekagerne kan fryses når de er kommet i forme. Så tager du dem bare op samme formiddag, hvor de skal bruges om aftenen. Stil dem i køleskabet, og bag dem som der står i opskriften.
  • Kan også bage direkte fra frost, men så skal de have 4-5 minutter ekstra.
  • Bruger du større forme, så skal du lægge lidt til bagetiden.  
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 213kcal | Kulhydrater: 11g | Protein: 4g | Fedt: 17g | Mættet fedt: 5g | Natrium: 36mg | Kalium: 3mg | Sukker: 5g | Calcium (kalk): 2mg

Inspiration

Har du mod på andre lækre desserter. Tjek f.eks.

Brownie med karamel-midte – en genial dessert
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies)
Druefromage med – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin
Oreo Cheesecake – en super opskrift på en lækker dessert med Oreos

 

Spørgsmål eller kommentarer

Jeg håber du var vild med opskriften på blødende chokoladekage. Kom meget gerne med dine oplevelser, kommentarer, spørgsmål, ris eller ros i kommentarfeltet nederst. Tryk meget gerne på de 5 stjerner oppe ved billedet, eller du kan gøre det når du skriver den kommentar (direkte link til kommertarer).

Du er meget velkommen til at følge mig på Instagram, hvor jeg har navnet @livetssmaating. Rigtig god fornøjelse.

instagram-drkoch

 

Har du prøvet opskriften?
Nævn meget gerne @livetssmaating eller #livetssmåting på Instagram / Facebook.

 

Følg
Giv besked ved
guest

26 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Amanda
Amanda
1 År siden

Hvis man skal fryse dem. Er det så når de er bagt de skal i fryseren?

Sebrina
Sebrina
2 år siden

Hej Lars.
Der er lidt uklarheder for mig, da du i kommentarerne siger 2 forskellige ting.
Både at man kan bage dem uden at have haft dem på køl først og til en anden svarer du, at de nok ikke har stået længe nok på køl inden bagning.
Så… Skal de stå på køl eller ej inden bagning? Hvis de skal, hvor længe?
Og skal de i en kold eller Forvarmet ovn? (et tip vil være at du skriver i opskriften, om det er alm eller varmluft de skal bages ved. Og Forvarmet eller kold)

Jeg glæder mig til at prøve at bage dem igen, når jeg er blevet klogere på ovenstående.

Sebrina
Sebrina
Svar til  Lars Koch Hansen
2 år siden

Tusind tak for svar..
Bliver de ligeså gode, hvis jeg vælger at lave dejen noget tid i forvejen og kommer dem i fryseren (i formene) og tager dem op formiddag og bager aften, som du nævner i opskriften? Det tager æggene ikke “skade” af?

Astrid
Astrid
3 år siden

Skulle bage dem og da jeg tog dem ud af ovnen var der intet flydende chokolade i og konsistensen var helt sær øv… og jeg har ellers brugt 200kr. På at købe ind til dem og får gæster om lidt der glæder sig til blødende hjerte og nu står jeg med ingen, det er ærgerligt

Marta
Marta
3 år siden

Er det vigtigt de kommer på køl, inden de skal bages? Og hvor længe vil du minimum anbefale, hvis det er tilfældet? 🙂

Sussi
Sussi
3 år siden

Lækker dessert!
Er det muligt at lave den UDEN hviderne? 🙂 vi skal have et par gæster, hvoraf én af dem er allergisk overfor æggehvider.

Julie
Julie
3 år siden

Super lækker og nem opskrift! Var nervøs for om de kunne komme ud af formen, men jeg brugte smurte siliconeforme, løsnede dem med en kniv hele vejen rundt og brugte en gaffel til at “vippe” dem op😊

Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem🤩

Freja
Freja
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej Lars
Kan man lave dejen dagen inde og så bage dem dagen efter man har lavet dejen?

Louise
Louise
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Men jeg kan sagtens lave dejen om formiddagen og først bage dem til aften?

June
June
4 år siden

Hej Lars
Super lækker opskrift! Lykkedes første gang og var hittet nytårsaften 2019/20! Tak!
Dog… bagte dem i papirforme sat i muffinsbradepande.. var bekymret over hvordan jeg skulle få dem ud ellers… problemet blev så at jeg måtte anrette i papirformene, hvilket ikke var meningen.. hvor er hemmeligheden? Hvordan får man dem ud, uden at de går i stykker?
Venlig hilsen
June

trackback
4 år siden

[…] Blødende chokoladekage Oreo Cheesecake Allertiders mumse chokoladekage ala Koch […]

Niels
Niels
4 år siden

Den er virkelig god og let at lave. Tak 😊

Lene jønson
Lene jønson
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Dejlig nem at lave men fik ikke flydende midte?

Yallah habibi i din kage ooooo
Yallah habibi i din kage ooooo
4 år siden

Uuuuuu den kage sidder lige hvor den skal. uuuuh det dejlligt. Mere kagggeee uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh oooooof, wallah jeg sværger på arabisk at den kage skal ikke fodres til andre end mig, udover spongebob.
– Allahuakbar

26
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x