Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Mangler du en god kage til eftermiddagskaffen, så kunne chokoladeroulade med kakaocreme være noget for dig. Den er let at lave, men husk at du skal have mindste 2 timer før du får gæster, da den skal køle af når den er bagt inden du ruller den sammen. Men den er ventetiden værd!
Hvis du har lidt mere travlt, så tror jeg du skal finde et andet alternativ. Du kan se mine kageopskrifter her (direkte link til oversigt)
God fornøjelse.

Chokoladeroulade med kærnemælk
Ingredienser
Chokoladeroulade bunden
- 5 æg (large)
- 150 gram sukker
- 1 tsk bagepulver
- 5 spsk kakaopulver (ren kakao)
- 4 spsk hvedemel
Kakaocreme
- 4 dl fløde
- 1 dl sukker
- 3 spsk kakao
- 0,5 tsk vaniljesukker
Udstyr
- 1 Bradepande (min. 30 x 40cm)
- Bagepapir
Fremgangsmåde
Chokoladekage
- Tænd ovnen på 200 grader alm. varme.
- Æggene deles i hvider og blommer.
- Pisk æggehviderne helt stive
- Rør æggeblommer og sukker sammen, og vend forsigtigt i de stive æggehvider
- De resterende tørre ingredienser blandes, og sigtes i æggemassen, hvor du vender det forsigtigt sammen.
- Kom den luftige dej på en bradepande med bagepapir (ca 30 x 40 cm).
- Kom kagen i ovnen og bag 10 minutter ved 200 grader.
- Men kagen er i ovnen klargører du endnu et bagepapir, hvor du strør sukker ud på. Når kagen er bagt færdig, så vende bunden over på dette stykke bagepapir. Dæk med et "fugtigt" viskestykke og lad afkøle i et par timer (overdækningen bevarer fugtigheden, så den er lettere at rulle sammen til sidst.
Kakaocreme
- Bland alle ingredienser sammen og rør godt rundt. Stil i køleskabet et par timer, således alt sukkeret er opløst. Rør et par gange undervejs.
- Tages ud og piskes til en fast masse.
Samling af roulade
- Den afkølede kagebund smøres med chokoladecreme i et jævnt lag over hele fladen.
- Herefter rulles kagen stille og roligt til en roulade.
- Velbekomme
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften på chokoladeroulade vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Er du gået lidt i selvsving og vil lave endnu flere kager, så tjek disse ud. klassikere, som er super velsmagende.
“Den du ved nok” kage (opskrift)
Marengs / kyskager med chokolade (opskrift)
Gulerodskage med hvid creme (opskrift)
- Hjemmelavet smør i Thermomix (opskrift) - 31. januar 2023
- Test: ProScreenCast SC01 – 4K streaming med Airplay/Cast - 22. januar 2023
- Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift) - 19. januar 2023
- Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift) - 15. januar 2023
- The Taj Mahal (in Danish and English) - 14. januar 2023
- Holder chokoladekage stadig – selvfølgelig. Her er opskrift på en klassiker - 2. januar 2023
- Lidt blandede opskrifter til nytårsmad 2022 - 28. december 2022
- Jul 2022 – de allerbedste juleopskrifter - 11. december 2022
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...