Marengs / kyskager med chokolade (opskrift)

Introduktion

Vil du lave en lækker lille ting til isen eller kagen, så er marengs super lækkert. Her er den klassiske kyskage, som jeg mindes fra min mormor Kirstine, som desværre ikke er blandt os mere. De skønne marengs med store stykker chokolade var altid et stort hit blandt os børn – og det er det stadig.

Herhjemme har marengs fået en revival efter en masse afsnit med Den store bagedyst på DR, som vores datter Emma elsker at følge med i. Derfor skulle vi selvfølgelig også lave kyskager – og det er der kommet denne opskrift ud af. Velbekomme.

 

Opskrift kyskager

kyskager med chokolade opskrift marengs chokolademarengs opbevaring sprød bagetid chokoladestykker

Kyskager / Marengs med chokolade

Den lækre klassiske super sprøde marengs (aka. kyskage) med store stykker chokolade. Du kan pifte den op med lidt flagesalt - men det behøves ikke.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Køletid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Antal: 14 stk
Kalorier: 124kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Chokolade kyskager
  • 4 æggehvider
  • 160 gram sukker
  • 40 gram flormelis
  • 1 tsk citronsaft (presset fra økocitron)
  • 150 gram mørk chokolade
Ekstra tip
  • 1 tsk flagesalt (kan undlades)
Udstyr
  • Piskeris / Elpisker
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 120 grader alm. varme og hak chokoladen i "grove" stykker.
  • Kom æggehvider og sukkeret i en mellemstor skål. Pisk det grundigt sammen, så det bliver en helt hvid og stiv masse. Du skal kunne vende skålen på hovedet.
  • Sigt flormelis i blandingen og vend det roligt rundt.
  • Tilsæt chokoladestykkerne og vend dem roligt rundt igen.
  • Kom bagepapir på en bradepande, og form så kyskagerne med f.eks. en spiseske. Jeg plejer at lave dem ca 7-8 cm i diameter og 2 cm høje.
  • Kom dem i ovnen i 60 minutter ved 120 grader. Sluk herefter ovnen, og lade dem blive i ovnen de kommende timer til de er kølet af. Det sikrer den lækreste sprøde overflade.
Opskriftsnoter
Lad dem blive helt kolde, hvis du gerne vil have en helt sprød marengs og de lækre sprøde chokoladestykker inden i. Du må ikke komme dem i køleskab, da de så bliver bløde og kedelige.
Pakkes i lufttæt beholder eller pose, og kan gemmes i 1-2 uger.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 124kcal | Kulhydrater: 19g | Protein: 2g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 1g | Transfedtsyrer: 1g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 17mg | Kalium: 91mg | Fibre: 1g | Sukker: 17g | A vitamin: 4IU | C Vitamin: 1mg | Calcium (kalk): 9mg | Jern: 1mg

 

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Daim cookies – sprøde og lækre (opskrift)
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift

 

God fornøjelse

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




5 tanker om “Marengs / kyskager med chokolade (opskrift)

  • 23. oktober 2021 kl. 08:30
    Permalink

    Super let at lave og de smager rigtig godt 👍🙌 mange hilsner fra en dansk følger i Albanien 👏👏

    Besvar
    • 23. oktober 2021 kl. 19:48
      Permalink

      Hej Thomas. Tal for de fine ord og dejligt at en opskrift på kyskager kommer helt til Albanien også.

      Tak for stjernerne.

      Besvar
  • 13. oktober 2021 kl. 10:28
    Permalink

    Endelig fik jeg taget mig sammen. I går forsøgte jeg for første gange at lave dine kyskager med chokoladestykker. Det var ekstremt let (ved ikke helt hvad jeg havde forestillet mig) – og det blev bare super lækre.

    Tak for en god hjemmeside og en masse inspiration.
    Janne 🙂

    Besvar
  • 10. oktober 2021 kl. 17:35
    Permalink

    Du er som altid meget velkommen til at smide en kommentar eller et billede. Jeg vil så gerne høre, hvordan det er gået hos jer med opskriften. Du må også gerne tagge mig på instagram (@livetssmaating), hvis du deler billeder der…

    Rigtig god dag
    /KH Lars 🍀

    Besvar