Dessert og kageOpskrift

Daim cookies – sprøde og lækre (opskrift)

Introduktion

Daim cookies er en af vores yndlingsopskrifter. De små lyse cookies med Daim stykker smager super godt og de tager alt i alt ca 30-35 minutter at lave. Så skal de bare lige afkøle, og så kan du sætte tænderne i de lækreste sprøde kager fyldt med Daim stykker.

Daim er den kendte tynde chokoladebar, hvor der i midten er et hårdt karamellag. Daim har snart 70 års jubilæum (2023) siden lanceringen i 1953. I Danmark så vi den først i 1971 – men den har hængt ved siden. Det hårde karamellag gør at den passer rigtig godt i cookies, da bevarer sin knasende struktur.

Så hvis du er til cookies og chokolade/karamel, så prøv den lille fine opskrift her 😍

 

Opskriften

daim cookies opskrift på hjemmelavede

Lækre Daim Cookies

Let opskrift på super lækre og sprøde Daim cookies. Tager ikke lang tid at lave, og de smager fremragende.
4 fra 14 stemmer
Print Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 18 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 40 stk
Calories: 68kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 125 gram smør (blødt)
  • 75 gram brun farin
  • 35 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 0.5 tsk natron
  • 110 gram Daim
Fremgangsmåde
  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft
  • Rør smør, brun farin, sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål (evt. på køkkenmaskine).
  • Hak Daim i semi-grove stykker og tilsæt det til skålen sammen med hvedemel og natron. Rør det godt sammen.
  • Drys lidt mel på bordet, og del dejen i 2. Rul hver halvdel i ca. 20 cm, og skær 1cm skiver. Placer dem fordelt på et bradepande med bagepapir. Tryk dem lidt flade
  • Bag 10-12 minutter. Skal ikke blive "mørkebrune", så når kan begynder at tage farve, så er de færdige. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist / på bordet.
  • Serveres kolde og sprøde. Velbekomme
Opskriftsnoter
  • Hvis du ikke har fået taget dit smør ud af køleskabet i god tid, så smid det i mikroovnen i 30 sekunder ved 450W.
  • Daim Cookies bliver ca 5-6 cm i diameter. Ønsker du nogle der er endnu større, så kan du selvfølgelig gøre det. Husk at forøge bagetiden også. 
  • Hvis dine cookies er en lille smule bløde efter de er kølet af, så kan du altid give dem 4-5 minutter mere på 160 grader varmluft. Der kan være forskel på hvedemel, æg størrelse etc 🙂
Velbekomme 🍀
Ernæringsfakta
Antal: 1cookie | Kalorier: 68kcal | Kulhydrater: 9g | Protein: 1g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 1g | Transfedtsyrer: 1g | Kolesterol: 11mg | Natrium: 48mg | Kalium: 10mg | Fibre: 1g | Sukker: 5g | A vitamin: 84IU | Calcium (kalk): 4mg | Jern: 1mg

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Gulerodskage med hvid creme (opskrift)

4 from 14 votes (13 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
hej
hej
3 måneder siden

De smager fantastisk!

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x