Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift)

Introduktion

Mangler du en god kage til eftermiddagskaffen, så kunne chokoladeroulade med kakaocreme være noget for dig. Den er let at lave, men husk at du skal have mindste 2 timer før du får gæster, da den skal køle af når den er bagt inden du ruller den sammen. Men den er ventetiden værd!

Hvis du har lidt mere travlt, så tror jeg du skal finde et andet alternativ. Du kan se mine kageopskrifter her (direkte link til oversigt)

God fornøjelse.

 

chokoladeroulade opskrift chokolade roulade god creme kage kakaocreme chokoladecreme

Chokoladeroulade med kærnemælk

Lækker chokolade roulade med lækker chokoladecreme. Du skal bruge nogle timer, da creme og bund skal køle af, men det er tiden værd. Du kan faktisk også fryse den, men jeg vil anbefale dig at lave den samme dig (evt. timer i forvejen). Velbekomme
5 fra 3 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Afkøling af bund og creme: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Antal: 12 stykker
Kalorier: 237kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Chokoladeroulade bunden
  • 5 æg (large)
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 spsk kakaopulver (ren kakao)
  • 4 spsk hvedemel
Kakaocreme
  • 4 dl fløde
  • 1 dl sukker
  • 3 spsk kakao
  • 0,5 tsk vaniljesukker
Udstyr
  • 1 Bradepande (min. 30 x 40cm)
  • Bagepapir
Fremgangsmåde
Chokoladekage
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. varme.
  • Æggene deles i hvider og blommer.
  • Pisk æggehviderne helt stive
  • Rør æggeblommer og sukker sammen, og vend forsigtigt i de stive æggehvider
  • De resterende tørre ingredienser blandes, og sigtes i æggemassen, hvor du vender det forsigtigt sammen.
  • Kom den luftige dej på en bradepande med bagepapir (ca 30 x 40 cm).
  • Kom kagen i ovnen og bag 10 minutter ved 200 grader.
  • Men kagen er i ovnen klargører du endnu et bagepapir, hvor du strør sukker ud på. Når kagen er bagt færdig, så vende bunden over på dette stykke bagepapir. Dæk med et "fugtigt" viskestykke og lad afkøle i et par timer (overdækningen bevarer fugtigheden, så den er lettere at rulle sammen til sidst.
Kakaocreme
  • Bland alle ingredienser sammen og rør godt rundt. Stil i køleskabet et par timer, således alt sukkeret er opløst. Rør et par gange undervejs.
  • Tages ud og piskes til en fast masse.
Samling af roulade
  • Den afkølede kagebund smøres med chokoladecreme i et jævnt lag over hele fladen.
  • Herefter rulles kagen stille og roligt til en roulade.
  • Velbekomme
Opskriftsnoter
Gem lidt af kakaocremen, og pynt lidt på toppen. Kan serveres direkte, men kan også rulles sammen timer i forvejen.
Server evt. med lidt syrlige frugter til f.eks. hindbær, jordbær, kiwi etc.
Hvis du har meget tid, så kan du vælge at lave en tynd kakao-glasur/glace og overtrække rouladen, og pynte med tørrede hindbærstykker/chokolade krymmel. Det er kun fantasien der sætter grænsen. Jeg synes dog på ingen måde det er nødvendigt, da den helt basic chokoladeroulade er super lækker. Har du en sprøjtepose, så lav nogle små pæne "klatter" aka. blomster på toppen hen over rouladen inden servering.
God fornøjelse og bon appetit 🙂
Ernæringsfakta
Antal: 1stykke | Kalorier: 237kcal | Kulhydrater: 26g | Protein: 4g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 9g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 4g | Transfedtsyrer: 0.01g | Kolesterol: 106mg | Natrium: 127mg | Kalium: 111mg | Fibre: 1g | Sukker: 22g | A vitamin: 589IU | C Vitamin: 0.2mg | Calcium (kalk): 37mg | Jern: 1mg

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften på chokoladeroulade vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Er du gået lidt i selvsving og vil lave endnu flere kager, så tjek disse ud. klassikere, som er super velsmagende.

“Den du ved nok” kage (opskrift)
Marengs / kyskager med chokolade (opskrift)
Gulerodskage med hvid creme (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.