
Daim cookies – sprøde og lækre (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Daim cookies er en af vores yndlingsopskrifter. De små lyse cookies med Daim stykker smager super godt og de tager alt i alt ca 30-35 minutter at lave. Så skal de bare lige afkøle, og så kan du sætte tænderne i de lækreste sprøde kager fyldt med Daim stykker.
Daim er den kendte tynde chokoladebar, hvor der i midten er et hårdt karamellag. Daim har snart 70 års jubilæum (2023) siden lanceringen i 1953. I Danmark så vi den først i 1971 – men den har hængt ved siden. Det hårde karamellag gør at den passer rigtig godt i cookies, da bevarer sin knasende struktur.
Så hvis du er til cookies og chokolade/karamel, så prøv den lille fine opskrift her 😍
Opskriften

Lækre Daim Cookies
Ingredienser
- 125 gram smør (blødt)
- 75 gram brun farin
- 35 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 200 gram hvedemel
- 0.5 tsk natron
- 110 gram Daim
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft
- Rør smør, brun farin, sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål (evt. på køkkenmaskine).
- Hak Daim i semi-grove stykker og tilsæt det til skålen sammen med hvedemel og natron. Rør det godt sammen.
- Drys lidt mel på bordet, og del dejen i 2. Rul hver halvdel i ca. 20 cm, og skær 1cm skiver. Placer dem fordelt på et bradepande med bagepapir. Tryk dem lidt flade
- Bag 10-12 minutter. Skal ikke blive "mørkebrune", så når kan begynder at tage farve, så er de færdige. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist / på bordet.
- Serveres kolde og sprøde. Velbekomme
Opskriftsnoter
- Hvis du ikke har fået taget dit smør ud af køleskabet i god tid, så smid det i mikroovnen i 30 sekunder ved 450W.
- Daim Cookies bliver ca 5-6 cm i diameter. Ønsker du nogle der er endnu større, så kan du selvfølgelig gøre det. Husk at forøge bagetiden også.
- Hvis dine cookies er en lille smule bløde efter de er kølet af, så kan du altid give dem 4-5 minutter mere på 160 grader varmluft. Der kan være forskel på hvedemel, æg størrelse etc 🙂
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Gulerodskage med hvid creme (opskrift)
De smager fantastisk!
Tusind tak 🙏