Blødende chokoladekage – perfekt til is-dessert (opskrift)

Introduktion

Den blødende chokoladekage er altid et hit. Den er enormt let at lave, og jeg vil vise dig den klassiske version her. Den kan fryses i forvejen, så den er let at lave på dagen. I Frankrig kaldes den Moelleux Chocolat. I Danmark har vi lidt flere måder at beskrive den på. Nogen foretrækker: Chokolade kage med flydende midte, og andre noget helt tredje. Ligegyldig hvad du kalder den, så smager den super godt med en god vaniljeis til.

Chokoladekage med flydende midte lava chokolade kage blødende flyder ud blød i midten moelleux chokolat opskrift

Blødende chokoladekage

Her er en let og super velsmagende udgave af den klassiske dessert. Opskriften giver ca. 10-12 stykker, hvis du laver dem i muffinsforme. Bruger du større forme f.eks. små runde ildfaste fade (ca. 8 cm i diameter), så bliver der ca. 6-7 stykker.
4.33 fra 28 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk, Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Antal: 10 stk
Kalorier: 213kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 100 gram smør
  • 125 gram Mørk Chokolade (min. 50% - god kvalitet)
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriseret)
  • 50 gram sukker
  • 25 gram almindeligt hvedemel
  • 4 æggehvider (evt. pasteuriseret)
Fremgangsmåde
  • Smelt smøret ved svag varme og tilsæt den hakkede chokolade. Tag af blusset, og stil til afkøling.
  • Pisk herefter sukker og æggeblommerne luftige og skummende. Rør melet og herefter den afkølede chokolade/smør blanding her i.
  • I en ny skål pisker du æggehviderne stive. Vend dem så forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i 8-12 smurte muffinsforme (alternativt dem af papir). Stil til afkøling i køleskabet indtil du er klar til at bage dem.
  • Bages ved 220 °C i ca. 7 minutter.
  • Lad dem herefter afkøle i nogle minutter, og anret de fine chokoladekager på en tallerken. Served med en lækker vaniljeis, og drys med lidt flormelis (igennem en sigte for at undgå klumper).
Opskriftsnoter
  • Blødende chokoladekage kan laves om formiddagen, og kommes i forme, og så bare stå i køleskabet til om aftenen.
  • Chokoladekagerne kan fryses når de er kommet i forme. Så tager du dem bare op samme formiddag, hvor de skal bruges om aftenen. Stil dem i køleskabet, og bag dem som der står i opskriften.
  • Kan også bage direkte fra frost, men så skal de have 4-5 minutter ekstra.
  • Bruger du større forme, så skal du lægge lidt til bagetiden.  
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 213kcal | Kulhydrater: 11g | Protein: 4g | Fedt: 17g | Mættet fedt: 5g | Natrium: 36mg | Kalium: 3mg | Sukker: 5g | Calcium (kalk): 2mg

Inspiration

Har du mod på andre lækre desserter. Tjek f.eks.

Brownie med karamel-midte – en genial dessert
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies)
Druefromage med – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin
Oreo Cheesecake – en super opskrift på en lækker dessert med Oreos

 

Spørgsmål eller kommentarer

Jeg håber du var vild med opskriften på blødende chokoladekage. Kom meget gerne med dine oplevelser, kommentarer, spørgsmål, ris eller ros i kommentarfeltet nederst. Tryk meget gerne på de 5 stjerner oppe ved billedet, eller du kan gøre det når du skriver den kommentar (direkte link til kommertarer).

Du er meget velkommen til at følge mig på Instagram, hvor jeg har navnet @livetssmaating. Rigtig god fornøjelse.

instagram-drkoch

 

Har du prøvet opskriften?
Nævn meget gerne @livetssmaating eller #livetssmåting på Instagram / Facebook.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




8 thoughts on “Blødende chokoladekage – perfekt til is-dessert (opskrift)

  • 6. marts 2020 kl. 23:47
    Permalink

    Hej Lars
    Super lækker opskrift! Lykkedes første gang og var hittet nytårsaften 2019/20! Tak!
    Dog… bagte dem i papirforme sat i muffinsbradepande.. var bekymret over hvordan jeg skulle få dem ud ellers… problemet blev så at jeg måtte anrette i papirformene, hvilket ikke var meningen.. hvor er hemmeligheden? Hvordan får man dem ud, uden at de går i stykker?
    Venlig hilsen
    June

    Besvar
    • 7. marts 2020 kl. 10:50
      Permalink

      Hej June,
      Jeg plejer ikke at have nogen problemer med at få dem ud af formene, når de lige har stået 5 minutter inden de anrettes. Det er samme fremgangsmåde, hvis du kommer dem i forme, og fryser dem (så skal de have lidt længere, som nævnt i opskriften). Men de burde altså “let” kunne afmonteres for papir 😌
      Du må næsten prøve en omgang mere – måske de skal have et minuts tid mere?

      God fornøjelse.
      KH Lars🍀

      Besvar
  • Pingback: Gateau Marcel - den lækreste dessert (opskrift) | Livets små ting

  • 30. august 2019 kl. 14:07
    Permalink

    Den er virkelig god og let at lave. Tak 😊

    Besvar
      • 17. januar 2020 kl. 22:10
        Permalink

        Dejlig nem at lave men fik ikke flydende midte?

        Besvar
        • 18. januar 2020 kl. 06:24
          Permalink

          Øv. Det kan være en af følgende muligheder: 1) de har ikke stået længe nok i køleskabet inden bagning. 2) måske for små forme. 3) temperaturen i ovnen har været for høj el brugt varmluft.

          Håber det gik 😃😀

          Besvar
  • 30. august 2019 kl. 11:30
    Permalink

    Uuuuuu den kage sidder lige hvor den skal. uuuuh det dejlligt. Mere kagggeee uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh oooooof, wallah jeg sværger på arabisk at den kage skal ikke fodres til andre end mig, udover spongebob.
    – Allahuakbar

    Besvar
  • 16. februar 2019 kl. 19:54
    Permalink

    Jeg håber I vil elske denne kage lige så meget som jeg gør. Rigtig god fornøjelse. Skriv endelig herunder, hvis du har spørgsmål. Jeg vil også super gerne se dit resultat, hvis du har mod på at vedhæfte et billede.

    Mange hilsner
    Lars ?❤️?

    Besvar