“Den du ved nok” kage (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
De fleste har i løbet af årene stødt på “Den du ved nok” – altså kagen. Det er sådan set en form for chokolade-drømmekage, hvor glasuren dog laves med flormelis, kokus og en mini sjat kaffe. Kaffen kan du ikke smage, men den giver en nuance til kagen, som skal med. Som barn kunne jeg på ingen måde indtage ting med kaffesmag, men denne kage gled ned uden problemer – så det skal du ikke være nervøs for.
Giv den et skud, hvis du ikke kender den – det fortryder du ikke. Kender du den – så behøves ikke flere ord. “Den du ved nok” passer perfekt til klassefesten, sportsdagen etc, da du let kan skalere den op til en hel bradepande.
Der er forsøgt mange gange for at ramme den gode kombination mellem en lækker kage, og et godt lag med lækker glasur-topping.
Velbekomme ❤️
Opskrift

"Den du ved nok" kage
Ingredienser
Kagedej
- 250 gram sukker
- 2 æg (large)
- 225 gram hvedemel (gerne 12% protein)
- 30 gram kakao
- 10 gram bagepulver (2 tsk pr. 10 gram)
- 10 gram vaniljesukker (3 tsk = 10 gram)
- 150 gram smør
- 200 gram kærnemælk (1 dl = ca. 100 gram)
Den mørke kokusglasur
- 150 gram smør
- 75 gram brygget kaffe (0.75 dl)
- 225 gram flormelis
- 60 gram kokosmel
- 25 gram kakao
- 10 gram vaniljesukker
Udstyr
- Springform 25 cm el. lignende
- Lille gryde
- Sigte
Fremgangsmåde
- Start med at tænde din ovn på 190 grader almindelig varme.
- Pisk æg og sukker sammen til en lys, lidt luftig masse (ca. 5-6 minutter). Brug gerne din røremaskine, hvis den kan piske.
- Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver godt rundt i en anden skål mens æggemassen piskes. Smelt smøret i en lille gryde.
- Når æggemassen er klar, så sigter du melblandingen ned i. Begynd at røre, og tilsæt kærnemælk lidt efter lidt. Til sidst tilsættes smør, men du rører igen.
- Beklæd springform/fad med bagepapir eller smør formen. Fordel så dejen.
- Bages nu i 20-25 minutter. Tjek at den er færdigbagt ved at stikke med en kniv el. lignende. Forlæng bagetiden, hvis dejen hænger ved.
- Lad "Den du ved nok" kagen køle godt af (evt. i køleskab)
- Men kagen afkøler, så lav din mørke kokosglasur i en lille gryde.
- Smør smeltes og resten af ingredienserne inkl. kaffen tilsættes. Varm det godt i ca. 1 minut. Rør den godt rundt.
- Fordel så glasuren ud over din kage, og lad den stå minimum 1 time yderligere før servering. Den har gavn af at stå og trække lidt.
- Velbekomme ❤️
Opskriftsnoter
- Du kan fryse kagen. Det bliver den absolut ikke dårligere af. Den kan fryses i op til 3 måneder. Skær den evt. i "aflange" stykker, som så fryses separat. Så kan du let tage et stykker op, hvis du lige får uventede gæster.
- Hvis du ønsker ekstra tyk lag topping (glasur), så kan du evt. fordoble mængden. Så bliver der meget tyk lag, og en mere svampet kage. Jeg ville dog i første omgang prøve at lave det i denne mængde, da der allerede er taget lidt højde for ønsket om en svampet kage.
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften på “Den du ved nok”, så vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Drømmekage fra Brovst – den lækre med ekstra god topping (opskrift)
Gulerodskage med hvid creme (opskrift)
Den rigtige opskrift på fynsk brunsviger