Tips og god viden om Tesla Model S – Interior (side 1)

Introduktion

Har du en Tesla Model S så er dette indlæg formentlig noget for dig. Jeg har samlet en masse gode tips til din Tesla Model S, så du udnytter det fulde potentiale af bilen og dens funktioner. Det kan være genveje i styresystemet, diverse “skjulte” ting, smarte funktioner med fjernbetjeningen etc etc. Nogle af tingene gælder de “gamle” modeller, men de fleste gælder alle.

Her har jeg samlet de tips der vedrører de indvendige features. Hop til Tips til den udvendige del af Tesla Model S – Exterior

 

Interiør / indvendigt

Genstart af skærm (soft reboot)

Du kan genstarte skærmene inden i bilen. I nyere S-modeller genstartes de synkront ved at holde “rulle-knapperne” nede på rattet (ca. 5-7 sekunder). På ældre modeller genstarter dette kun den store skærm. Den lille skærm genstartes ved at holde de to knapper over “rulleknapperne” inde. Det kan gøres mens du kører.

 

Hard reboot

Vil du genstarte hele Tesla systemet gøres det ved at holde parkeret, og så trykke på bremsepedalen + de 2 rulleknapper på rattet samtidigt. Efter ca. 10 sekunder foretages en komplet genstart af Teslasystemet. Dine indstillinger huskes!

Det kan være nyttigt, hvis du oplever problemer med skriften på skærmen, sidespejle der ikke folder rigtigt ind/ud, autopilot der ikke vil aktivere etc etc.

 

Nødåbner til forreste bagagerum

Du kan åbne din “frunk” (forreste bagagerum) ved hjælp af en mekanisk lås, der sidder under handskerummet.

 

Nødåbning af bagdøre

Skulle alt svigte, så kan du åbne bagdørene ved hjælp af den mekaniske knap under forreste kant på bagsæde, hvor der er en lille udskæring.

 

Skjule kopholdere i armlæn

Armlæn mellem førersæder kan glides frem for at skjule kopholdere. Smart, så man kan skjule ting, når man ikke er i bilen (kreditkort), USB stik etc.

 

Kortvarigt blinklys

Som man kender fra mange andre biler, så kan du trykke kortvarigt op/ned på din blinkerarm, hvorefter bilen giver 3 blink-signaler.

 

Hold radio og klimaanlæg tændt

Har du passagerer i bilen, og går fra den for at hente et eller andet, så kan du nøjes med at lukke døren stille, så den kun lige giver et let klik. Så vil radio og klimaanlæg forblive tændt. Du kan selvfølgelig også lade nøgle blive i bilen.

 

Handskerum låses automatisk

Handskerummet låses automatisk sammen med bilen. Det er smart, hvis du har værdigenstande deri.

 

Panorama soltag

Hvis du trykker på gummilisten hvor panoramataget sidder mens det er lukker, vil det stoppe.

 

Viskerstangen / viskerkontaken

Hvis du trykker forenden af viskerstangen vil dette udløse vinduesviskerne. Hvis du trykker hurtigt kører viskeren én gang og hvis du trykker i længere tid, får du både sprinklervæske og viskere på.

 

Kør alle vinduer ned med din nøgle

(Deaktiveret) Tryk og hold på ”tag” knappen i midten af din nøgle på din fjernbetjening for at sænke alle vinduer på én gang. Desværre har Tesla deaktiveret denne funktion igen. Det kunne man tidligere. Nu kan du åbne soltaget via app’en istedet.

 

Læselamper

De fire lys der kommer på som “loftsbelysning” kan også være individuelt tændt ved blot at skubbe på linsen. Sluk den ved at klikke på den igen.

 

Tågelygter

Tågelygterne tændes ikke med mindre bilen er tændt og kørende.

 

Rattet (fjern lyd)

Du kan pause og genoptage musikken ved at klikke på det venstre hjul på rattet. Dette virker også under telefonopkald. Juster volumen ved at scrolle op og ned.

 

Seneste opkald

Når din telefon er tilsluttet kan du se de seneste opkald og ringe retur ved at trykke på “menu-knappen” på  højre side af rattet og så vælge telefonikonet. Så vises de seneste opkald vises på højre side af dit info display.

 

Klimaanlæg

Du kan bruge “scroll-hjulet” til at justere temperaturen på dit klimaanlæg. Du kan dobbeltklikke for at slukke.

 

Skifte visning i display

Hold scroll-hjulet inde på rattet i enten højre eller venstre side. Herefter kan du vælge hvad der skal vises i hhv. højre og venstre side.

 

Dæktryk

Du kan få vist dæktryk ved at holde et af scroll-hjulene inde på rattet. Der findes info om bilen og meget andet.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne skrive, hvis du selv har et godt tips, som ikke står i ovenstående. Disse tips er fundet på internationale, og danske sider omkring Tesla Model S, så der kan selvfølgelig stadig være ting der ikke kommet med – så sig endelig til.

I er velkomne til at stille spørgsmål herunder, så skal jeg svare så godt jeg kan. Jeg vil anbefale at kigge nærmere på Facebookgruppen Tesla Owners Club Denmark (Facebookgruppe). Hop derind. Der er masser af hjælp at hente også…

Kunne du bruge indlægget?

Tryk gerne på de 5 stjerner, hvis du kunne bruge indlægget

[kkstarratings]

Vil du istedet købe en ny Tesla, så brug gerne mit Tesla-link (referrallink), så får vi begge 1500km supercharging gratis med – og jeg får et lod i en lodtrækningspulje om nyt udstyr.

 

En kop kaffe…?

Har du lyst til at støtte mit lille projekt med en kop kaffe, så er du velkommen til at give støtten den, forhåbentligt, kommende espressomaskine via min lille Paypalindsamling 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

3 thoughts on “Tips og god viden om Tesla Model S – Interior (side 1)

 • 11. juli 2022 kl. 20:24
  Permalink

  Hejsa.
  Ved godt at p85/90D har disse bagsæder, men har dog også set dem i andre modeller.
  Søger selv en 85/90d 7 sæders , men alle skriver jo at de har gen2 sæder. Men hva kalder mande andre ?
  Mvh Lars

  Besvar
  • 13. juli 2022 kl. 18:37
   Permalink

   De sæder du skal gå efter hedder nextgen. Men du kan se typen ud fra billederne. Der er mange der ikke selv er klar over hvad der er af sæder i dem 👍

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *